Digidexo.com

Slik unngår du at en blusse opp av Crohns

Crohns sykdom, en inflammatorisk tarmsykdom som forårsaker diaré, magekramper, rektal blødning, og sår, kan være en frustrerende tilstand å leve med. Symptomene kan variere fra ubetydelig til ødeleggende, og alvorlighetsgraden av sykdommen kan variere fra mild til livstruende, med mulige komplikasjoner av abscesser, underernæring, og osteoporose. Ingen er sikker på årsaken, men forskere mistenker at det er koblet til unormal autoimmun reaksjon, med genetikk og muligens miljø spiller en rolle. Siden Crohns er en kronisk sykdom, kan perioder av remisjon bli fulgt av et tilbakefall og tilbakeføring av symptomer. Den gode nyheten er at det er mange ting du kan gjøre for å administrere Crohns sykdom og hindre fakkel-ups

Slik unngår du at en blusse opp av Crohns

•  Begynn å holde en journal, innspilling matvarer og situasjoner som i dag forverre din Crohns, og - etter beste minnet ditt - ting som utløste fakkel-ups eller symptomer i det siste. Også ta opp noe som gjør at du føler deg bedre. Periodisk det å se mulige mønstre og identifisere dine "røde flagg"; unektelig irritanter du må unngå, samt en liste over ting som er nyttig.

Fortsett å ta medisinen er foreskrevet av legen din, selv om du føler du har forbedret. Hold et godt tilbud på hånden, og holde seg på toppen av påfyll for å unngå mangler en dose. Spill disse legemidlene og deres doser i dagboken din også.

Begrens inntaket av meieriprodukter og fett. Den høye laktoseinnhold i meieriprodukter gjør dem vanskelig å fordøye; hvis du spiser melkeprodukter, bruker et kommersielt produkt som inneholder enzymer som skal hjelpe med laktoseintoleranse. Siden fet mat forverre diaré, unngå smør, margarin, fløte og stekt mat.

styre klar av kjente tarm irritanter: alkohol, krydret mat, koffein - enten fra brus, kaffe eller sjokolade - og "gassy" matvarer som bønner, blomkål og brokkoli. Spør legen din om alternativer til NSAID smertestillende midler som ibuprofen, en beryktet irriterende. Forvise nikotin og sigarettrøyk - enten din egen eller en sidestrøm - fra livet ditt. Ifølge leger ved Mayo Clinic, bli en nonsmoker er den viktigste tingen du kan gjøre for å forbedre Crohns sykdom (se referanse 1).

Peel, deretter damp, bake, eller lapskaus frisk frukt og grønnsaker for å sikre at du får nok lett fordøyelig fiber - svært viktig fordi flare-ups er ofte innledes med et anfall av forstoppelse. (Bananer, som allerede er en ideell konsistens, trenger ikke bli kokt.) Bypass sitrusfrukter - appelsiner, sitroner, grapefrukt - i favør av bakte epler, fersken eller pærer.

Reduser stress på en sunn måte med yoga, biofeedback, meditasjon, hypnose, eller puste og avspenningsøvelser og CDer. Eller gå en tur. Mild trening reduserer ikke bare stress, men kan bidra til å forebygge osteoporose, økt risiko for Crohns pasienter.

Ved å redusere stress, gjøre noen enkle kosttilskudd justeringer, og registrere fremgang, vil du bli tatt viktige skritt for å hindre en blusse opp.

Hint

  • Bli med i en Crohns sykdom støttegruppe for oppmuntring og råd.
  • Før du legger ut på en urte-eller supplerende vitamin regime, sjekk med legen din.