Digidexo.com

Korsrygg stenose & Hip Pain

Korsrygg stenose & Hip Pain


Den nedre del av ryggen, også kjent som lumbalregionen, omfatter fem vertebrale legemer. Ifølge Medisin Net, "nerver kommer av ryggmargen reise gjennom spinalkanalen og gå ut av kanalen gjennom små åpninger på sidene av vertebralis kalt foramen." Når spinalkanalen blir smalere, fører det smerter i at korsryggen.

Ifølge E Medicine Health, "hofteleddet fester beinet til torso av kroppen. I hofteleddet, svivler leder av lårbenet (femur) i en stikkontakt består av bekken bein."

Hip smerte kan noen ganger stammer fra problemer i omkringliggende områder, som for eksempel korsryggen.

Definisjoner

Lumbal spinal stenose er definert som "en innsnevring av spinalkanalen i nedre del av ryggen. Inntreffer Denne innsnevring når veksten av bein eller vev eller begge reduserer størrelsen på åpningene i ryggvirvlene. Dette innsnevring kan klemme og irritere nerver som armen ut fra ryggmargen ", ifølge Web MD.

Hip smerte er definert som noen smerter eller ubehag i hofteleddet eller et område. Mens traumer er vanligvis årsaken til hoftesmerter, ifølge Web MD, "en kilde av betennelse kan føre til smerter i hofte området."

Symptomer

Symptomer på lumbal spinal stenose omfatter nummenhet, svakhet, kramper, stivhet i legger og lår, ryggsmerter, tap av følelse i bena og noen ganger tap av blære eller tarm kontroll.

Hip smerte symptomer inkluderer hevelse, varme på stedet, rødhet og betennelse.

Korsrygg stenose & Hip Pain

Et annet symptom på lumbal stenose er hoftesmerter. Fordi lumbar området er plassert på nedre del av ryggen, smerten følte fra stenose kan utstråle til hoften.

Årsaker

Lumbar spinal stenose kan være forårsaket av degenerativ artritt, tumorer, infeksjoner og forskjellige metabolske benlidelser, som Pagets sykdom. Pagets sykdom, som definert av Medicine Net, er en "kronisk ben tilstand karakterisert ved forstyrrelse av den normale remodelleringsprosessen". I denne sykdommen, når nytt ben er dannet, er det unormale, forstørret og ikke så tett og tilbøyelige til å bryte.

Noen årsaker til hoftesmerter inkluderer lumbal spinal stenose, hoftebrudd, leddgikt, osteonekrose (bein død), senebetennelse, belastning eller forstuing, ryggsmerter (dvs. isjias) eller infeksjon.

Eksamener og tester

Å diagnostisere lumbar spinal stenose og hoftesmerter, vil legen din ta en fullstendig medisinsk historie og utføre en fysisk eksamen. Legen kan bruke ulike tester, blant annet røntgen, MR, CT (computertomografi) scan, et bein scan og myelogram. En myelogram er gjort ved å injisere et flytende fargestoff inn i ryggmargen. Fargestoffet er hvit på en X-ray og bidrar til å identifisere press på enten ryggmargen eller ryggsøylen.

Behandling

Behandling for lumbal spinal stenose inkluderer over-the-counter smerte medisiner, mosjon, vekttap og fysioterapi. I tillegg kan legen din også behandle det med et kortikosteroid injeksjon, noe som vil bidra til å redusere betennelse. I noen tilfeller kan kirurgi være nødvendig.

Hip smertebehandling inkluderer over-the-counter-steroide antiinflammatoriske legemidler. I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig.

Forebygging

Web MD foreslår følgende for å forhindre spinal stenose: regelmessig mosjon, slutte å røyke, begrense alkoholforbruket, fjerne hindringer i ditt hjem som kan føre deg til å falle og ta medisiner som foreskrevet.

Pr Medline Plus, er følgende en liste over ting du kan gjøre for å hindre hoftesmerter: kjører på en jevn overflate som en tredemølle for å holde hoftene nivå, varme opp før trening, unngå fall og slitasje beskyttende polstring når de deltar i idrett .