Digidexo.com

Slik unngår dehydrering i varmt værNår sommeren ruller rundt vi alle elsker å få ut i solskinnet og spille våre favoritt sport eller bare slapper av på stranden. Men i ekstremt varmt vær er det lett for kroppen å miste væske og blir dehydrert. Hvis dehydrering ikke behandles, kan det være dødelig. Heldigvis er dehydrering lett å forebygge. Kjenne symptomer på dehydrering, samt hva du bør og ikke bør gjøre i varmt vær vil bidra til å holde deg frisk i høye temperaturer.

Bruksanvisning

•  Forstå hva Dehydrering er - Når varmt vær slår kroppen mister væske gjennom svetting, urinering, oppkast eller diaré. Ikke bare har de fluider som forlater kroppen, men også salt i systemet som er nødvendig for riktig cellefunksjon. Hvis væsker ikke blir erstattet tilbake ordentlig inn i kroppen, vil kroppen reagere negativt på tapet. Legemet består av 60% vann, 85% hjernen, lungene 90% og blod er 83% vann. Hvis bare en tiendedel av vannet i kroppen din er oppbrukt, vil du ikke være i stand til å stå, enn si gange.

Vet symptomene på dehydrering - Begynnelsen symptomer på dehydrering inkluderer tørr, varm hud; kramper i armer og ben og svimmelhet. Som dehydrering forverrer symptomer inkluderer rask puls, innsunkne øyne, irritabilitet, døsighet, mørk gul urin, blussende ansikt, kvalme, oppkast, svakhet, irrasjonell oppførsel og forvirring.

Vet Hvem er mest utsatt? - Babyer, små barn, eldre, overvektige mennesker og fysisk syke mennesker som har hjertesykdom, høyt blodtrykk eller er på visse medisiner er på høyeste risiko for å bli dehydrert i varmt vær. Babyer, små barn og eldre ikke har evnen til å regulere kroppstemperaturen riktig og kan bli overopphetet. Fordi overvektige mennesker har mindre vann i kroppen sin enn magre mennesker, de blir overopphetet raskere. Folk som er syke eller tar visse medisiner har mindre evne til å kjøle seg ned på varme dager.

forhindre dehydrering - På varme dager bør du prøve å drikke minst 6-8 glass vann for å holde kroppen hydrert. Hvis du trener eller deltar i en idrett er det anbefalt å drikke vann samt en sportsdrikk som erstatter de tapte mineraler og salt i kroppen din. Drikker brus, kaffe eller alkoholholdige drikkevarer på en varm dag vil ikke holde kroppen hydrert som disse drikker har ingredienser som bidrar til å gjøre deg dehydrert. Hvis du drikker disse typer drikkevarer, sørg for å veksle med vann til hydrat kroppen din. Andre måter å bidra til å forhindre dehydrering er:

• Unngå solen midt på dagen.
• Øvelse i morgen eller tidlig på kvelden når det er kjøligere.
• Bruk en hatt til å skygge hodet.
• Bruk solkrem for å hindre brenning - en solbrenthet hindrer kroppen i å kjøles ned.
• Unngå mørke klær som absorberer varme.
• Bruk tynne, lette klær som gjør at kroppen din til å holde seg kjølig.

Unn Dehydrering - Hvis du eller noen nær deg viser symptomer på dehydrering er det anbefalt å gå til en skyggefull, kjølig sted og begynner sakte å drikke kjølig, ikke kaldt vann. Kjøl deg ned med en kald vaskeklut til halsen eller en kald dusj eller badekar. Hvis det ikke er tegn til symptomene avtar, kontakt lege umiddelbart.

Tips og advarsler

  • Alltid søke medisinsk hjelp hvis du er usikker på symptomer på dehydrering.