Digidexo.com

mat rik på omega 6

Hvordan spise mat rik på Omega 3

Hvordan spise mat rik på Omega 3


Omega-3 fettsyrer, også kjent som flerumettede fettsyrer, er avgjørende for å opprettholde god helse. Disse næringsstoffene støtter hjernefunksjon, så vel som vekst og utvikling. I tillegg antyder forskning omega-3 fettsyrer, kan redusere risikoen for hjertesykdommer, cancer og artritt. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan Omega-3 mangel føre til tretthet, dårlig hukommelse, tørr hud, hjerteproblemer, humørsvingninger, depresjon og dårlig sirkulasjon. Kroppen kan ikke lage Omega-3 fettsyrer; således er det nødvendig å konsumere næringsmidler som inneholder disse næringsstoffer.

Hvordan spise mat rik på Omega 3

•  Ta med minst to porsjoner fet fisk i uken i kostholdet ditt. Spise kaldt vann fisk, som laks, makrell, kveite, sardiner, Albacore tunfisk og sild. Krill og alger er også kilder til omega-3 fettsyrer. Broil, bake eller grille fisk, snarere enn steking det, og bruke krydder som sitronpepper i stedet for salt.

Legg ved sitrusfrukter, meloner og kirsebær i kostholdet ditt. Spis grønne grønnsaker, som brokkoli, grønnkål, kinakål, spinat og drue blader og blomkål. Konsumere belgfrukter, som nyre, Navy, pinto og lima bønner, erter og gule erter.

Spis et kosthold som inneholder nøtter og mutter oljer. Inkluder gresskarfrø, soyabønner og valnøtter i kostholdet ditt. Legg en spiseskje av bakken linfrø til morgenen frokostblanding eller frukt smoothie. Bruk Omega-3 rike oljer, som linfrø, raps, soyabønner, gresskar frø og valnøtt i matlagingen.

Hint

  • Noen fisk kan inneholde skadelige forurensninger, inkludert kvikksølv og dioksiner. Det amerikanske Food and Drug Administration anbefaler at små barn og gravide eller ammende kvinner unngå fisk ofte funnet å ha høyere nivåer av kvikksølv, og spiser ikke mer enn 12 gram av farm-reist eller seks gram av sport-fanget fisk per uke.

Mat som inneholder Omega 3 & Omega 6

Som man vet mer om hva hver næringsstoff gjør for kroppen, kunnskap om hvordan utskeielser og mangler kan føre til sykdom øker. To vitale komponenter i hver diett, omega 3 og omega 6, finnes i en rekke matvarer. Betydningen av å undersøke forbruket av mat som inneholder omega 3 og omega 6 kan ikke bli undervurdert.

Hva er de?

Omega 3 og omega 6 er essensielle fettsyrer. Omega 3 har et rykte som den "gode" fettet. Dette er fordi, i motsetning til fett som finnes i smør og ost, gjør de ikke legge til "dårlig" type kolesterol til kroppen. De er nødvendig i mange prosesser som hormonproduksjon, vekst og opprettholdelse av immunsystemet. Omega 6 har blitt fremstilt som skurken, fordi over forbruk kan føre til at noen av de samme sykdommene Omega 3 forebygger. Begge er avgjørende for riktig helse.

De helsemessige fordeler av Omega 3

Folk som spiser mat rik på omega 3 Opplev økt fordeler i mange områder av deres helse. En av disse er redusert forekomst av hjertesykdom, fordi de gode fettstoffer bidra til å redusere overdreven blodpropp. Dette oppnås ved å redusere tendensen av blodplater til å feste seg til hverandre. Det gode fettet minsker også mengder av andre mindre gunstig fett som kolesterol og triglyserider i blodet. Den videre beskytter sirkulasjonssystemet ved å forhindre arteriell fortykkelse ved å hemme veksten av cellene i sine vegger.

Mat som inneholder Omega 3

Egg er en lett assimilert mat med høye nivåer av omega 3. Når du shopper, se etter spesielle etiketter for å indikere de kommer fra kyllinger fôret med en diett som produserer egg med 100 til 200 mg omega 3, seks ganger større enn en vanlig egg. Svært høye nivåer av omega 3 er funnet i linfrø og valnøtter. Soyabønner og tofu inneholder også store mengder av denne fettsyren. Mye av sjømat, som fisk, reker og kamskjell, er gode kilder til omega 3.

Omega 6 finnes i oljer

Omega 6 er et linolsyre og finnes hovedsakelig i oljer som for eksempel maisolje, sesamfrøolje, solsikkeolje, soyaolje, valnøttolje og hvetekimolje. Oljen med den mest omega 6 er saflorolje. Det er imidlertid omega 6-ere i grønne bladgrønnsaker og korn samt.

Symptomer som indikerer en mangel på omega 3

De som spiser for lite mat som inneholder omega 3 kan oppleve noen av følgende symptomer: hjertesykdom; leddsmerter; hud, hår og tørrhet og skader spiker; diabetes; depresjon; tretthet og konsentrasjonssvikt.

På grunn av mangfoldet av symptomer, er mangel svært vanskelig å diagnostisere, så tilskudd kan forhindre disse problemene oppstår.

For mye eller for lite omega 3 og omega 6?

Produkter for forbruk rik på omega 6 er lett å finne, og de med omega 3 er mindre så. Forskning indikerer at den generelle befolkningen er forbruker altfor mye av den første, og for lite av den andre. Bearbeidet mat, i særdeleshet, er høy i omega 6, fordi maisolje, en rik kilde til omega 6, er ofte brukt. Sjekk ditt inntak av disse matvarene, spesielt hvis det ikke er noen tilskudd av omega 3. Forskere ser inn bi-polar lidelse eksperimenterer med å balansere disse to nivåer for å avlaste de intense symptomer på lider av denne sykdommen. Typiske vestlige dietter har opptil 30 ganger så mye omega 6 og omega 3; en rimelig forholdet er 4 til 1.

Hvordan Supplement Inntak av Omega 3

Legge omega 3 til enhver diett bør skje langsomt, ved hjelp av en pålitelig kilde for fettsyren. Tar 2 til 3 g om dagen av omega 3 regnes som et trygt nivå av US Food and Drug Administration, og vil bidra til å holde betennelsen forårsaket i kroppen ved høye nivåer av omega 6 til et minimum. Du kan hjelpe dette ved å redusere mengden av bearbeidet mat du forbruker.

