Digidexo.com

Sunne måltider for barn

Sunne måltider for barn


Fedme hos barn er et alvorlig problem som mellom 16 og 33 prosent av barn og unge regnes som overvektige. Hvis et barn er overvektige i alderen 10 og 13 er det 80 prosent sjanse for at de vil bli overvektige som voksne, ifølge American Academy of Child and Adolescent Psychiatry. Gode ​​matvaner og sunne måltider gå en lang vei å forebygge fedme hos barn. Selv om det høres ut som en enkel løsning i praksis, for å få barnet til å spise sunne måltider kan være en utfordring.

Frokost

Frokost tid kan være en gal rush når mor og far blir klar for arbeid og barna er scurrying rundt prøver å finne siste natts lekser, få kledd og spise frokost. Den sunneste frokosten er verdiløs hvis den holder seg på kjøkkenbordet. Make up grab-and-go frokost valg natten før. Frokostblandinger, melk og frukt er en frokost standby, men er vanskelig å spise mens du er på vei til skolen. Gjør det til en parfait med yoghurt i stedet for melk. Andre muligheter er en peanøttsmør på hel hvete muffin, en oppskåret epler sandwich eller eggerøre med ost og tomater i en hvetetortilla. Stash en beholder med hånd wipes i bilen for enkel opprydding.

Lunsj

Mange skolebarn spiser lunsj på skolen. Mens de kan bli tilbudt friske kafeteria valg, gjør hva de kan ende opp med å spise ikke karakteren. Foreldre som pakke lunsjer inkludere alternativer som frukt, grovbrød smørbrød og rå grønnsaker. Imidlertid kan barnet handle de sunne valgene for en pose chips eller pakke av cookies. En løsning er å sørge for at de to andre måltider er stappfulle av sunne alternativer. En annen løsning er å involvere barnet i å velge hva han vil til lunsj og bistå med pakking av lunsj.

Middag

Avhengig av alder og aktivitetsnivå, barn trenger fra fem til seks porsjoner med grønnsaker og frukt per dag. Det er en utfordring hvis dine barn ikke vil spise noe grønt. Prøv serverer grønnsaker rå som du vanligvis tjener kokt. Det kan være en tekstur problem. Kokte erter er bløt mens ferske erter er skarp. Skjule grønnsaker der barna ikke vil merke. For eksempel, i kokte blomkål, pastinakk eller kålrot til kokte poteter og mos. De resulterende potetmos smaker ikke veldig forskjellig fra vanlig. Teksturen er den samme, så vel. Riv milde flavored grønnsaker og legge til gryteretter. De små brikkene vil ikke være opplagt og de andre ingrediensene vil skjule smaken.

Mini måltider og snacks

Noen barn foretrekker å spise flere små måltider i løpet av dagen i stedet for tre rutene. Vurdere hver matbit en mulighet for sunn mat. Bli kvitt salte chips, sukker og fett-laden kaker og brus. Hvis det ikke er i huset, er det ikke et alternativ å spise. Sats på fettfattig ost biter, kutt opp grønnsaker med nonfat cottage cheese som en dip og frisk frukt. Freeze enkelt porsjoner av yoghurt for å ta plassen til iskrem. Nøtter er et sunt alternativ for eldre barn, men yngre barn kan kvele.