Digidexo.com

Lav Salt diett for høyt blodtrykk

Pasienter som er diagnostisert med høyt blodtrykk er ofte foreskrevet en lav natrium diett. Redusere mengden salt i kostholdet kan være vanskelig i begynnelsen. Mange av de tilberedte matvarer som vi spiser har mye natrium allerede inkludert i ingrediensene. Legge mer salt til disse matvarene øker bare mengden av natrium som vi spiser hver dag.

Ingrediens etiketter

På en lav natrium diett, er det viktig at du lese etikettene på hver mat som du forbruker. I begynnelsen av en lav salt diett, kan du være uvitende om hvor mye natrium i de matvarer som du regelmessig spiser. Lese etiketter vil åpne øynene til natrium i matvarer og også vise deg de lavere nivåene i lav natrium matvarer.

Se etter andre ingredienser på de etiketter som er salt, for eksempel saltoppløsning, natriumsitrat, mononatriumglutamat, natron og hvitløk salt. Hver etikett bør undersøkes for å finne ut hvor mye natrium eller salt er i maten. Sauser som ketchup, biff saus, sennep, soyasaus og marinader er notorisk høy i natrium eller salt.

Når senke saltinntaket for høyt blodtrykk, er det best å holde seg borte fra bearbeidet eller gravet mat som bacon. Syltede matvarer har også et høyt nivå av natrium samt.

Legge smak uten salt

Det er mulig å holde fast med en lav natrium diett for blodtrykket og har fortsatt smaken i matvarer. Salt er en ervervet smak, og det vil bare ta en kort periode før du mister din smak for det. Legg friske urter for smaken og eksperimentere litt med ulike smakstilsetninger i maten.

Legg sitron og lime til din matlaging å legge en pikant touch til en tallerken. Hvitløk kan pepper, basilikum, dill, rosmarin, salvie, karri og mange andre urter og krydder legge til en zip til din matlaging. Når du begynner å eksperimentere med andre krydder og urter, vil du lurer på hvorfor du hver støttet seg så tungt på salt. Ikke bare vil du ha noen fantastiske nye oppskrifter for familien din, men du vil også bidra til å redusere alles natrium inntak. Disse enkle endringer i din matlaging stil kan ha en dramatisk effekt på blodtrykket.

Salterstatninger

Det finnes flere ulike salterstatninger på markedet som du kan bruke i matlaging. Noen av salterstatninger er laget med urter som kan legge en interessant smak til maten som er nær en salt smak. Andre salterstatninger som er fremstilt med en lavere mengde av natrium-og kalium-klorid. Når du bruker disse salterstatninger, sørg for at du holde et øye med hvor mye natrium du legger til maten. En ernæringsfysiolog kan hjelpe deg å ta gode beslutninger om salterstatninger for lavt natrium, høyt blodtrykk diett.

Når du blir vant til å bruke en salt erstatning i matlagingen sammen med friske urter og krydder, vil du finne at maten smaker bedre uten å bli overbelastet med salt. I tillegg vil blodtrykket nytte for det også.