Diet Foods rik på Omega 3

Ifølge American Heart Association, Omega-3 fettsyrer er gunstig for hjertet helse fordi de bidra til å redusere triglyserider i tillegg til beroligende betennelse. Omega-3 fettsyrer er gode fettstoffer som kan finnes i mange matvarer. Disse sunt fett styrke kroppen ved å forbedre blodgjennomstrømningen og selv forebygge blodpropp.

Diet Foods rik på omega-3 fettsyrer

Spis rikelig med diett mat rik på omega-3 fettsyrer. Et bredt utvalg av matvarer bidra til å trimme midjen din, og samtidig forsyne kroppen din med disse essensielle fettsyrer. Omega-3 fettsyrer forbedre hjerte, hjerne og hud helse ved å redusere betennelse i kroppen. Disse gode fettstoffer senke triglyserider - dårlig fett som tetter blodårene over tid. Omega-3 fettsyrer motvirker dette og bidra til å holde blodårer og arterier sterk. Kroppen trenger også fett, selv for å gå ned i vekt. Godt fett ikke gjør deg opp i vekt. Hva forårsaker vektøkning er mangel på fysisk aktivitet, dårlig kosthold, og hormoner. Omega-3 fettsyrer bidra til å balansere ut hormoner og disse sunt fett også gi deg metthetsfølelsen lenger.

Diet matvarer rike på Omega-3 fettsyrer er laks, egg, linfrø, ørret, kveite, fettfattig yoghurt, sennep frø, squash, grønne grønnsaker, spinat, grønnkål, jordbær og bringebær. Solsikkefrø og mandler inneholder generøse mengder Omega-3 fettsyrer også, men de er også høy i kalorier. Hvis du prøver å gå ned i vekt, men du trenger Omega-3 fettsyrer, innta små mengder mandler og solsikkefrø.

Sennepsfrø også bidra til å øke metabolsk funksjon, som hjelper deg å forbrenne fett. Dryss sennep frø på din middag eller salat.

Omega-3 tilskudd

Ta 1 ss. tran hver dag. Tran inneholder høye nivåer av Omega-3 fettsyrer sammen med vitamin D. Vitamin D finnes i mange matvarer og folk også få dette næringsstoffet fra solen. Vitamin D er nødvendig for å styrke immunsystemet og dette viktige vitamin bør alltid suppleres i kosten fordi folk flest ikke får nok sol eller bør unngå det hvis de er utsatt for hudkreft. Ta tran før frokost, og også linfrø olje eller andre fiskeoljer hvis du vil. Duskregn salater med Omega-rik grapeseed olje fremfor fetende ranch dressing. Dryss din salat med flaxseeds og koker all mat med kokosolje eller olivenolje. I tillegg spiser egg til frokost etter å ha tatt kosttilskudd, bruker minimalt med ost og smør.

Hold deg hydrert

Drikk 8 til 10 glass med rent vann per dag. Omega-3 fett er ikke i stand til å gjøre jobben sin skikkelig uten hjelp av vann. Vann er transportsystemet for næringsstoffer, bære næringsstoffer og sunt fett til celler hvor de er nødvendige. I tillegg, fjerner vann avfall fra cellene og forbedrer hver funksjon i kroppen fra fordøyelse til metabolisme. Drikk bare renset vann. Aldri drikke vann fra springen fordi de fleste kommunale vannkilder inneholder klor, som er dårlig for urin helse.

Mat som inneholder Omega 3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer er essensielle for menneskers helse, men må innhentes fra mat fordi de ikke kan produseres av kroppen. Sterkt konsentrerte i hjernen, disse fettsyrene er avgjørende for kognitive og adferdsmessige funksjoner.

Omega-3-fettsyrer

Kosttilskudd er tilgjengelig for omega-3 fettsyrer. Tran, nattlysolje og linfrøolje er populære omega-3 tilskudd. Ifølge Andrew Weil, MD, "Omega 3 fettsyrer avledet fra molekylært destillert fiskeoljer er naturlig høyt innhold av både EPA (eicosapentaensyre) og DHA (dokosaheksaensyre). EPA støtter hjertesykdommer. DHA utgjør membraner av nerveceller i hjernen og er antatt å spille en viktig rolle i normal utvikling av hjernen og funksjon. "

Omega-3 fettsyrer i fisk

En av de beste kildene for omega-3 fettsyrer er fisk. Laks, reker, kveite, krill, makrell, sjø ørret, sild, tunfisk og sardiner er all mat kilder som inneholder disse essensielle fettsyrene. Laks og kveite er ansett som den mest rik kilde til omega-3 fettsyrer fra fisk.

Kilder til omega-3 fettsyrer

Mat kilder til omega-3 fettsyrer inkluderer linfrø, soyabønner, tofu, kamskjell, valnøtter og vinter squash.

Hvorfor spise Omega-3 rik mat

Omega-3 fettsyrer spiller en avgjørende rolle i hjernens funksjon og normal vekstutvikling. De kan også bidra til å forhindre et mangfoldig spekter av medisinske problemer, inkludert hjerte-og karsykdommer, kreft og leddgikt. Disse fettsyrene er også ansvar for at de riktige mengder av næringsstoffer inn i cellen samtidig som man sikrer avfallsstoffer fjernes raskt.

Omega-3 rik Mangler

Noen symptomer på lavt omega-3 nivåer omfatter depresjon; sprøtt hår og negler; tørr, kløende hud; tretthet; hjerte-og karsykdommer; type 2 diabetes; manglende evne til å konsentrere seg; og leddsmerter.

Mat rik på fett

Mat rik på fett


Matvarer rike på fett er ikke alle nødvendigvis dårlig for deg. Fett i matvarer kan bli brutt ned i umettet fett, mettet fett og transfett. Inntaket av disse fett kan ha en direkte effekt på helsen din. Ifølge Mayo Clinic, kan umettet fett bidra til å redusere low-density lipoprotein (LDL) eller "dårlig" kolesterol i blodet, og dermed redusere risikoen for hjerte-relaterte problemer som for eksempel koronarsykdom og høyt blodtrykk, mens en høyt inntak av mettet fett og transfett har nøyaktig motsatt effekt. Å vite hvilke matvarer er rike på hvilken type fett kan hjelpe deg å opprettholde et sunnere kosthold og livsstil

Umettet fett

Flerumettet og enumettet fett er de to typene av umettede eller "godt" fett. Ifølge Nutrition Vista nettside, umettet fett er flytende ved romtemperatur og kan finnes i nøtter, frø, fet fisk og oljer avledet fra planter. Omega-3 fettsyrer er en type flerumettet fett, og kan bidra til å forhindre hjertesykdommer, diabetes og fedme, sier WebMD. Matvarer rike på umettet fett er: seafoods som laks, tunfisk og reker; avokado; oliven; valnøtter; soyabønner; blomkål; kale; kål; og mais, raps, oliven og solsikkeoljer. Selv om umettet fett kan forbedre helsen din, anbefaler Nutrition Vista begrense umettet fett inntak til ikke mer enn 25 til 30 prosent av ditt daglige kaloriinntak /

