Digidexo.com

Hvordan administrere et klyster Med en pære sprøyte

Det finnes mange typer klyster og grunner til å administrere en. Du vil generelt ønsker å velge et tidspunkt når du ikke vil bli forstyrret i minst en halv time eller mer. Den pære sprøyte klyster er generelt lett å administrere. Vær sikker på at det er forhåndsutfylt og væsken er ikke kaldt, med mindre annet er spesifisert av legen din. Med en liten pre-planlegging, kan dette normalt ubehagelig prosedyren utføres raskt og smertefritt.

Bruksanvisning

Legg noen håndklær på gulvet av badet så nær toalettet som mulig. Har den personen som mottar klyster ligge ned på håndklær på sin side med ingen klær som dekker endetarms området.

•  Fyll sprøyten med varmt eller klyster romtemperatur flytende, hvis den ikke er forhåndsfylt. Fjern eventuelle dekker over tuppen og smøre med vaselin eller et vannløselig smøremiddel. Sett forsiktig tuppen inn endetarmen, ikke mer enn to inches, og klem pære å administrere væske.

Bli på din side eller lå rettsiden opp og plassere beina på karet eller toalett å heve baken opp fra gulvet i ca 5 til 20 minutter. Bruke toalettet når trangen til å eliminere oppstår.

Tips og advarsler

  • Sørg for at den som mottar klyster er avslappet og rolig. Det er mye vanskeligere å sette klyster og innholdet hvis musklene er for stramme. Det kan være litt væske lekker ut, derfor håndklær vil gjøre opprydding mye enklere.
  • Ikke tving tuppen av klyster i endetarmen mer enn 2 inches hos voksne. Sørg for å bruke et smøremiddel for å hindre chaffing eller smerte. Før du bruker et klyster, bør du først snakke med legen din. Ved hjelp av klyster for ofte kan føre til en avhengighet.