Digidexo.com

klor skadet hud

Slik reparerer skadet hud med essensielle oljer

Slik reparerer skadet hud med essensielle oljer


Huden er sammensatt av tre lag som er kjent som epidermis, dermis og subkutant. Disse lagene regulere kroppsvarme, fordampe fuktighet og motstå bakterier og sopp. Til tider hudlagene blitt skadet på grunn av miljømessige faktorer, som for eksempel sol, vind, kulde og insektbitt, kjemiske faktorer, som for eksempel kjemiske og stråling brannsår, mindre skader, som for eksempel kutt og skrubbsår, og aldring. Å reparere disse lagene krever bruk av rene og naturlige terapeutisk karakter eteriske oljer, som beroliger irritasjoner, lette smerter, lindre kløe, og helbrede sprukne eller sprukken hud.

Bruksanvisning

Heal sår, arr, kviser og tørr hud med Helichrysum eterisk olje, som er en søt og blomstrende essens som inneholder antibakterielle og soppdrepende egenskaper. DAB 1 til 2 dråper på kviser eller akne. Blend 10 til 15 dråper Helichrysum med 1/2 kopp økologisk honning, 1/4 kopp fraksjonert kokosolje og 1 kopp melk. Legg blandingen til et varmt bad for å berolige utslett, insektbitt og solbrenthet.

Calm hudirritasjoner med roseolje. Persiske rose eterisk olje er nyttig i healing sår, kutt og sår og redusere betennelse. Den søte olje gir kjøling og beroligende lettelse å tørr eller solskader hud. Bland 6-8 dråper rose eterisk olje med 1 oz. granateple olje og forsiktig massasje på irritert hud.

Forhindre infeksjon med lavendel eterisk olje, som hemmer bakterievekst. Den eteriske oljen helbreder sår, kutt og skrubbsår. Lavendel inneholder antiseptisk, anti-inflammatorisk og soppdrepende egenskaper. Oljen blir oppnådd ved dampdestillasjon av de duftende blomster. Plasser et par dråper på en bandasje eller kirurgisk dressing og dekker skaden. Lavendel er nyttig å lindre kløe og ubehag av utslett, eksem og insektbitt. Bland 15 til 20 dråper av ren og naturlig lavendel eterisk olje med 1/2 unse av mandelolje. Masser på irritert hud.

Heal hudinfeksjoner med antiseptisk, smertestillende, anti-inflammatorisk, antioksidant, soppdrepende og antibakterielle egenskaper tea tree eterisk olje. Tea tree olje er høyt verdsatt for sine vev regenererende egenskaper. Bruke den direkte på huden for å bidra til å helbrede byller, hudlesjoner, skrubbsår, kutt, utslett, arr, fotsopp, spiker sopp og ringorm. Bland like deler av timian, lavendel og tea tree olje for å bidra til å helbrede ringorm. Påfør blandingen til ringorm patcher tre ganger om dagen, i 10 dager. Bland 2 ss. av tranebær carrier olje med 30 dråper tea tree olje og gjelder to ganger om dagen til sopp er leget. Almond, kan grapeseed eller gresskar oljer være en erstatning for tranebær.

Vitaminer for å forebygge tørr hud

Vitaminer for å forebygge tørr hud


Alder, vær og kosthold bidrar til teksturen og fuktighetsnivået i huden din, men alvorlig tørr hud kan kreve mer enn en dyr krem. Å kjempe kronisk tørrhet fra innsiden og ut, sørg for at du får nok av disse vitaminer, som alle er avgjørende for en sunn, myk epidermis.

Vitamin A

Vitamin A er viktig for huden celle formasjon og reparasjon. Faktisk er de fleste anti-aging kremer inneholder retinylpalmitat, en form for vitamin A, for å forynge skadet hud. Tørr, solbrent hud vil ha stor nytte av litt ekstra vitamin A. Du kan bruke det i en krem, ta et supplement, eller finne den i matvarer som gulrøtter, eggeplommer, spinat, lever og squash.

Vitamin B

Vitamin B faktisk er en familie av næringsstoffer kjent som B-kompleks vitaminer. De jobber sammen for å holde huden sunn, hydrert og tonet. Siden det er vanskelig å diagnostisere spesifikke B-vitaminmangel (B-12 og B-6 manglene har lignende symptomer, for eksempel), er det beste alternativet å ta en B-kompleks supplement som inneholder alle vitaminer, eller legge litt ekstra av følgende matvarer i kostholdet ditt: avokado, havre, bananer, lever, tunfisk, linser eller paranøtter.

Vitamin C

Vitamin C er viktig for produksjonen av kollagen, som er den delen av huden som gir den elastisitet og styrke. Tørr hud, på den annen side, er det motsatte av elastisitet --- stramt og skjellaktig. Ikke bare vitamin C bekjempe tørrhet, det er et enormt viktig antioksidant: den bekjemper frie radikaler og holder huden din ser ungdommelig.

Vitamin E

Vitamin E er også en antioksidant. De arbeider for å opprettholde hudens naturlige olje balanse og beskytter det mot skadelige, tørking sollys. Vitamin E kan brukes lokalt på huden som en olje, og du kan finne det i drugstores og helsekostbutikker. Prøv å legge olje til kremer og ansiktsbehandlinger for å øke sin effektivitet.

Essensielle fettsyrer

Omega-3 og omega-6 er to essensielle fettsyrer som spiller en rolle i alt fra blodtrykk til intestinal fôr. Ikke overraskende, de er også viktig for sunn hud. Ved å kontrollere hudens oljeproduksjon, de bestemmer hvor myk eller tørr huden din vil bli. Tørr hud kan bli mye bedre ved å ta omega-3 tilskudd (de fleste har nok omega-6 i kosten). Finn det i fiskeolje, malt linfrø og kaldt-vannsfisk.

Mat for å redusere tørr hud

Mat for å redusere tørr hud


Tørr hud er en vanlig hud tilstand som er forårsaket av mangel på fuktighet; symptomer varierer i alvorsgrad fra en svak følelse av "tetthet" for ekstrem sprekkdannelse og av og til sprekkdannelse i huden. Tørrhet er forårsaket når oljekjertlene i huden ikke leverer tilstrekkelig smøring, hvilket resulterer i huden blir dehydrert. Visse faktorer kan påvirke alvorlighetsgraden av tørr hud som ekstreme temperaturer, air condition og fuktighet.

Vann

Vann er den enkleste, men mest viktig faktor i å bekjempe tørr hud. Dehydrering er en vanlig årsak til tørr og flassende hud, så sørg for at du er hydrert ved å drikke minst åtte glass vann om dagen. Vann bidrar til å drive næring til hver eneste celle i kroppen din, og spyler ut giftstoffer som kan kjedelig hudfarge.

Vitaminer

Vitaminer og antioksidanter er svært viktig for hud fornyelse. Matvarer som inneholder mye vitamin A, B og C er spesielt gunstig når bekjempe tørr hud som disse hjelpemiddel huden vev reparasjon. Tar sikte på å øke inntaket av vitamin A som dette er fremtredende i å styrke og beskytte huden vev, noe som kan bidra til å forbedre flekker av tørr hud. Vitamin innhold er høy i fargerike frukter og grønnsaker som aprikoser, jordbær, gulrøtter og blåbær. Grønne grønnsaker som grønnkål og spinat inneholder også høye nivåer av vitaminer.