Mettet fett

Mettet eller "dårlig" fett er fast ved romtemperatur og gi hovedkostholdsrelatert kobling til høyt kolesterol, i henhold til ernæring Vista. Matvarer rike på mettet fett finnes i animalske produkter, for eksempel svin, kalv, lam, storfe, fjørfe og egg; og meieriprodukter som smør, melk, iskrem og ost. De kan også bli funnet i visse planteprodukter slik som palmeolje, kokosolje, og kakaosmør. Disse fettsyrene bør holdes på et minimum i kosten, noe som gjør opp ikke mer enn 10 prosent av det daglige kaloriinntaket, antyder Nutrition Vista.

Trans fett

En kjemisk prosess som kalles hydrogenering, som forvandler flytende oljer til fast fett, danner transfett, men spor av transfett finnes i visse animalske produkter som svinekjøtt, lam og oksekjøtt, ifølge US Food and Drug Administration (FDA) nettside . Selv om transfett er usunt fett, mange mat selskaper bruker dem i sine produkter fordi de gir lengre holdbarhet og mer langvarig smak. Mat rik på transfett inkluderer vegetabilsk fett, margarin, stekt mat som pommes frites og stekt kylling, kaker, kaker, kjeks, snacks og eventuelle andre bearbeidede eller pakket mat som har herdet eller delvis herdet vegetabilsk oljer som ingredienser. Fordi disse fett er så usunn, er det lurt å unngå dem så mye som mulig. Ernæring Vista foreslår å holde trans fett inntak til mindre enn 1 prosent av din totale daglige kaloriinntak.

Mat rik på HDL

Mat rik på HDL


HDL, eller "gode" kolesterolet, er et stoff som reiser i blodet og bidrar til å skure blodårene av forekomster av LDL, eller "dårlig" kolesterol, og dermed redusere risikoen for åreforkalkning. Heve nivåene av HDL kolesterol er en viktig komponent i lessening risikoen for hjertesykdom, sammen med exercizing regelmessig og ikke røyke. Fordi HDL kolesterol er et stoff syntetisert av kroppen din, trenger maten du spiser faktisk ikke inneholder det, men visse matvarer er rike på stoffer som stimulerer kroppen til å produsere HDL kolesterol.

Mat rik på niacin

Niacin er et B-vitamin som bidrar til å øke nivåene av HDL kolesterol. Ifølge Mayo Clinic, kan det øke nivåene av HDL kolesterol med 15 til 35 prosent og leger anser det som mer effektivt enn reseptbelagte medisiner for å øke HDL-kolesterolet. Mat rik på niacin inkluderer egg, nøtter, fisk, meieriprodukter og magert kjøtt. Selv om legene noen ganger foreskrive niacin kosttilskudd for å bidra til å heve HDL kolesterol, er det best å konsumere niacin i form av mat, fordi høye doser kan gi bivirkninger som oppblåsthet og diaré.

Omega-3 fettsyrer

Foods høy i omega-3 fettsyrer er også rik på HDL kolesterol og kan ha gunstige effekter på kolesterolnivået. Coldwater fisk som laks, albacore og makrell er rik på omega-3 fettsyrer, som er linfrøolje, solsikkeolje, og noen mørkegrønne bladgrønnsaker som Purslane. Hvis du spiser fisk som kilde til omega-3 fettsyrer, velger ville varianter når det er mulig fordi de har en tendens til å leve i et miljø med færre giftstoffer og de har en tendens til å konsumere sunnere kosthold enn oppdrettsfisk. I tillegg, valnøtter og soyaprodukter som tofu inneholder også omega-3 fettsyrer.

Enumettet fett og olivenolje

Matvarer som inneholder enumettet fett har gunstige effekter på nivåene av HDL kolesterol. Matoljer som olivenolje, rapsolje og druekjerneolje inneholder enumettet fett, som gjør nøtter, avokado og frø. Olivenolje inneholder også ytterligere forbindelser som bidrar til å heve nivået av HDL-kolesterol. Ifølge Annals of Internal Medicine, tilstedeværelse av forbindelser som kalles polyfenoler, som er til stede i større eller mindre mengder olivenolje enn i mer raffinerte kvaliteter, korrelerer med økte nivåer av HDL-kolesterol.

Hva matvarer er rike på Omega 3?

Hva matvarer er rike på Omega 3?


Omega-3 er en essensiell fettsyre som forskning har knyttet til mange helsefordeler, inkludert hjerte, øye og hud helse og humør stabilitet. Omega-3 er til stede i begge matplanter og fisk. Du kan også finne det som kosttilskudd på alle helsekost butikk. Imidlertid vil spise mat som inneholder denne fettsyren være mer gunstig som du ville også være å ta inn flere næringsstoffer.

Laks

Du vil at daglig inntak av omega-3 for å være minst ett gram. Fire gram kokt laks gir ca 1,2 gram omega-3 fettsyrer. Velg villfanget laks som ikke har hatt noen farge lagt til den. Hvis du finner den frisk, er det enda bedre. Røkt laks har også Omega-3, men det gir om lag en tredjedel mindre enn tradisjonelt kokt laks (bakt, kokt, dampet, etc.).

Valnøtter

Av planteføde, har dette treet mutter den høyeste mengden av omega-3 fettsyrer. Alle tre viktigste varianter av valnøtter-engelsk, svart og hvit-er svært gode kilder. En fjerdedel kopp rå nøtter eller en spiseskje med valnøttolje er en ideell daglig servering.

Flax Seeds

Både linfrø og olje utvunnet fra dem er rike på omega-3 fettsyrer. Du bør kjøle både og bruke dem innen en måned; ellers vil de gå harsk. Fordøyelsessystemet vil ikke være i stand til å fordøye hele linfrø. Å spise dem, først male dem. Oppbevar ubrukte deler helhet. Du kan legge frøene til salater, frokostblandinger og selv sette dem i røren av bakevarer for å øke deres ernæringsmessige verdi. Bruker omtrent en spiseskje med linfrø en dag.

Helsekostbutikker holde linfrøolje i deres nedkjølt delen. Sette en spiseskje en dag i salater, supper, yoghurt og ganske mye noen mat hvis du liker smaken kombinasjon. Ikke bruk linfrø olje til matlaging.

