Digidexo.com

Ernæringsterapi for pasienter med levercirrhose

Skrumplever innebærer arrdannelse i leveren vev og kan føre til permanent skade leveren og en høyere risiko for leverkreft, ifølge Mayo Clinic. Personer som lider av skrumplever bør begrense sitt inntak av potensielt leverskadelige stoffer, som alkohol og noen medisiner, og spise en diett rik på frukt og grønnsaker, ifølge Mayo Clinic. Medisinsk sopp kan også legges til diett som har blitt funnet å ha en dyp effekt på leverfunksjonen og kan hjelpe mennesker med skrumplever.

Quercetin

Quercetin er et plantekjemikalie (anlegg basert kjemisk) til stede i mange frisk frukt og grønnsaker, og har blitt funnet å ha en sterk beskyttende effekt av leveren. I en studie publisert i tidsskriftet Digestive Diseases and Sciences i april 2003 av Amalia Pavanato og et team av forskere, ble quercetin testet på rotter med kjemisk indusert skrumplever. Studien fant at quercetin forbedret ulike funksjonene i leveren og reducde oppbygging av kollagen vev. Kjøp quercetin som et kosttilskudd, eller fordøye det naturlig i epler, løk, te, grønne grønnsaker og mange bær, ifølge American Cancer Society.

Antioksidanter

En av de vanligste komplikasjoner av skrumplever er vasokonstriksjon (innsnevring av blodårer) i kroppen på grunn av nedsatt leverfunksjon. I en studie publisert i tidsskriftet Critical Care Medicine i 2005 av Lippincott, Hagerstown, MD, flere antioksidanter, blant annet vitamin C, ble administrert til pasienter som lider av alkoholisk levercirrhose med nedsatt vasokonstriktor reaksjonsevne. Studien fant at antioksidanter spiller en viktig rolle i å gjenopprette normal funksjon blodåre. Antioksidanter finnes i store mengder i mange frisk frukt og grønnsaker, samt te og krydder. Legge antioksidantrike matvarer kan være en viktig del av en ernæringsmessig tilnærming til behandling av skrumplever.

Sopp

Sopp som shiitake har vært en del av tradisjonelle asiatiske dietter i århundrer, og har nylig blitt studert av det vitenskapelige samfunn for sine medisinske egenskaper. En studie publisert i Biological & Pharmaceutical Bulletin i 2004 av Soichiro Akamatsu og et team av japanske forskere undersøkt effekten av shiitake sopp pakke på mus med kjemisk indusert lever fibroids. Forskerne fant at shiitake ekstrakt hemmet dannelsen av kollagen og produsert hepatoprotektiv effekt på leverfunksjonen. Shiitake sopp kan finnes på de fleste helsekostbutikker i produserer delen samt i supplement form.