Digidexo.com

Hvorfor gjør Arch Støtter Make My Knees Feel Better?

Mange ikke-skadeårsaker knesmerter kommer fra feil justering av ben og føtter. Erke støtter, eller orthotics, som kan korrigere foten justering har vist seg å forbedre måten kneskål spor og for å redusere knesmerter.

Årsak til knesmerter

Knesmerter i midten av kneet som blir verre under gange opp eller ned trapper kalles patellofemoral smerte. En av mange årsaker er uriktig sporing av kneskålen på grunn av intern rotasjon av benet. Den interne rotasjon kan være forårsaket av foten pronasjon (foten roterer innover og buen flater ut). Denne stilling bevirker forskyvning av hele benet og øker smerte i kneet.

Hvordan Orthotics Hjelp

Det har vært teoretisert at korrigere pronasjon med bruk av buen støtter kan forbedre kneet funksjon og redusere smerte. Lisa Johnston, PT, MS og Michael Gross, PT, Ph.D. ved University of North Carolina funnet ut at kneet smerte og stivhet ble betydelig bedre etter bare to uker på seg custom-montert fot ortoser.

Best Orthotic å bruke

Den type orthotic som fungerer best for kneet smerte er en tilpasset utstyrt orthotic som ikke bare vil støtte buen, men også riktig fotstilling. Myke, formsydde orthotics er mer behagelig for langvarig bruk enn harde, plast orthotics.

Finne Orthotics

De fleste Fotpleie, som behandler fot og ankel problemer, kan lage custom-montert orthotics. Mange kiropraktorer tilbyr også tilpassede orthotics.

Forholdsregler

Mens iført bue støtter har vist seg å forbedre knesmerter, noen studier er mangelfulle, og foreslår at fysioterapi er like effektive. Det er best å ha knesmerter evaluert for den spesifikke årsaken før de bestemmer seg bue støtter.