Sink

Sink er et viktig mineral som bidrar til å støtte et sunt immunsystem ved å stimulere enzymer; det fungerer som en snerpende som det bidrar til å krympe, constrict og stramme kroppens vev, noe som bidrar til å gjøre huden jevnere. Matvarer som inneholder sink inkluderer østers, krabbe, biff og bønner. Sink er bra for tørr hud problemer fordi det bidrar til å lege sår og er nødvendig i metabolismen av fettsyrer, som gir fuktighet til huden.

Omega-3 fettsyrer

Essensielle fettsyrer slik som omega-3 er viktig for produksjon av sunn hud. De hjelper til å regulere cellefunksjon, noe som øker smidigheten i huden. Eksperter fra National Institutes of Health anbefaler at 2 prosent av kalorier forbrukes daglig bør komme fra omega-3 fettsyrer. Fet fisk som laks, makrell og tunfisk er gode kilder til omega-3.

Raw Food

En godt balansert kosthold er avgjørende for å holde fuktighetsnivået av tørr hud balansert. Som mål å få fem porsjoner frukt og grønnsaker om dagen. Der det er mulig, spise rå mat som motsetter seg til tilberedt mat; varmebehandlet mat mister vitaminer og mineraler gjennom kokeprosessen. Gule og oransje grønnsaker som gulrøtter og paprika er best tjent rå som disse er høy i beta-karoten, en antioksidant som bidrar til å helbrede skadet hud. Vannbaserte frukt og grønnsaker er også god, fordi de hjelper hydrering som tilfører fuktighet til huden.

Uraffinert kaldpresset olje

Hold tørr hud fuktig ved å spise uraffinert kaldpressede oljer som øker fuktighetsnivået i huden. Linfrøolje inneholder store mengder omega-3 fettsyrer og kan legges til salat eller bakt grønnsaker.

Svovel

Svovel er en fleksibel obligasjons komponent som holder cellene sammen. Det forekommer naturlig i hver eneste celle i kroppen og er ofte brukt til å behandle tørr hud. Matvarer som er rike på svovel bidrar til å holde huden myk og sunn. Svovel bidrar til å fremme hudforyngelse og er rik på matvarer som hvitløk, løk og egg.

Tran

Tran tilfører fuktighet til huden og gjør den mer smidig og myk, noe som bidrar til å redusere forekomsten av flass tørr hud. Det er spesielt godt for voksen hud som det har blitt funnet å ytterligere redusere rynker og gjenopprette aldrende hud.

Hva Foods å spise for å hjelpe tørr hud

Fra dag til dag, kan den subtile batteri av innendørs og utendørs elementer produsere skjellete, tørr og skadet hud som krever mer enn litt over-the-counter eller reseptbelagte dermatologiske applikasjoner å behandle. For den gjennomsnittlige person, er essensielle matvarer og kosttilskudd som er designet for å bygge, restaurere og beskytte huden din fra ekstremiteter som regel neglisjert eller glemt. Når de riktige huden næringsstoffer er integrert i det daglige kostholdet, vil du oppdage at huden din vil opprettholde bedre elastisitet og kollagen nivåer og bedre kan motstå elementene av frie radikaler, vind, forurensning og temperatur ekstremiteter du støter fra sesong til sesong.

Vitaminer

Hvis det viser seg at du plutselig utvikler tørr, flassende, kløende hud, kan du bli lider av en vitamin A-mangel. Også kjent som en reparasjon agent, kan vitamin A bli funnet rikt på to kilder; retinol, den animalske kilde og beta-karoten, plantekilden. Vitamin A finnes i matvarer som søtpoteter, tørkede aprikoser, mango, gulrøtter og lever. Det er viktig å merke seg at for mye vitamin A kan være giftig og kan være skadelig for fosteret. Biotin, hudens mest essensielle B-vitamin, kan finnes i matvarer som ris, havregryn, egg og bananer.

Vitamin C, også kjent som askorbinsyre, virker til å gjenopprette kollagen og elastisiteten til huden. Som kroppens "vaske" agent, hindrer vitamin C for tidlig aldring og hudskader fra innsiden og ut. En rik kilde til vitamin C finnes i sitrusfrukter og juice, grønne bladgrønnsaker, brokkoli, blomkål og paprika.

Fordi vitamin E og dens oljer gir barrierer mot frie radikaler som røyk, kreftfremkallende og miljøforurensing, er det ingen hemmelighet at det er huden din beste venn. Når den kombineres med selen, blir vitamin E enda mer effektiv enn når man arbeider alene. En god kilde til vitamin E finnes i spinat, nøtter, vegetabilske oljer, oliven og mildt dampet asparges.

Mineraler og omega-3 fettsyrer

Ifølge Helse Guidance.org, omega-3 fettsyrer, linfrø, sin olje og astaxanthin, kan en fettløselig antioksidant gi lindring til dem som lider med tørr hud. Disse ernæringsmessige komponenter er rikt finnes i mat som sjømat, spesielt laks og kveite og soyabønner og valnøtter. En diett som er balansert med disse næringsstoffene bidrar til hud som er myk, smidig, elastisk og kollagen rik på nesten hvilken som helst alder.

Vann

Den gjennomsnittlige personen som lider med tørr hud vil aldri vurdere at rent vann er en enkel rette for en irriterende tørr hud problem. Som en skyllemiddel, spyler vann ut urenheter og holder lever, nyrer og andre organer rent og fungerer. Det holder huden fuktig og næret og selv bidrar til å motstå hvit / hudormer. Hvis du forsømmer denne enkle middel, er det som å forsømme å vanne ditt hus plante! Husk at kroppen består av mer enn 70 prosent vann.

Hva Human Body Systems er berørt når huden er skadet?

Hva Human Body Systems er berørt når huden er skadet?


Huden, kroppens største organ, serverer en myriade av funksjoner. Huden din er den første forsvar mot ytre patogener; det er mekanismen som regulerer kroppstemperaturen; det holder andre organer på plass komfortabelt inne i kroppen din. Du kunne ikke overleve uten skinn og når den blir ødelagt, kan det påvirke mange kroppens systemer.

Integumentary System

Integumentary systemet består av alle tre lagene av huden din; epidermis, dermis og subcutaneous lag. Hvis huden blir skadet av brann, sykdom eller skade, er integumentary systemet direkte berørt. Avhengig av graden av skade, kan en eller alle de tre lagene bli påvirket. Integumentary system er den første legemesystemet påvirkes av skadet hud.

Nervous System

Huden inneholder nerveceller som tillater oss å føle og samhandle med våre omgivelser. Nervecellene i huden vår tillate oss å føle smerte, noe som skaper en nyttig respons for å unngå varme, skarpe eller på annen måte farlige gjenstander. Hvis nervene i huden er skadet, kan de slutte å svare, noe som påvirker nervesystemet evne til å oppdage trusler og kan føre til ytterligere skade.