Andre Seafoods

Hvis du er en elsker av sjømat, har du andre gode alternativer for å få det daglige inntaket av omega-3 fettsyrer. Spise fire gram av noe av det følgende bør gi deg nok for en dag: reker, torsk, kveite, tunfisk, kamskjell og snapper. Bake, broil eller damp dem til å beholde den mest Omega 3. Generelt, røyking og steke renne sjømat av om lag en tredjedel av sin Omega 3 forsyning.

Tilleggs Omega-3 Mat Kilder

Brokkoli, blomkål, vinter og sommer squash, og grønne bladgrønnsaker som grønnkål, spinat og grønne grønnsaker er gode kilder, men ikke så rik på Omega-3 fettsyrer som laks, valnøtter eller linfrø.

På samme måte kan du også få Omega 3 fra soyaprodukter (rå tofu, kokte soyabønner og miso), urter, som oregano og nellik, og fra jordbær samt bringebær.

Mat rik på arginin og lysin

Mat rik på arginin og lysin


Mat rik på arginin og lysin er avgjørende for generelle helse. Lysin, også kalt L-lysin er en aminosyre som hjelper kroppen absorbere kalsium og form kollagen, ifølge University of Maryland Medical Center. Aminosyrer er næringsstoffer som utgjør hele protein når de kombineres. Arginin er også en aminosyre, og det er funnet i noen av de samme matvarer som også inneholder lysin. Personer med arginin mangler kan lide med hårtap, utslett og treg healing, ifølge Mayo Clinic.

Linser

Linser er rike på både lysin, arginin, tryptofan, kobber, vitamin B1, kalium, folat og en lang liste av andre næringsstoffer. En liten linse bønne er fullpakket med hele mat ernæring som kan bidra til å forbedre energinivået og holde deg gående hele dagen. Verdens sunneste Foods hjemmeside sier at det å spise linser kan bidra til å redusere en persons risiko for koronar hjertesykdom.

Spinat

Spinat er høy i begge lysin, arginin, tryptofan og andre aminosyrer sammen med vitaminene A, Denne maten inneholder C og E. også høye mengder av kalsium, magnesium, jern og andre mineraler. Det høye næringsinnholdet i spinat gjør det til et utmerket daglig parabolen for komplett ernæring. Nyt rå spinat salater med andre favoritt grønnsaker eller lage din egen sunn grønn smoothie som inneholder spinat, bær og en banan.

Solsikkefrø

Solsikkefrø er en annen mat som inneholder flere aminosyrer slik som lysin og arginin. Denne maten også inneholder andre næringsstoffer som for eksempel vitamin E, kopper, selen, vitamin B5, fosfor og vitamin B1. Spise solsikkefrø rå, rå og uten salt for å få mest mulig næring.

Spirulina

Spirulina er en blå-grønn sjø grønnsak (alger) som er fullpakket med næring. Denne maten inneholder flere aminosyrer slik som lysin, valin, leucin og spormengder av arginin. Denne maten er også høy i vitamin A, C og E sammen med kalsium, magnesium, jern og kalium. Denne maten er vanligvis solgt i pulverform, men noen helsekostbutikker kjøpe hele spriulina alger.

Mat rik på nitrogenoksid

Mat rik på nitrogenoksid


Nitrogenoksid er en fri radikal gass som optimaliserer blodstrøm sirkulasjon hos mennesker. Blant fordelene med denne gass er en normalisering av blodtrykket, økt blodstrøm for å hjelpe til hjernefunksjoner og økt blodstrøm til penis, staving av erektil dysfunksjon. Som mennesker alder, har vi ikke alltid får riktig mengde av denne gassen, så det er viktig å spise mat rik på L-arginin, en aminosyre som øker nitrogenoksid nivåer.

Frukt og grønnsaker høy i L-arginin

Grønnsaker høy i L-arginin inkluderer mørk rød og lilla rotgrønnsaker, spesielt rødbeter. Grønne bladgrønnsaker som spinat og selleri også inneholde høye nivåer av aminosyren. Sammen med frukt som granateple, en annen god kilde til L-arginin, disse grønnsakene kan alt gjøres om til saft eller spises rå for å sikre den mest potente mengde næringsstoffer er inntatt.

Kjøtt Høye i L-arginin

Magert kjøtt, spesielt fjærfe, inneholder store mengder L-arginin, som gjør fisk og egg. For å høste de ernæringsmessige fordelene fra disse matvarene, uten å øke fett eller natrium nivåer, bør de tilberedes enkelt, uten over-salting eller over-krydder, og kokt middels eller middels godt. Kombinere disse kjøtt med grønne bladgrønnsaker kombinerer de ernæringsmessige fordelene og øker inntaket av L-arginin.

Andre matvarer høy i L-arginin

Andre matvarer som inneholder høye L-arginin nivåer inkludere bønner og soyaprodukter, artisjokker og rå hele bokhvete gryn. Som med grønnsaker med høyt aminosyren, spise disse matvarene rå sikrer maksimal inntak av L-arginin, øker fordelene med høyere nitrogenoksid-nivåer og økt blodstrøm.

Om L-arginin

L-arginin er en aminosyre som har vist seg å ha visse gunstige virkninger på menneskekroppen. For eksempel, når L-arginin kommer inn i kroppen, blir det nitrogenoksid, som bidrar til å øke blodstrømmen ved å slappe av blodkar. L-arginin har blitt brukt til å behandle angina i hjertet og erektil dysfunksjon. Det har også vist seg å hjelpe til nyrefunksjon, immunsystemstabilitet og helbredelse av sår. Imidlertid er L-arginin fortsatt i tidlige stadier av studien, og for mye av denne aminosyre og nitrogenoksyd i kroppen har vist seg å reagere med dårlig blodsirkulasjon og noen erektil dysfunksjon stoffer.

Hvorfor er egg Rik på Omega 3 bedre for deg?

Hvorfor er egg Rik på Omega 3 bedre for deg?


Ikke alt fett er dårlig for deg. Forskning har vist at omega fettsyrer er bra for deg. Omega 3 fettsyrer finnes i linfrø, laks, reker, østers, rapsolje, soyaolje og nå, egg fra lin korn-matet høner.

Helse Fordeler

Noen av de helsemessige fordelene av omega 3 er forbedret hjernefunksjon og hjertesykdommer, lavere kolesterolnivå og redusert betennelse. Omega 3 kan også lindre noen av symptomene på leddgikt, ADHD (attention-deficit hyperactivity disorder) og depresjon.

