Digidexo.com

Hvordan identifisere Karbohydrater

I motsetning til mange tro, komplekse karbohydrater er ikke det samme. For å spise et sunt kosthold og nyte generelle helse, er det viktig å identitet forskjellene mellom karbohydrater og hvordan de brytes ned og brukes av kroppen. Gjør du det er enkel. Følgende informasjon vil hjelpe deg.

Hvordan identifisere Karbohydrater

Stivelsesholdige karbohydrater

•  Kjenn makeup av stivelse. Alle karbohydrater er satt sammen av oksygen, hydrogen og karbon, men den måten atomene slutte en annen forskjellig, avhengig av karbohydratet. Hver karbohydrat inneholder repeterende sekvenser av enkle sukkerarter. Det mest vanlige er stivelse. Stivelse består av en blanding av amylose og amylopektin. Stivelse blir behandlet av legemet som starter i munnen av en amylase, et enzym som finnes i spytt. Amylase bryter ned stivelse og begynner rask fordøyelse før de svelges.

Identifiser stivelse i bestemte matvarer. Ved å bruke informasjonen i trinn 1, er det lett å identifisere hvilke matvarer begynne å bryte ned når de kommer i kontakt med spytt. Derfor mat som havregryn, yams, poteter, ris, brød, pasta, kidneybønner og mais er alle eksempler på stivelsesholdige karbohydrater.

Kontroller og holde en arbeidsgruppe liste over stivelsesholdige matvarer. Det er også viktig å referere til en bok av mat teller du skal telle kalorier for å sikre at du spiser riktig mengde stivelse. Stivelse kalorier som kroppen ikke kan brenne lagres i fettcellene som sukker, som er ansvarlig for vektøkning.

Firbrous Karbohydrater

Vet hvilke karbohydrater er fibrøs. Fibrøst karbohydrater er annerledes enn sine stivelsesholdige kolleger. Ever tygge på en tannpirker eller fyrstikk for en lengre periode? Du vil merke at spytt bare blir veden våt og splinter det, men det er makeup endres ikke. Dette er fordi tre er en fibrøs karbohydrat, laget av cellulose. Fibrøst karbohydrater spille en viktig rolle. De bidra til å flytte stivelse gjennom systemet, og i prosessen, la kroppen din til å trekke ut sine ernæringsmessige elementer. Du kan tenke på hvilke matvarer er cellulose. Gulrøtter, brokkoli, spinat, salat, blomkål, grønne bønner og agurker er alle vanlige fibrøs grønnsaker.

Lag en liste over fiber karbohydrater. Med kjennskap til trinn 1 i hånden, er det bare å opprette og holde en arbeidsliste av fibrøse karbohydrater. Denne kunnskapen, etter en stund, vil bli gammelt hat. Slå opp mat teller bok å sikre at du får riktig mengde kalorier fra fibrøs karbohydrater.

Effektivt blande både stivt og fibrøse karbohydrater. For kroppen å riktig behandle komplekse karbohydrater og for å holde et balansert kosthold, er det viktig å spise en riktig mengde av både stivelse og fibrøse karbohydrater. Å spise for mye av enten kan ha uønskede effekter på stoffskiftet. Å spise for mye stivelse vil føre til at kroppen til å lagre overflødig sukker i dine fettceller, forårsaker en langsom metabolisme og vektøkning. Forbruker overflødige fibrøs karbohydrater vil føre til komplekse karbohydrater - både stivt og trevler - å passere gjennom systemet for raskt, noe som gjør kroppen din klarer å holde tritt med tempoet. Dette er hvor kroppen ikke klarer å ha til annen for å utnytte de ernæringsmessige verdier av matvarer. Spis et balansert kosthold.

Hint

  • Henvise din bok av mat teller ofte.
  • Pass alltid på at maten du spiser holde deg regelmessig. Å spise for mange fiber karbohydrater kan føre til diaré. Hvis dette skjer, rett og slett kutte ned på antall fiber kalorier du spiser. Hvis du føler deg forstoppet, kutte ned på mengden av stivelse i kosten eller øke fiber kalorier.