Endokrine systemet

Det endokrine systemet omfatter alle kjertler i kroppen. Skadet hud kan påvirke det endokrine systemet på en rekke måter. De eksokrine kjertler, eller svettekjertler, er funnet i hud og kan være direkte skadet når huden er skadet. Andre kjertler er grunnla innsiden av kroppen og er ikke sannsynlig å være direkte skadet, men de kan bli påvirket av bakterier og virus som kommer inn gjennom huden.

Nyrer og urinveier

Huden er også forbundet med den ekskretoriske systemet. Lungene, nyrene og urinrøret tilhører også dette systemet. Avfallsprodukter utskilles gjennom huden i svette i svært små mengder. Huden har også i kroppens væsker. Hvis huden er skadet, kan kroppen bli dehydrert og excretory systemet vil ikke fungere skikkelig.

Muskel- og sirkulasjons-systemer

Huden dekker direkte muskler og blodårer, så noen alvorlige skader på huden kan også påvirke disse vev. Vanligvis, hvis huden lider en tredje grads forbrenning, er subkutis skadet og muskler og blodårer kan også bli skadet. I tillegg er en infeksjon kontrahert gjennom en pause i huden kan skade muskelvev og infisere blodet.

Skeletal System

Huden ikke samhandle med skjelettsystemet direkte, men det kan likevel påvirke den hvis skadet. Skade på huden kan introdusere patogener som kan påvirke blodet som kan til slutt påvirke næringsstoff og oksygen transport til kroppens systemer, inkludert skjelettsystemet. Også, siden de skjelett- og muskel systemer direkte samhandle, kan skadede musklene (forårsaket av hudskader) svekke skjelettsystemet.

Digestive og åndedrettssystemet

Disse to systemene er trolig den minst sannsynlig å bli rammet av skader på huden, men hvis en infeksjon sprer seg gjennom kroppen etter inn i huden, kan det etter hvert påvirke og skade enten en eller begge av disse systemene.

Hvordan Skrell brent hud Riktig

Hvordan Skrell brent hud Riktig


Et vanlig symptom på solbrenthet er peeling av huden. Fordi peeling huden kan være irriterende, mange mennesker prøver å fremskynde prosessen ved å fjerne den selv. Hvis det gjøres på måfå, kan dette fremme irriterende og ofte smertefulle symptomer på solbrenthet. En enkel forberedelse og riktig peeling teknikk, derimot, kan gjøre helingsprosessen gå jevnere.

Bruksanvisning

•  Bland en halv kopp brunt sukker, en kopp melk og to spiseskjeer honning i en stor bolle. Melk er beroligende for brent og skadet hud, som er honning og brunt sukker er en exfoliate som vil hjelpe forsiktig peel huden unna.

Fukt en vaskeklut med kaldt vann, deretter dyppe den i blandingen. Apply til det berørte området i langsomme, forsiktige sirkler. Du kan føle litt ubehag, men det bør ikke være for smertefullt. Hvis du føler sterke smerter, så stopp eksfolierende.

Skyll huden med kaldt vann og tørk.

Påfør sesamolje å fukte og forhindre ytterligere peeling. Du må kanskje gjenta denne prosessen, men du ønsker ikke til over eksfoliere, så bare gjøre dette to ganger om dagen på det meste.

Tips og advarsler

 • For å bidra til å håndtere smerte og irritasjon, kan du også legge til melk til en kjølig bad, eller suge en vaskeklut i melk og bruke den til området.
 • Aloe vera er en annen gel som kan bidra til å lindre smerte. For ekstra punch, holde aloe gel kjølig ved kjølelagring.
 • Hvis solbrenthet forårsaker intense, uutholdelige smerter, oppkast, svimmelhet eller en alvorlig hodepine, søke medisinsk hjelp umiddelbart. Du kan bli lider Søn forgiftning, en potensielt livstruende sykdom.

Urter for tørr hud Damage

Flere urter og eteriske oljer kan brukes ikke bare til å gjenopprette fuktighet til tørr og skadet hud, men også som en del av en daglig hud diett for å holde huden ser og føler sitt beste. Mange av de blandinger som er oppført nedenfor, er svært enkel og billig å lage. Best av alt, har de ikke inneholder kjemikalier vil du ofte finner i kommersielt forberedt hudpleieprodukter.

Eteriske oljer

Gulrot frø, lavendel, palmarosa og sandeltre essensielle oljer er beroligende og kan ha styrkende egenskaper for å forbedre tørr og skadet hud. Bland ett eller flere av dem med olivenolje eller druekjerneolje, og tilsett blandingen til et bad eller gni direkte på huden.

Urter

Calendula olje er ofte brukt av herbalists i huden blander på grunn av sine beroligende egenskaper. Å lage din egen olje, mette blomster med olivenolje i en murer eller hermetisering krukke, og sette den ut i solen. Alternativt kan du bruke en liten crock pot på den laveste innstillingen for et par timer. Vær forsiktig så du ikke å varme den opp for mye som det vil brenne calendula. Denne oljen kan brukes direkte på huden eller lagt til som en base for å salver og kremer.

Comfrey blad er best brukt i salver til behandling av ødelagt eller skadet vev. Det er ofte brukt i salver for å øke hastigheten helbredelse og å berolige tørr eller sprukket hud.

Hydrosols

Hydrosols opprettes under destillasjonsprosessen når du gjør essensielle oljer. De ikke har nøyaktig samme egenskaper som de essensielle oljer, men mange kan brukes som tonere for huden. Rosevann er en god toner for alle hudtyper. Hydrosols kan kjøpes på lokale urte butikker eller på nettet fra selskaper som Mountain Rose Herbs. Et alternativ er å blande essensielle oljer med enten destillert vann eller aloe vera. Spray løsningen på ansikt og kropp som en generell all-over toner og fuktighetskrem.

Salve Oppskrift

For veldig tørr eller sprukken hud, en salve laget av urter, essensielle oljer og bivoks kan bidra til å helbrede og fornye fuktighet. For å gjøre en helbredende salve, tilsett ca 1 kopp tørkede urter til extra virgin olivenolje i en crock pot på den laveste innstillingen. Rør av og til og la varme i ca to timer. Sil urter og returnere oljen til potten. Legg ½ til ¾ oz. av bivoks til olje sammen med noen essensielle oljer du ønsker å bruke. La det koke i 4-5 timer, og pass på at den ikke koker. For å teste konsistensen, skje ut en liten mengde, og la avkjøle. Tilsett ytterligere olje eller bivoks for å oppnå den ønskede tekstur. Påfør salve regelmessig til sprukken hud.

Hjem rettsmidler for tørr hud i Dogs

Hjem rettsmidler for tørr hud i Dogs


Hjem rettsmidler for tørr hud på hunder er best ansatt i vinter. Ved eksponering til tørr innendørs varme er på sitt største, hunder utviser de samme symptomer assosiert med tørr hud som mennesker, slik som flass og kløende hud. Det er derfor det er viktig å begrense hyppigheten av badene. Bading har en uttørkende effekt fordi det strimler naturlige oljer. Imidlertid er hjemme rettsmidler ikke anbefalt for symptomer som manifesterer i sommer som de kan signalisere allergi, parasitter eller soppinfeksjoner.