Ny kilde til omega 3

Mange eggprodusenter er nå fôring høner 10 til 20 prosent linfrø korn for å produsere egg er rike på omega 3 fettsyrer. Linfrø er høyere i omega 3 og lavere i mettet fett enn andre kornsorter.

Betraktninger

Foreløpig er det en debatt om hvor mye omega-3 og omega-6, en annen fettsyre, du bør spise i kostholdet ditt. Begge konkurrerer om plassen i cellemembraner.

Anbefalinger

Ifølge Merck Manual, bør essensielle fettsyrer utgjør 1-2 prosent av kosten kalorier for voksne, med en foreslått forholdet 10: 1 for omega 6: omega 3 fettsyrer. Olivenolje, for eksempel, har et forhold på 10: 1.

Omega-fettsyrer i Egg

Standarden egg har en essensiell fettsyre-forhold på 18: 1. Som mange matvarer, egg med høyt omega 3 har gode kvaliteter, men de trenger å være en del av et balansert kosthold.

Mat rik på Nonsaturated Fat

Mat rik på Nonsaturated Fat


Opprettholde et sunt kosthold er viktig for å leve et langt sunt liv. Ved å spise mat, foreslår legene å velge matvarer lav eller uten mettet fett og rikt på umettet fett, det sunt fett. Leger, ernæringsfysiologer og andre helsearbeidere anbefaler å velge for mat med høyt umettet fett, som er matvarer som inneholder to hovedtyper av umettet fett: flerumettet og enumettet fettsyrer.

Fordeler med umettet fett

Umettet fett i mat er ofte referert til av helsepersonell som "godt fett." Sunne, umettede fettsyrer er ofte funnet i fett i flytende form ved romtemperatur. Tallrike studier har funnet at de to hovedtyper av umettet fett, flerumettet og enumettet fettsyrer, ikke bare senke triglyserider, men også senke LDL kolesterol (dårlig kolesterol) og øke HDL kolesterol (godt kolesterol).

Umettede mat anbefalinger

Ifølge American Heart Association, den totale fettinntaket fra matvarer rike på umettet fett bør ikke overstige 25 til 35 prosent av totale daglige kalorier. Sjekk alltid mat etiketter for å sikre riktig inntak av riktig mengde fett. Anbefalinger fra National Cholesterol Education Program foreslår ikke mer enn 20 prosent av din normale daglige kaloriinntak bør komme fra enumettet fett, og bare 10 prosent bør komme fra flerumettet fett.

Foods høy i Umettet fett

Mange alternativer er tilgjengelige når det gjelder å spise mat høyt i umettet fett. Noen matvarer med det høyeste beløpet av umettet fett er oljer som raps, oliven, solsikke, og sesamolje. Noen nøtter som mandler, paranøtter, peanøtter, hasselnøtter, cashewnøtter og pistasjnøtter inneholder også store mengder av det sunne umettede fettsyrer. Enkelte fisk som laks, tunfisk og makrell er også kilder som er kjent for å være rik på umettet fett.

Velge Mat rik på umettet fett

Forstå riktig mat å velge når du justerer kostholdet til å inkludere mer umettet fett er viktig. Du må først redusere inntaket av de dårlige, usunne mettet fett før du øker inntaket av de sunne, umettede fettsyrer. Øke inntaket av umettet fett før erstatte mettet fett inntak kan føre til en usunn høyt kaloriforbruk. Leger anbefaler å spise mat rik på flerumettet og enumettet fettsyrer bare, eliminere mat lastet med mettet fett.

Mat Kilder av Omega 3

Omega-3 fordelene synes å formere som mer forskning og studier er gjort. Foreløpig er omega-3 kreditert med å lindre smerter og betennelser, bedre hjernefunksjon, som arbeider med depresjon, kardiovaskulær helse og beskyttelse mot visse kreftformer som prostata, tykktarm og bryst. Hvis du vet hva du skal spise, kan du høste omega-3 fordeler.

Betydning

Det har vært antydet at omega-3 er bedre absorbert fra mat spist enn ved kosttilskudd. Selv om kosttilskudd er gunstig og praktisk, det er mange mat som leverer mer enn tilstrekkelige mengder av sunne og verdifulle omega-3 fettsyrer.

Laks

Laks er en utmerket kilde til omega-3. Den inneholder ALA (alpha-lineolic syre), den viktigste komponenten i omega-3 fatty acids.It sies å være den beste kilden til dette næringsstoffet og viktig for hjernens funksjon, hjertesykdommer, blodtrykk og selv som en stridende mot brystkreft .

Linfrøolje

Linfrøolje tilbyr ikke bare en fremragende kilde til omega-3 fettsyrer, det gir også den riktige forholdet mellom omega-3 til motparten omega-6. Det suplies fordeler for et sunt hjerte, beskyttelse mot kreft og har antioksidantegenskaper.

Tran

Tran er en annen førsteklasses kilde til omega-3 fettsyrer. I motsetning til annen fet fisk som kan utgjøre fare for kvikksølvforurensning, leverer tran de essensielle fordelene av omega-3 uten disse faremomentene.

Valnøtter

Valnøtter er en annen flott måte å legge til omega-3 til en diett. De er velsmakende, tilgjengelig året rundt, bærbar og næringsrik.

Sardiner

Sardiner er en av de beste kildene til omega-3. Selv små i størrelse, trenger sardiner ikke plukke opp giftstoffer i kjøttet som noen andre fisk gjør.

Mat rik på jern for barn

Mat rik på jern for barn


Jern er et ekstremt viktig mineral for riktig funksjon av kroppen. De jernatomer i røde blodceller tiltrekke oksygenmolekyler, som deretter tatt til kroppsvev for metabolisme. Prosessen med stoffskiftet gir energien som trengs for vev å fungere. Mangel på jern alvorlig påvirker denne prosessen, og som et resultat vev av indre organer og musklene ikke fungere skikkelig. Jernmangel kan derfor føre til alvorlige helseproblemer. Når det gjelder barn, bør det utvises ekstra forsiktighet for å sikre at de får nok jern i maten deres.

Jernmangel eller anemi i Kids

Jernmangel eller anemi er en medisinsk tilstand som kan føre til alvorlige helseproblemer hvis jernet nivået i kroppen ikke er riktig regulert. Jern er en viktig bestanddel av røde blodlegemer, som produksjonen blir påvirket dersom jernet nivået i kroppen går ned. Effektiviteten ved hvilken kroppsvevet mottar oksygen er direkte relatert til de røde blodceller, og indirekte til jernnivå. Siden denne tilstanden utvikler seg over tid, kan det gå ubemerket hen i barna. Heldigvis, i USA de siste 30 årene har forekomsten av anemi hos barn gått ned på grunn av bruk av jern-forsterkede melkeblandinger og frokostblandinger.

