Digidexo.com

Ankel forstuing hos barn

En ankel forstuing oppstår når leddbånd er skadet. Ankelskader er den vanligste typen av forstuing hos barn. I de fleste tilfeller, ankelskader leges på egen hånd i løpet av noen uker, men mer alvorlige forstuinger kan kreve en lengre rehabiliteringsperiode eller kirurgi.

Typer

Ankelskader er klassifisert som et klasse 1, 2 eller 3 forstuing. En Grade 1 forstuing oppstår når leddbånd er strukket for langt. En Grade 2 forstuing oppstår når leddbånd er revet delvis. Og en grad 3 forstuing oppstår når ligament er kuttet helt.

Årsaker

Barn er mest sannsynlig å forstue ankelen når hopping. Under hopping, kan barnet lande så foten er bøyd innover. Denne handlingen kan strekke eller rive ankelen.

Symptomer

Grad 1 stammer er preget av mild blåmerker, ømhet og hevelse. Et barn med en Grade 1 strekk kan ha en mindre slapp. Grad 2 forstuinger er preget av moderat ømhet, hevelse og blåmerker. Et barn med en grad 2 belastningen vil gå med en krykke. Grad 3 forstuinger er ledsaget av kraftig hevelse og smerte, som hindrer barnet fra å sette noen vekt på den berørte ankelen.

Time Frame

En mild forstuing vanligvis helbreder i ca to uker, men Grade 2 forstuinger kan kreve fire uker med utvinning tid. Grad 3 forstuinger kan kreve en måned eller mer av helbredelse tid.

Behandling

Forstuinger er vanligvis behandles ved hjelp av RICE teknikk. Tillat ankelen å hvile, bruke is, vikle ankelen bruker et ess bandasje og heve ankelen.