Bruksanvisning

•  Skyll hunden din med hunden sjampo. Dyr har en annen PH nivå enn mennesker, så velg en cleanser formulert for hunder.

Følg med balsam. Skyll med en fuktighetsgivende balsam for å myke hår og hud.

Pet hunder å bidra til å spre naturlig olje. Når du stryker hunden din, fjerner du spor av naturlig olje. I praksis stimulerer dette videre oljeproduksjon langs hårsekken og akselen, noe som vil bidra til å smøre huden.

Tørk pelsen mellom badene. Hindre tørr hud forårsaket av overbathing. Gni hunden din med en fuktig vaskeklut for å fjerne skitt.

Sett hunder på en diett som fremmer sunn hud. Velge en hundemat som forbedrer tilstanden av pelsen og huden, nærmere bestemt, en supplert med essensielle fettsyrer som omega-6.

Koble til en luftfukter for å legge fuktighet til luften. Betjene en luftfukter i et rom hvor hunden tilbringer mesteparten av sin tid.

Tips og advarsler

 • Bland kolloidalt havremel i badevannet som et hjem rette for tørr hud på hunder.
 • Ikke stol på hjem rettsmidler for hunder med hot spots, eller områder av skadet hud som er blitt infisert og treg til å helbrede. Infeksjonen kan spre seg til andre deler av dyret, og eventuelt, med andre husholdnings hunder.
 • Unngå hjem rettsmidler hvis du ser håravfall, sår og overdreven slikking av huden; disse kan være tegn på en underliggende tilstand. Lopper, ringorm, gjær infeksjoner og reaksjoner på mat, medisin, gress og pollen kan forveksles med tørr hud.

Hva er behandlingen for solskadet hud, brune flekker og fregner?

Hud som har blitt eksponert for solen for mye kan bli skadet. Effektene inkluderer økt pigmentering, fregner, brune flekker og tap av hudfarge. Mer bekymringsfullt er utviklingen av hudkreft skyldes soleksponering. Mildere skader som fregner og brune flekker lar seg behandle. Men uten solbeskyttelse vil de dukke opp igjen, selv etter behandling.

Forebygging

Det er viktig å forstå hvorfor fregner og brune flekker og andre solskader oppstår, og hvordan du kan forhindre det. Enda en gang får behandling for å korrigere solskader, er det sannsynlig å dukke opp igjen raskt hvis forebyggende tiltak ikke er tatt. Konsekvent bruk av en sterk solkrem og unngå å være ute under de mest intense perioder med sol er avgjørende. Mens mørkere-skinned mennesker har mer melanin og bedre beskyttelse mot solen, kan de også oppleve solskader. De med lys hud, lyse øyne og lyst hår, derimot, er mest utsatt.

Anti-Aging kremer

Disse aktuelle programmer inneholder ingredienser som hydrokinoner eller andre ting som antioksidanter. Disse inkluderer alpha-hydroxy syrer, vitamin C, azelainsyre syrer og retinoider. Disse er også referert til som visne kremer og kan bli funnet i drugstores, skjønnhets deler av kjøpesentre og over-the-counter i apotek. De fungerer best på mildere former for solskader som brune flekker.

Kryoterapi

Kryoterapi eller cryosurgery er fjerning av solskadet flekker i huden ved å bruke flytende nitrogen, som deretter fører til det øverste laget av huden å flasse av. Det er ikke ofte brukt for fregner, men typisk for større flekker av solskader. En mulig bivirkning er overeksponering overfor kjemikaliet, som deretter fører til hvite flekker.

Kjemisk peeling

Vanligvis disse behandlingene blir brukt for solskadet hud ved å fjerne lag av skadet hud og deretter stimulere kollagenproduksjonen. Det er varierende grad av skreller. Overfladiske som kan gjøres med en viss frekvens, mens middels dybde skreller krever måneder før gjentatt behandling. Oftest milde kjemikalier slik som glykolsyre eller salisylsyre brukes for overfladiske skreller, mens TCA trikloreddiksyre eller brukes for middels dybde seg.

Laser Behandlinger

Et annet alternativ for behandling av solskadet hud er laser behandlinger. Disse inkluderer intens pulserende lys, først godkjent av FDA i 1995, som brukes til å behandle solskader ikke-invasiv. Det er effektivt og skånsomt med ofte ingen bivirkninger. Det er ingen utvinning tid som kreves, og resultatene kan være dramatiske.

Hvordan å fukte tørr hud Med Sea Salt

Hvordan å fukte tørr hud Med Sea Salt


Saltvann er en fin måte å fukte tørr, skadet hud! Sommersolen kan tørke huden, men den tørre vinterluft kan gjøre like mye skade. Folk har vært bading i salte vannet i hundrevis av år som søker kurer av alle typer. Med gode forberedelser, kan havsalt gi deg noen lettelse fra tørr, vinteren hud.

Bruksanvisning

•  Havsalt kan kjøpes i dagligvarebutikken; vil du vanligvis finne den med bakevarer. Saltkrystallene er meget større enn vanlig bordsalt, og er avledet fra sjøvann.

Glycerin kan bli funnet i det reneste form på de fleste stoff eller skjønnhet butikker. Hvis du er allergisk mot fuktighetsgivende produkter som inneholder kunstige dufter, kan ren glyserin være et bedre valg for deg.

Bland ca en kopp havsalt krystaller med nok glyserin å få salt til å holde sammen. Det er lurt å gjøre mix rett før du bader eller dusj.

Etter bading, mens kroppen fortsatt er våt, gni havsalt og glyserin blandingen over fuktig hud ved hjelp av et bad svamp. Havsalt er en naturlig exfoliant som vil fjerne den tørre huden.

Skyll saltet og glyserin bort og nyte myk, silkeaktig hud!

Tips og advarsler

 • Du kan kjøpe Dead Sea Salt Body Scrub hvis du ikke ønsker å lage din egen
 • Sjekk Resources nedenfor for å finne flere måter å naturlig omsorg for tørr hud
 • Ikke skrubb for hardt! Du bør starte ut forsiktig så du ikke skader øm, tørr hud.

Botemidler for solskadet hud

Botemidler for solskadet hud


Basking i solen for å få en brunfarge kan forårsake langsiktige hudskader, for eksempel mørke pigment i ansiktet, rynker, og en grov tekstur. Det finnes en rekke alternativer som er tilgjengelige for å behandle overflaten lag av solskadet hud for å fylle ut linjer, glatt tekstur, og reduserer misfarging. Deres effektivitet er avhengig av omfanget av solskade.

Aktuelt Treatment

Bruke produkter med Retinol å reparere eventuelle mindre solskader på huden, slik som fine linjer. Retinol er et reseptfrie lotion eller krem ​​laget av Vitamin A, som kan hjelpe huden skur skadet øverste lagene. Det kan også bidra til å forbedre produksjonen av keratin, et protein som danner nye hudceller. Anvende ansikts lotions eller kremer som inneholder retinol i et tynt lag en eller to ganger om dagen. Hvis du ikke ser noen resultater, ta kontakt med en hudlege for Tretinoin, en resept-styrke versjon av Retinol. Du må kanskje ta mer alvorlige tiltak for å fikse solskader hvis ingen aktuelle behandlinger fungerer.