Årsaker til anemi hos barn

Den vanligste årsaken til anemi hos barna er mat som inneholder tilstrekkelige mengder jern. Vanligvis foreldre anta at hvis barnet er forbruker en god mengde mat, hun får alle næringsstoffer og mineraler hun trenger. Men dette er vanligvis ikke tilfelle, og det må sikres at maten blir konsumert av barnet har nok næringsstoffer og mineraler, inkludert jern. Andre årsaker til anemi hos barn inkluderer dårlig jern absorpsjon i kroppen, blodtap og rask vekst. Uansett hva årsaken er, må tilførselen av jern i kroppen opprettholdes for å sikre tilgjengeligheten av oksygen til vev for metabolisme.

Jern-rik mat for babyer

Morsmelk er en utmerket kilde til jern og andre mineraler. Hvis en baby blir ammet, er det vanligvis ikke nødvendig å gi henne ekstra jern med mindre en lege har etablert et behov for det. Hvis barnet får barnet morsmelkerstatning, sørg formelen er beriket med jern, som i utgangspunktet betyr ekstra jern har blitt lagt til formelen for å tilfredsstille de daglige behovene til babyer. Hvis barnet blir matet korn, bruker jern-forsterkede frokostblandinger.

Jern-rik mat for småbarn og tenåringer

Både småbarn og tenåringer elsker korn, og det er alltid en god idé å gi dem korn som har blitt beriket med jern. Hvis de liker å spise brød, gi dem hel hvete brød i stedet for loff med peanøttsmør og syltetøy. En annen god kilde til jern er en burrito, som er ganske enkelt en tortilla fylt med biff og / eller bønner, ost og saus. Faktisk, gi barna biff og bønner er alltid en god idé siden begge har rikelig med jern. Dersom barnet har en craving for cookies, gjøre henne pepperkaker med melasse. Barn generelt er ikke veldig glad i å spise tørr frukt, men du kan pynte jern-forsterkede sine frokostskåler med tørkede aprikoser for å gi dem en ekstra bit av jern. Gule erter er også god kilde til jern og barnet kan nyte suppe laget av disse erter.

Mat rik på L-karnitin

Mat rik på L-karnitin


L-karnitin, også referert til som karnitin, er en naturlig forekommende aminosyre. Mens aminosyrer bidra til å bygge muskler og annet vev, har L-karnitin unike roller av sine egne. Som University of Maryland Medical Center forklarer, hjelper L-karnitin kroppen omdanne fett til energi, og kan bidra til å redusere oksidativt stress. L-karnitin kan suppleres, men du kan også få det gjennom mat.

Beef Steak

Ifølge Oregon State University Linus Pauling Institute, er biff den mest tallrike kilden til L-karnitin. Hver 3 oz. servering av biff gir 81 mg av L-karnitin, som er mer enn 16 prosent av minimumsdose på 500 mg er anbefalt av instituttet.

Kjøttdeig

Kjøttdeig er en rik kilde til L-karnitin, ifølge nettstedet Bodybuilding Roger Lockridge. Hver 3,5 oz. servering av kjøttdeig gir 94 mg av L-karnitin. Du kan bruke kjøttdeig for å lage hamburgere, kjøttboller, taco og en rekke andre retter.

Canadian Bacon

Canadian bacon er rik på L-karnitin, bemerker Linus Pauling Institute. En 3 oz. servering av Canadian bacon inneholder 20 mg av L-karnitin, som er 4 prosent av den daglige foreslo inntak av 500 mg av L-karnitin.

Svin

Bodybuilding fitness-ekspert Roger Lockridge forklarer at svinekjøtt er en effektiv kilde til L-karnitin. Hver 3,5 oz servering av svinekjøtt inneholder 27,7 mg av L-karnitin. Hvis du er kosten, kan svine være en gunstig kilde til L-karnitin for deg, som det er forholdsvis lav i kalorier, fett og karbohydrater, men er rik på protein. Hver 4 oz. servering av svinekoteletter inneholder 130 kalorier, 4,5 g fett, 23 g protein og 0 g karbohydrater.

Andre L-karnitin Kilder

Mange andre matvarer inneholder ulike nivåer av L-karnitin. Matvarer som inneholder mindre enn 10 mg av L-karnitin per porsjon inkluderer torsk, helmelk og kyllingbryst.

Mat rik på Pektin

Mat rik på Pektin


Pektin er et fiber rik kompleks karbohydrat som finnes naturlig i planteceller. Stoffet blir ofte brukt som et fortyknings- eller geleringsmiddel og er også funnet i en rekke matvarer. Pektin er et løselig fiber og har mange helsemessige fordeler som å senke blodsukkernivået i kroppen og redusere kolesterolet.

Frukt

Frukt har mange helsemessige fordeler, og mange er rike på pektin. Selv om noen frukter inneholder svært lite pektin som blåbær, pærer og jordbær, mange inneholder store mengder av løselig fiber. Enkeltpersoner som ønsker å øke sin fiber kan vurdere å spise mer epler, druer, bananer, appelsiner og grapefrukt.

Grønnsaker

Flere grønnsaker er også gode kilder til løselig fiber. Gulrøtter er rike på pektin som er erter. Både hvite og søte poteter inneholder også store mengder av løselig fiber. Dette gjelder spesielt for skinn. Andre fiberrike grønnsaker inkluderer tomater, selleri og agurk.

Belgfrukter

Belgfrukter, eller bønner, er en annen mat full av fiber rik pektin. I tillegg bønner er lav i fett og høy i proteininnhold. Det er et bredt spekter av belgfrukter å velge mellom, og de er alle fulle av løselig fiber. Noen belgfrukter å vurdere inkluderer nyre bønner, kikerter, linser og bønner.

Andre Foods

Siden pektin brukes ofte som et fortykningsmiddel, er det ofte lagt til gelé og syltetøy. Frokostblanding er også høy i pektin. Dette gjelder spesielt for cornflakes, som inneholder 2,5 g pektin per 100 g spiselig vekt. Kli frokostblandinger er også ofte fiber rik, med så mange som 29 g fiber per spiselig mat delen.