Kjemisk peeling

Besøk en lisensiert hudlege for å få en kjemisk peeling. Den dermatolog vil anvende en kjemisk løsning som typisk inneholder alphahydroxy syrer, fenol, trikloreddiksyre og til hudens overflate. Løsningen vil suge inn i huden og fjerner det ytterste laget av huden, noe som kan bidra til å fjerne tegn på solskader. Kjemikaliene kan glatte over fine rynker, glatt tekstur, og fjerne misfarging. Kjemisk peeling kan ta fra 15 minutter til to timer, avhengig av hvor mye skade. Huden kan bli tørr, rød eller hoven for de to første dagene eller så før det gror.

Dermabrasion

Et annet alternativ er å legge til rette for dermabrasion. Konsultere en lisensiert hudlege som vil bruke en elektronisk motoriserte stålbørste instrument trygt skrape bort lag av huden før tegn på solskader er minsket eller fjernet. Huden kan være sensitiv eller hoven i opptil to uker.

Injeksjoner

Du kan også fikse dype rynker og skrukker på grunn av solskader med ansikts injeksjoner. For rynker i ansiktet, kan en lisensiert hudlege injisere proteinet botulinum toxin (også kjent som Botox) direkte inn i ansiktsmusklene i nærheten fine linjer. Proteinet vil stramme ansiktsmuskler og midlertidig fylle ut rynker i opp til fem måneder. Du kan også prøve kollagen hud injeksjoner. Kollagen er et naturlig bindevev protein som holder huden fast; solskader kan få huden til å miste kollagen. Kollagen er injisert under huden, noe som kan reparere hud bretter i inntil tre måneder. Få ansikts injeksjoner bare fra lisensierte hudleger eller kosmetiske kirurger.

Laser Resurfacing

For sensitiv hud som ikke kan trygt håndtere tøffe behandlinger, prøv laser resurfacing behandlinger. En hudlege vil bruke en laser lys for å kurere solskader misfarging eller rynker. Laseren forsiktig fjerner de lag av skadet hud ett lag om gangen. Du må kanskje få flere laser behandlinger for langsiktige resultater.

Er Sinkoksid Farlig Menneskelig hud?

Anvendelsen av sinkoksyd er ikke farlig for menneskelig hud. Det har blitt brukt som et effektivt hud protectant i mange tilfeller og kan også hjelpe i helbredelsen av sårede eller skadet hud.

Vanlige bruksområder

Sinkoksid er oftest funnet i sol-skjermer, som det utmerker seg ved å blokkere og absorbere de farlige UVA og UVB stråler fra solen. Det er et naturlig forekommende mineral og et sikrere og mer effektivt alternativ til kjemisk solfiltre.

Andre bruksområder

Ifølge Medicinenet.com, kan sinkoksider brukes til å behandle eller forebygge en rekke mindre hudirritasjoner fra brannsår og utslett til Poison Ivy. Ingen bivirkninger har vært forbundet med riktig bruk av sink oksid.

Andre hudpleie fordeler

Sink har mange fordeler i å opprettholde riktig hud helse. Det har blitt brukt effektivt ved behandling av acne, flass og dermatitis herpetiformis. Det er også en mild snerpende og en naturlig insektmiddel.

Forholdsregler

Medicinenet.com sier at det ikke er kjent om sinkoksid går over i morsmelk. Sjekk med legen din før du bruker sinkoksid hvis du er gravid, er sannsynlig å bli gravid eller ammer.

Expert Insight

En 2009 rapport fra den australske regjeringen konkluderte med at sinkoksid er trygt for huden programmer som det ikke blir absorbert utover det ytterste laget av huden og kan effektivt hindre utvikling av hudkreft.

Hvordan få en fin hud Tone

Hvordan få en fin hud Tone


Alle vil ha vakre, klare og plettfritt huden. Enten du er seksten eller seksti, kan du ha best mulig hud bare ved å følge noen enkle trinn hver dag og sørge for at du er bevisst om hva som går inn i kroppen din. Fra regelmessig rensing til beskyttelse med sunblock og få de riktige vitaminer, ta vare på huden din vil belønne deg med en fin hud tone.

Bruksanvisning

Bruk en daglig ansiktsvask og fuktighetskrem som er balansert for din hudtype. De fleste hudpleieprodukter er formulert for mer enn én type hud, og du kan velge hvilken som passer best til din hud.

For eksempel, for hud som er fet og plaget med kviser, Clean & Clear daglig ansiktsvask og tilhørende fuktighetskrem er et godt valg. Husk alltid å rense ansiktet etter iført sminke som forsømmelse i dette området kan føre til kviser og tette porer.
Utnytte en rensende kroppsvask og fuktighetskrem formulert for huden din også.

Bruk solkrem hver eneste dag. Selv om du ikke har tenkt på å gå ut i solen, kan skadelige UV-stråler komme til huden din selv når du er innendørs. Solskader kan forårsake solflekker, fregner, rynker og selv hudkreft. Iført solkrem hver dag bidrar til å bekjempe skadene solen kan forårsake.

Drikk rikelig med vann hver dag. Eksperter anbefaler minst åtte glass om dagen, som inneholder åtte gram vann. Drikkevann hjelper skylle kroppen for giftstoffer og renser huden din. Ingen vitale organ kan fungere optimalt uten vann og huden vår er kroppens største organ.

Drikkevann fylles og fukter huden, gir det en sunn glød og klar hudfarge. Hvis vannet ikke er din favorittdrink i verden, prøve å legge en twist av sitron eller lime for å gjøre det mer spiselig.

Spis sunn mat som gagner huden din. Grønne, bladrike grønnsaker er et godt valg, og bør brukes ofte. Hele mat som frukt og grønnsaker, bønner og belgfrukter er også bra for huden. Vitaminene A, K, og B er alt bra for huden og fjerne mørke ringer, jevn hudtone og bidra til å forhindre urenheter og aldring flekker.
Omega 3 fettsyrer er også bra for huden og kan finnes i matvarer som fisk og annen sjømat. Spise et sunt, balansert kosthold kan dramatisk forbedre utseendet på huden din.

Utnytte spesielle behandlinger for tørr eller skadet hud. Uraffinert, ren Shea Butter er et flott produkt for tørr og skadet hud. Faktisk har det vist seg å bekjempe tegn på aldring, tørr hud, kviser og selv akselererer helbredelse i små hudirritasjoner som insektsbitt eller skraper.

Tips og advarsler

 • Unngå mat som er bra for huden din, for eksempel frityrstekte matvarer eller de lastet med sukker og mettet fett. Unngå røyking, overeksponering for solen og andre elementer som er bra for huden så mye som mulig.

Den beste måten å fjerne Scars

Den beste måten å fjerne Scars


Arr kan være mer enn skjemmende, kan de endre måten vi kler oss, lavere selvfølelse og gjøre oss ubehagelig i vår egen hud. Fjerne dem, heldigvis, blir lettere og lettere som forskning forteller oss mer om naturmidler og som medisin forbedrer måten vi er i stand til å behandle dem. Lær om måter å bekjempe arr, for best mulig resultat.

Riktig produkt, Riktig Application

Ta deg tid i skjønnhet midtgangen i din lokale matbutikk eller apotek for over-the-counter produkter, som Mederma. Ikke bli lurt av overprisede varer lovende raske resultater, som du bør forvente denne type behandling for å være gradvis. For å være effektiv, må arret kremen påføres to ganger om dagen, eller på en mer hyppig basis. Gni lotion i de berørte områdene med skånsom pleie. Unngå å slite på allerede skadet hud.

Hvis du bruker et arr reduserende kremen, som Mederma, som en del av kampen mot strekkmerker, gjelder dette før du bruker daglig fuktighetskrem. Hvis det er mulig, bære en liten bærbar flaske i vesken eller lagre den i skrivebordet på jobben. Ta det med til toalettet med deg for hyppigere programmer. Ved hjelp av en body lotion vil holde huden sunn og forbedre resultatene dine som du bekjempe arrdannelse.

Supplerende tips

Holde huden sunn og arr-fri er ikke bare et spørsmål om produktene lenger. Tar en multivitamin og ekstra vitaminer som helbrede huden - spesielt vitamin C og E - kan øke fordelene og hurtighet til bedring i huden og arr. Tenk forsterke din diett med sink, som hjelper å opprettholde kollagen og elastin fibre som gir huden din sin fasthet.

Bruk en solkrem når du er utsatt for UV-stråler, og unngå å bruke overflødig tid i klorvann eller i badekaret. Varmt vann og klor har vært knyttet til mykgjørende og skader, så det kan være en god idé å kjøpe et filter for ditt dusjhode og holde ut av jacuzzi. Spise godt kan også være nyttig i å gi kroppen alle næringsstoffene den trenger for å gjenopprette hudens elastisitet og kjempe arrdannelse.

Hvordan Kill stafylokokker på huden

Stafylokokker ("staph") er vanlige bakterier som finnes på huden. Staphylococcus aureus er variasjonen som kan forårsake alvorlige hudinfeksjoner. Ifølge DermNet NZ, opptil 40 prosent av mennesker er bærere av staph, ofte i nesen eller i huden under armene eller brystene, noe som resulterer i tilbakevendende staph infeksjoner. Killing staph på huden krever kontinuerlige arbeid fordi bakterier har en tendens til å gjenta seg til tross for behandling.

Bruksanvisning

Behandling

•  En alvorlig staph hudinfeksjon krever vanligvis en innledende løpet av antibiotika for å drepe bakterier og fjerne infeksjonen. Brukte narkotika inkluderer doksycyklin eller en kombinasjon av trimetoprim-sulfametoksazol (Bactrim) og rifampicin. Pass på å ta alle medisiner fordi hvis du stopper medisiner tidlig, kan du utvikle en mer aggressiv staph infeksjon. Ifølge Dr. Melissa C. Stoppler på MedicineNet, kan abscesser (store byller) krever snitt og drenering.

I tillegg kan du bruke en aktuell antibiotika krem (mupirocin) til lesjoner og inni neseborene. Etter infeksjonen forsvinner, kan legen din råde deg til å bruke mupirocin inne i nesen for en uke ut i hver måned som et forebyggende. Unngå kontinuerlig bruk av aktuelle antibiotika krem, da dette kan føre til antibiotikaresistens og redusere effektiviteten.

Vask hendene grundig og ofte som staph kan forurense hendene og enkelt overføre til andre deler av kroppen og livløse objekter (for eksempel dørhåndtak). Unngå å berøre områder av skadet hud eller ansiktet fordi staph kan invadere hårsekkene og føre til en infeksjon som ser ut som alvorlig akne. Dr. Stoppler anbefaler å unngå nær kontakt med andre under aktiv infeksjon som staph bakterier kan overføre lett fra en smittet person til en annen person.

Bruk antiseptisk hud rensemidler, som for eksempel klorheksidinglukonat (Hibiclens) eller hexachlorophene (pHisoHex), daglig til målrettede områder av huden, slik som under armene og under brystene. Vær forsiktig for å unngå ansiktet, underlivet, og åpne sår som antiseptisk kan bli absorbert inn i blodet.

A blekemiddel bad kan hjelpe kontroll staph. Bleach er lik klor som finnes i svømmebassenger, og er ikke skadelig hvis det brukes riktig, men en sterk blekemiddel kan brenne huden. Dr. Lawrence E. Gibson av MayoClinic.com anbefaler en halv kopp blekemiddel til en kar (typisk 40-gallon størrelse) vann i fem til ti minutter opp til to ganger i uken. Påfør en fuktighetskrem på huden etter bading som blekemiddel er tørking.

Tips og advarsler

 • Ikke del personlige gjenstander, for eksempel barbermaskiner, klær og håndklær, som de kan bli forurenset med staph.

Bleach & Water Cures for en MRSA Staph Infeksjon

MRSA, eller meticillinresistente gule stafylokokker, er en type Staph infeksjon som ikke responderer på behandling med vanlige antibiotika. Disse infeksjonene generelt stede som et rødt, hovent eller pus-fylt kvise eller byller, men flere alvorlige tilfeller kan føre blodet infeksjoner og lungebetennelse. Den mest vellykkede hjem rette for denne infeksjonen inkluderer blekemiddel.

Bleach og MRSA

Til tross for å være resistente mot tradisjonelle antibiotika, kan MRSA Staph infeksjoner bli eliminert og forhindret med blekemiddel. Bleach har antibakterielle egenskaper som dreper bakteriene som lever på huden. Bare suge i et badekar fylt med to capfuls av Klor og seks inches av vann to ganger i uken. Alternativt kan du bruke en spesiell antiseptisk såpe som Phisohex. Disse bleike bad bidra til å redusere Staph bakterier kolonier.

Med åpne, ødelagte sår, er det viktig å ikke suge i blekemiddel bad, da dette kan være smertefullt. Rådfør deg med en lege, som kan foreskrive muntlig eller aktuelle antibiotika. Når sårene er grodd, kan bleke bad gjenopptas for å drepe de kolonier som kan ha blitt dannet på overflaten av huden.

MRSA Forebygging

Renslighet og god personlig hygiene er viktige aspekter for å forebygge og eliminere MRSA Staph infeksjoner. Og fordi Staph infeksjoner er vanligvis gått mellom mennesker ved direkte kontakt med huden, ofte er viktig å vaske hendene.

Bleach er anbefalt som et effektivt desinfeksjonsmiddel for å drepe MRSA Staph bakterier. For å være effektiv, må blekemiddel blandes med vann; en 10 prosent blekemiddel løsning er hva som fungerer best for å drepe MRSA. Husk at blekemiddel er farlig og bør brukes med forsiktighet. Bruk hansker når du blander og rengjøring med det og holde øynene dekket med beskyttelsesbriller.