Mat rik på Citrulline

Mat rik på Citrulline


Citrullin er en aminosyre som er avgjørende for å avgifte og fjerning av ammoniakk fra leveren. Mens det er klassifisert som en ikke-essensiell aminosyre, i tillegg til å rense leveren, det bidrar også til bodyâ € ™ s evne til å balansere nitrogen inntak og støtte metabolisme. Visse matvarer er rike på citrulline og inkludert noen av disse matvarene i dine daglige måltider kan bidra til din helse og velvære.

Citrulline Foods

Matvarer som inneholder mye protein inneholder vanligvis citrulline. Eksempler på dette er melk, egg, kjøtt, fisk, og bønner. I tillegg er vannmelon en rik kilde til citrullin, samt vårløk, hvitløk og løk. Vannmelon er også et effektivt forsvar mot hjerte-problemer og hypertensjon.

Citrulline Deficiency

Citrulline mangel kan føre til trøtthet og mangel på muskelstyrke. Som et resultat, er det foreslått at i det minste noen matvarer som inneholder citrullin inntas daglig. Pasienter diagnostisert av en lege som har citrulline mangel vil bli tildelt en diett med høyere mengder citrulline.

Citrulline Farene

Konsultere legen din før du bestemmer deg for å supplere din diett med citrulline. Noen leger rapporterer at en overskuddsmengde av citrullin, over en lengre tidsperiode, kan faktisk forårsake utbruddet av nyre- og leversykdommer.

Effektene av Citrulline

Proteiner inneholder citrulline skal konsumeres på daglig basis. I tillegg er disse matvarene er gunstig utover deres citrulline verdi, og bidra til helse og muskelstyrke gjennom andre sårt tiltrengte næringsstoffer. Citrulline er også anerkjent som støtter immunforsvaret.

Mat for migrene relief

Mat for migrene relief


Millioner av amerikanere lider av migrene smerte hvert år. De bankende smerte og bivirkninger av migrene kan vare i noen timer til flere dager. Finne mat som utløser smerten er nyttig for å hindre migrene, men det finnes også matvarer som vil bidra til å redusere smerte. Forebygging er nøkkelen, men når den pulserende smerter av et angrep streik, det er naturlige måter å redusere og eliminere den.

Koffein

Koffein er ofte en trigger for migrene smerte hos noen pasienter, men mange finner lettelse fra den stimulerende effekten. Ved utbruddet av smerte, drikker en kopp sterk svart kaffe eller en boks med koffeinholdige brus kan lindre migrene smerte. Alltid være sikker på å unngå diett brus, som kunstig søtningsmiddel er en ledende trigger migrene smerte.

Koffein er effektiv på grunn av innsnevring virkning det har på blodkar. Som en migrene setter inn, blodårene utvide seg. Koffein motvirker denne utvidelsen, slik at trykket og smerte. Den er også effektiv til å øke effektiviteten av smertestillende medikamenter.

Kalsium rik mat

Matvarer som er rike på kalsium kan redusere smerter forbundet med en migrene og selv bidra til å forhindre migrene smerte. Pasienter kan stole på en tygge kilde til kalsium tablett daglig eller konsumere kalsium-rik mat. Å unngå meieriprodukter er nøkkelen til denne metoden være effektive, som meieri er en høy utløser migrene smerte. Gode ​​kilder til kalsium er grønne grønnsaker, nepe greener og spinat.

Magnesium Rich Foods

Magnesium-rik mat vil lindre og med forhindre migrene smerte. Magnesium er nødvendig for normal funksjon blodåre. Lave nivåer vil utløse blodårene i hodet, forårsaker migrene smerte å utvikle. Denne forekomsten kan økes i løpet av kvinnens menstruasjonssyklus. Legge til et supplement til diett eller øke mengden av magnesium-rik mat som forbrukes vil redusere og avverge fremtidige smerte. Se etter mørkegrønne grønnsaker, som spinat og Chard.

Omega 3 fettsyrer

Legge mat rik på Omega-3 fettsyrer i kosten vil hjelpe i forebygging av migrene smerte, og også bidra til å eliminere smerten ved utbruddet. Omega-3 fettsyrer hjelpemiddel i den korrekte funksjon av blodkar, en vanlig årsak til migrene smerte, og fungere som en anti-inflammatorisk. Fisk som tunfisk og laks er gode kilder til omega-3 fettsyrer.

Ginger

Ginger vil lindre migrene smerte under et angrep. Det er ingen forebyggende fordeler til ingefær, men forbruker ingefær te eller drevet ingefær under et migreneanfall vil redusere smerter forbundet med det. Pulverisert ingefær skal konsumeres ved inntak av en halv til en teskje ved begynnende smerte. De avslappende effekten av ingefær vil avlaste trykket og smerte.

Omega 3 Vitamin Informasjon

Omega 3 fettsyrer er desperat nødvendig av kroppen for flere grunner. For det første kan vi ikke produsere disse essensielle fettsyrene på vår egen, og for det andre er standard amerikansk diett ut av balanse når det kommer til sunt fett. Våre dietter er generelt lastet med omega 6, men ikke omega 3 fettsyrer. Men dette kan endres ved å spise mer fisk, nøtter og tar fisk eller linfrø olje kosttilskudd. Omega 3 vitaminer er viktige fordi de forebygge sykdom og redusere betennelser i kroppen, noe som bidrar til å lindre leddgikt.

Brain Helse

Omega 3 vitaminer er bra for hjernen, fordi hjernen vår trives på gode fettstoffer. Hjernen er faktisk består av fett og riktig type fett styrker nevroner og hjernens funksjon. Omega-3 fettsyrer inneholder DHA, som er nødvendig for hjernen helse og minnefunksjon. Dette er spesielt viktig for gravide mødre fordi en baby vil raskt tømme en mors kropp av DHA under en graviditet. Tilskudd kan sikre at både mor og baby får det de trenger.

Heart Health

Omega 3 fett er svært viktig for hjertehelsen. Hjertet er en fantastisk muskel som slår blod gjennom hele kroppen kontinuerlig for å holde oss i live. Et sunt hjerte kan legge år til livet ditt. Omega 3 fettsyrer arbeide for å beskytte hjertet mot skade ved å redusere betennelse og hindre tilstoppede arterier.

Sunn hud og hår

Omega 3 vitaminer også gi en skjønnhet bonus. Disse essensielle oljer er også veldig bra for huden vår og hår. Spise mat rik på omega oljer kan legge glans til håret vårt fordi oljen smører håret fra innsiden og ut. Omega 3 vitaminer også bidra til å redusere akne og andre hudsykdommer. Disse høykvalitets vitaminer plumpe opp huden og beholde ungdom lenger.