En 10 prosent blekemiddel blanding med vann kan brukes til å desinfisere personlige gjenstander, klær og andre elementer som har kommet i kontakt med en person som lider av MRSA Staph infeksjoner. I tillegg bør laken, håndklær og klær bli vasket i varmt vann og blekemiddel for å drepe bakterier.

Hold hendene rene og negler klippet korte og rengjøres grundig under. All kontakt og omsorg for sår bør bare gjøres med hansker på. Mens de fleste MRSA staph infeksjon bakterier lever i folks neser og presentere noe problem, bør man alltid være forsiktig når du nyser eller hoster rundt mennesker med ødelagt hud. Staph kan komme inn i kroppen gjennom skadet hud og forårsake infeksjon. Bactroban, et antibiotikum som dreper Staph infeksjon i nesen, bør påføres ved hjelp av en steril Q-tip to ganger om dagen.

Follikulitt og Hot Tubs

Follikulitt og Hot Tubs


Hvert hår på menneskekroppen vokser ut av en pose som kalles en follikkel. Badestamp follikulitt eller utslett (vitenskapelig navn: pseudomonas follikulitt) oppstår når bakterier Pseudomonas aeruginosa går inn i en hårsekken og forårsaker betennelse eller infeksjon. Pseudomonas stamme av bakterier er spesielt utbredt i badestamper laget av tre, spesielt de uten tett regulert klor og syre nivåer.

Årsak

Badestamper oppmuntre Pseudomonas aeruginosa bakterievekst ved å tilby en varm, våt miljø. Den varme temperaturen og turbulens skapt av badestamp jets forstyrre desinfiserende kjemikalier i vannet, noe som får dem til å bryte ned raskere. Det varme vannet som gjør en god, lang suge så innbydende er ansvarlig for å åpne dine hårsekken porene, noe som gjør det lettere for P. aeruginosa bakterier for å få innpass. Eventuelle kutt, skrubbsår eller skadet hud vil også øke risikoen for infeksjon.

Symptomer

Badestamp follikulitt symptomer flere timer til to dager etter eksponering for Pseudomonas bakterier og inkluderer en humpete rødt utslett som klør. Det humper kan bli solid, mørk rød, hevet knuter. Det humper kan også fylle med pus rundt hårsekken. Områdene som dekkes av en badedrakt kan ha de verste symptomer, som drakten holder P. aeruginosa bakterier er i kontakt med huden lengre enn udekkede områder.

Diagnose

I de fleste tilfeller av hot tub utslett, kan legen din diagnostisere follikulitt ved å se på de berørte områdene og snakke med deg om dine siste aktiviteter. Hvis det oppstår behovet for videre diagnose, vil en kultur av puss fra infiserte hårsekker tas og testes for Pseudomonas aeruginosa.

Behandling

De fleste tilfeller av hot tub folliculitis ikke krever noen form for behandling, og vil klare seg på egen hånd i løpet av få dager, men over-the-counter antipruritic (anti-klø) medisinen kan bli anbefalt å kontrollere kløe. For alvorlige tilfeller vil legen forskrive antibiotika for å rydde opp infeksjonen.

Risiko

Noen risiko er forbundet med badestamp utslett, da huden tilstanden vanligvis klarner opp raskt på egen hånd og ikke generelt la noen arr. Imidlertid er det en fare for at en eller flere av de infiserte follikler som danner en abscess, eller en lokalisert samling av puss omgitt av inflammasjon. En lege bør kontaktes umiddelbart dersom en abscess er til stede, som behandling vil være nødvendig.

Advarsel

Selv oftest forårsaket av forurensede badestamper, kan pseudomonas follikulitt være forårsaket av svømmebassenger, innsjøer eller noen annen kilde til rekreasjon vann. Holder seg til hensiktsmessige forebyggende skritt etter en dag med moro i noen form for vann.

Forebygging

Forebygging av pseudomonas follikulitt starter i badestampen. Et rent, godt vedlikeholdt badestamp med riktig klor og vann syre nivåer vil inneholde lavere nivåer av Pseudomonas aeruginosa bakterier og dermed bære en mye lavere risiko for infeksjon. Andre forebyggende trinnene omfatter fjerning med badetøy umiddelbart etter spennende vannet, ta en dusj og vask huden med såpe med en gang, og vaske badedrakt før sitt neste bruk. Viktigst, rengjøre badestamp som ga deg infeksjonen, fordi follikulitt vil trolig gjenta seg hvis badestamp ikke er riktig desinfisert.

Om Cushing sykdom syndrom

Cushings sykdom er en stoffskiftesykdom som påvirker binyrene. Binyrene produsere flere forskjellige hormoner inkludert adrenalin, corticosterone, aldosteron og hydrokortison (også kjent som kortisol). I Cushings, binyrene over-produsere hormonet kortisol.

Hva er Kortisol?

Kortisol er ansvarlig for å regulere blodtrykket, glukose metabolisme, immunforsvar, insulinfrigjøringen og inflammatorisk respons. Det er også kjent som "stresshormon" fordi det styrer kroppens "fight or flight" reaksjon på stress.
I normale mennesker, kortison nivåene er høyere i morgen og lavere ved slutten av dagen. Hos personer med Cushings sykdom og Cushings syndrom, nivået forblir unaturlig høye hele dagen.

Årsaker

Cushings syndrom og Cushings sykdom er to separate lidelser. Begge involverer en økning av kortisol i kroppen, men hver har forskjellige årsaker.
Cushings syndrom er vanligvis det symptom på en annen sykdom eller lidelse. De vanligste årsakene til Cushings syndrom er langvarig bruk av p-steroid medisiner, som prednison, og Cushings sykdom. Kreft eller utvekster på binyrene er en annen, mindre vanlig, årsak Cushings syndrom.
Cushings sykdom er vanligvis forårsaket av en svulst på hypofysen, som styrer binyrer 'produksjon av kortisol. Som hypofysen svulsten vokser, irriterer det kjertelen forårsaker det å frigjøre mer av hormonet som stimulerer binyrene. De fleste svulster i hypofysen er ikke-kreft, men de kan føre til blindhet hvis de blir for store.

Symptomer

Det vanligste symptomet på Cushings syndrom er samlingen av fettlagre i torso, øvre rygg, nakke og ansikt. Dette resulterer ofte i en avrundet, eller måneformet, ansiktet og utseendet til en "buffalo hump" på øvre del av ryggen. Andre symptomer inkluderer muskel svakhet, tretthet, tynn, lett-lettere skadet hud, uregelmessig menstruasjon, forhøyet blodsukker, bentap og depresjon. Noen av symptomene ligne andre lidelser, som gjør Cushings sykdom og syndrom vanskelig å diagnostisere.

Diagnose

Flere forsøk eksisterer for å diagnostisere både Cushings sykdom og Cushings syndrom og ofte flere tester som er nødvendig for å få en definitiv diagnose. De tre mest vanlige testene er; 24-timers gratis Urin Kortisol Test, midnatt Plasma Kortisol og Late-Night Spytt Kortisol Test, og lavdose Dexamethasone Suppression Test (LDDST).
Den 24-timers gratis Urin Kortisol Test måler urin nivåer av kortisol over en 24-timers periode. Flere samlinger er tatt i denne perioden og nivåer høyere enn 50 til 100 mikrogram per dag kan tyde på Cushings. Imidlertid kan ulike laboratorier bruker ulike testmetoder, slik at resultatene kan variere.
The Midnight Plasma Kortisol og Late-Night kortisol Test måler blod kortisol. Kortisolnivå er vanligvis lavere om natten så en lesning av mer enn 50 nanomoles per liter kan tyde Cushings. Denne testen krever en 48-timers sykehusopphold.
Med LDDST, er en lav dose av deksametason tatt, gjennom munnen, hver sjette time i to dager. Urin samles en gang før stoffet er tatt og målt for kortisol. Urin samles deretter flere ganger på hver dag av testen for en sammenligning. Deksametason fører kortisolnivåer for å slippe, så hvis nivået ikke klarer å slippe i løpet av testen, kan det tyde på Cushings. Den LDDST kan ikke vise kortisol endringer i mennesker med stress, depresjon, forhøyede østrogennivåer eller akutt sykdom, og kan vise en falsk-positiv for Cushings.

Behandling

Hvis Cushings syndrom skyldes en Pituitary tumor, vil leger ofte forsøker å fjerne svulsten og behandle pasienten med kortisol-lignende medikamenter inntil deres normale nivåer utjevnes. Denne operasjonen har en 80 prosent kur rate. Hvis operasjonen mislykkes, eller ikke kan utføres, deretter strålebehandling er et annet alternativ. Strålebehandling varer vanligvis ca seks uker med om en 40 til 50 prosent suksessrate. Medikamentell behandling er et annet alternativ, og det finnes flere stoffer som hemmer kortisol produksjonen, inkludert mitotane, ketokonazol, metyrapone og aminoglutetimid. Hvis tilstanden er forårsaket av kreft, spesialister fjerne kreftvev og starte et kurs for kjemoterapi.

Stevens-Johnson syndrom symptomer

Stevens-Johnson syndrom er en sjelden, men alvorlig reaksjon på medisiner som kan påvirke noen, men det har en tendens til å skje oftest hos barn. Nesten alle medisiner, inkludert reseptbelagte og vanlige over-the-counter narkotika, kan føre til Stevens-Johnson syndrom, som er egentlig en alvorlig allergisk reaksjon eller overfølsomhet overfor et medikament. I tilfelle av Stevens-Johnson syndrom, er akutt medisinsk behandling er nødvendig, og de fleste vil kreve sykehusinnleggelse. Behandlingssentre vanligvis rundt eliminere medisin som forårsaket reaksjonen, kontrollere og behandle symptomene og deretter prøver å unngå komplikasjoner.

Første symptomene

Noen av de tidligste tegn på Stevens-Johnson syndrom er lik influensa eller kaldt symptomer og inkluderer hoste, sår hals, feber og brennende øyne. Disse symptomene kan dukke opp noen dager før andre symptomer manifest.

Hevelse

Hevelse i ansikt og tunge er ett av symptomene som en bivirkning forårsaker Stevens-Johnson syndrom.

Utslett

En rødlig eller lilla utslett som sprer seg over det meste av kroppen er et symptom på Stevens-Johnson syndrom. Utslettet kan ta alt fra noen timer til noen dager å spre seg.

Pain

På grunn av hvordan kroppen reagerer på medisin og endringene det fører til en persons hud, kanskje noen med Stevens-Johnson syndrom oppleve alvorlig smerte i huden over hele kroppen.

Andre hudsykdommer

Noen mennesker med Stevens-Johnson syndrom vil utvikle elveblest eller blemmer som et resultat av legemiddelreaksjon. Som det utvikler seg, vil huden begynne å felle som ny, erstatter sunn hud skadet hud.

Muntlige Symptomer

Et annet symptom på Stevens-Johnson syndrom er blemmer eller sår på slimhinnene i munn, øyne og nese.

Hva er stadier av Bed Sore utvikling?

Hva er stadier av Bed Sore utvikling?


Seng sår, også kjent som trykksår, er åpne sår som utvikler seg som følge av skadet hud og vev. Når kontinuerlig press påføres huden, kan dette resultere i blodsirkulasjonen blir kuttet av, og til slutt den skadede huden og vevet dør. Folk som er sengeliggende eller ikke kan flytte, til å endre sin stilling i sengen er på en høy risiko for å utvikle trykksår. Ifølge Mayo Clinic, sår en gang utvikle, de går fort og det er vanskelig å helbrede dem. Det er fire stadier av bed-sår utvikling, og, hvis den forblir ubehandlet, kan komplikasjoner oppstå.

Den første etappen

Når et sår begynner å utvikle seg, blir det infiserte området i utgangspunktet red. I dette begynnende stadium, kan sår føre til at du kløe og intens smerte når trykket er brukt til området. Nettstedet kan være varm ved berøring, eller føler svampete i konsistensen. Hvis området er skikkelig ivaretatt, og forhindret fra å komme videre videre, kan en sår på dette stadiet helbrede.

Stage II

Imidlertid, hvis infeksjonen fremskritt, vil huden tapet begynner å forekomme. Det ytterste laget (epidermis), vil hudens dypere lag (dermis) eller til og med begge lagene begynner å felle celler. Ifølge Mayo Clinic, på dette stadiet såret vil begynne å åpne i et sår som ligner i utseende til en blemme eller slitasje. Vevet rundt sår vil se rødt eller lilla, signaliserer at skade på vev har begynt.

Stage III

Stage III er et avgjørende punkt i utviklingen av en seng sår. Når sår har nådd dette stadiet, har skader nådd de dypere nivåer av huden din og hudens naturlige beskyttelse er nesten utryddet. Ifølge Lippincott sin Nursing Center, kan underhudsfett være synlige, men på dette stadiet, er bein, sener og muskler som ikke er utsatt. Områder av sår kan begynne å tunnel ned i bein og muskler.

Stage IV

Ved stadium IV, har fremme av sår utviklingen blir alvorlige. Nå har nekrose --- eller vev død --- av huden skjedde. Muskler, bein og sener og ledd kan også lider skade. Huden begynner å skrelle bort fra den synlige sår. Dette skadet hud er beskrevet som "sump" eller "eschar", avhengig av alvorligheten av vevsskaden. Slough er gul, brun, grå, grønn eller brun i utseende. Eschar er tan, brun eller svart i utseende.

Komplikasjoner

Hvis sengen sår blir stående ubehandlet, kan alvorlige komplikasjoner føre, inkludert cellulitt, en infeksjon i huden som kan føre til hevelse og sterke smerter. Cellulitt kan føre til sepsis eller meningitt, infeksjon i hjernen og ryggmargen. Bein eller ledd kan også utvikle infeksjoner. Ifølge Mayo Clinic, er sepsis en av de alvorligste farene i bed-sår utvikling. Sepsis oppstår når bakterier kommer inn i blodet, som fører i noen tilfeller til sjokk og organsvikt.