Omega 3 finner i fisk

Det er mange matvarer som inneholder omega 3 vitaminer. Hvis du legger til disse matvarene i kostholdet ditt, eller ta et godt supplement, vil du gjøre kroppen din en tjeneste. Omega 3 fettsyrer er stort sett funnet i fisk og annen sjømat. De beste sunne omega-rik fisk er makrell, torsk, kveite, laks, tunfisk og sild. Du kan også ta tran, lakseolje eller en annen type fiskeolje daglig for å få nødvendig dose av omega 3 vitaminer. Omega 3 fettsyrer er også funnet i reker, men reker er mindre sunt fordi de beiter av bunnen av havet og har mye avfall i kroppen sin.

Nøtter og andre matvarer

Omega 3 vitaminer kan også bli funnet i flere forskjellige typer nøtter som pinjekjerner, mandler, solsikkefrø, valnøtter og sesamfrø. Flax frø er også en velsmakende måte å få omega 3 fettsyrer i kostholdet ditt. Linfrøolje er også lastet med andre nyttige vitaminer. Andre matvarer som inneholder omega vitaminer inneholder squash og egg.

Mat rettsmidler for Katarakt

Grå stær oppstå når proteiner klumpe seg opp i linsen i øyet og bli tåkete som hindrer visjon og forstyrrer normale aktiviteter som kjører, lesing, arbeid på datamaskinen eller ser på TV. Katarakt er vanligvis en treg progresjon over tid og økning som en person aldre. Noen av de vanligste symptomene på grå stær inkluderer tåkesyn, dobbeltsyn, glorier rundt lys og følsomhet for lys og eller skarpt lys. Nesten 50 millioner amerikanere har grå stær.

Mat rik på kraftige antioksidanter vitamin A, C og E

Forskning har vist at vitamin C hjelpemidler i reduksjon av risikoen for å utvikle grå stær. Personer med grå stær som spiser mat som er beriket med vitamin C som brokkoli, kål, erter og grønne bladgrønnsaker som spinat kan bidra til å forbedre sjansene for ikke å utvikle grå stær. Andre matvarer rike på vitamin C inkluderer appelsiner, grapefrukt, ananas, mango, druer og tomater og grønne og røde paprika.

Studier har vist at vitamin A vil hjelpe med nattblindhet og med reduksjon av utvikling av grå stær. Vitamin A er en kraftig antioksidant og en mangel på vitamin A kan føre til blindhet. Noen av matvarer rike på vitamin A blant annet melk, gulrøtter, aprikos, grønnkål, agurk, vinter og sommer squash, svisker, plommer, papaya, selleri, eggeplommer, gulrøtter, søtpoteter, lever, cantaloupe og spinat.

Vitamin E er også blitt påvist i studier å være viktig i reduksjon av å utvikle grå stær og makuladegenerasjon. Mat rik på vitamin E inkluderer grønne bladgrønnsaker, tomater, hele korn, bananer, epler, olivenolje, eggeplommer, sardiner, hvetekim, peanøttsmør, oliven, rosenkål, kiwi, solsikkefrø, mandler, pinjekjerner og hasselnøtter.

Omega-3 fettsyrer, mineraler og bær

Omega-3 fettsyrer er også stor for å bekjempe grå stær. Omega-3 fettsyrer bidra til å beskytte øynene fra å utvikle øyesykdommer. Litt mat rik på omega-3 fettsyrer inkluderer reker, kamskjell, tunfisk, spinat, laks, soyabønner, tofu, kveite, valnøtter og linfrø.

Mineraler som sink, lutein, selen, og bioflavonoider er svært nyttig for øye helse. Mineraler hjelpe vitaminer virke bedre og også bidra til å balansere generelle ernæring i kroppen. Mat som er rik på mineraler inkluderer biff, hummer, lam, brun ris, yoghurt, hele korn korn og brød, bønner, torsk, paranøtter, kalkunbryst, havregryn, cottage cheese og kyllingbryst.

Bær er også veldig bra for helsen til øynene. Dietter bør inneholde rikelig med friske bær som blåbær, bjørnebær, tyttebær, kirsebær, bringebær og blåbær. Bær har høye nivåer av antioksidanter som er svært gunstig for å opprettholde god øyehelse og en diett som inneholder bær vil bidra til å forbedre overordnede visjon.

Mat og drikke for å bli kvitt hodepine

Vi alle opplever hodepine av varierende intensitet fra tid til annen. For noen, hodepine forekommer regelmessig og avbryter hverdagen. Men før du kommer for at flaske excedrin migrene eller annen lege-foreskrevet rette, vurdere hvordan mat og drikke du forbruker kan påvirke din hodepine. Et par enkle endringer i kostholdet kan ha svaret.

Drikk opp

Drikk rikelig med vann og vann-rik mat som rå frukt og grønnsaker i kostholdet ditt innlemme. Drikker de anbefalte 64 gram vann per dag kan avverge dehydrering, som kan bidra til hodepine. Øke vann og vann-rik mat inntak kan også bidra til å avlaste forstoppelse, en annen årsak til hodepine. Grab din favoritt vannflaske, og holde den med deg hele dagen. Tar sikte på å fylle den minst to ganger, avhengig av sin kapasitet.

Spis mer omega-3 fettsyrer

Spis mat rik på Omega-3 fettsyrer, for eksempel fet fisk, valnøtter og olivenolje. Omega-3-fettsyrer er kjent for å redusere betennelse, en årsak til tøffe hodepine. Betennelse fører til at blodårene i hodet for å innsnevre, som igjen kan bringe på store migrene. Skyt for to til tre porsjoner fisk som laks per uke, bruke olivenolje i stedet for smør eller andre oljer i matlaging, og pakke en servering av nøtter å snack på ettermiddagen når energien vanligvis synker.

Magnesium og kalium

Spis mat rik på magnesium og kalium. Disse essensielle vitaminer hjelper nervesystemet opererer med maksimal ytelse. Når nervene er avfyring riktig, har du en tendens til å være roligere og mer avslappet, noe som igjen kan slå en annen vanlig årsak til hodepine: angst. Magnesium-rik mat inkluderer brun ris, spinat, hvitløk, epler, grønne grønnsaker og honningmelon. Mat rik på kalium inkluderer bananer, yoghurt, avokado, lima bønner og rosiner.

Menstrual hodepine

Prøv å spise mat rik på vitamin E for å bekjempe hodepine relatert til menstruasjon. Mat som er rik på vitamin E, som for eksempel havregryn, søtpoteter og belgfrukter, bidra til å stabiløstrogennivået i kroppen og dermed muligens forhindre periode-relatert hodepine.