Digidexo.com

nerveskader i ryggen

Symptomer på nerveskader i ryggen

Personer som lider av nerveskader i ryggen, på grunn av en klemt nerve, skiveprolaps eller annen traume, vil ofte begynne å lide symptomer på skaden umiddelbart, noe som indikerer for dem at det er et problem. Imidlertid, på grunn av den måten som kroppen reagerer ofte på smerte og skade, noen mennesker kan ikke begynne å lide av noen tegn på skade før mye senere. N```o rolle hvordan kroppen din reagerer på denne type skade, vil du mest sannsynlig oppleve en eller flere av kjennetegnene på denne tilstanden.

Pain

Mange mennesker som har lidd nerveskader i ryggen vil oppleve noen form for smerte. Det kan være skarpe og skyting eller kjedelig og bankende. Det kan også være isolert til baksiden eller skyte ned i benet.

Nummenhet

En annen ganske vanlig symptom på nerveskader er en nær-nummenhet eller prikkende følelse som kommer fra området av skade. Det kan også spre seg til andre områder av baksiden, og selv ned i benet.

Svakhet

Når noen har lidd nerveskade i ryggen, vil han vanligvis opplever en viss svakhet eller tap av styrke i det området av legemet.

Begrenset bevegelse

Skaden til en nerve i ryggen kan også begynne å begrense en persons bevegelser, noe som gjør det vanskeligere å bøye eller sitte uten smerter og ubehag.

Spasmer

Mange ganger, nerveskade innenfor området av ryggen kan fremkalle musklene spasme eller rykk.

Forstoppelse

På grunn av det området av nerveskader, mange mennesker vil begynne å lide av en tilsynelatende urelaterte symptom av forstoppelse. Dette er på grunn av sammentrekning av ryggmuskulaturen som et resultat av nerveskader, noe som fører til en person for å bli forstoppet.

Lumbosacral nevropati Symptomer

Lumbosacral nevropati Symptomer


Nevropati (nerveskade) i lumbosacral regionen (korsryggen) forårsaker ofte smerter ikke bare i ryggen, men bena også. Nevropati i dette området kan føre til en rekke symptomer som spenner fra mild til alvorlig.

Årsaker Symptomer

Flere forhold kan påvirke rygg og bakside alt fra slitasjegikt til en herniated disk. Disse problemene kan øve press på omkring nerver, noe som resulterer i en rekke forskjellige symptomer.

Pain

Smerte er en av de mest vanlige symptomer på nevropati. Det kan være alt fra kjedelig og bankende til skarp og skyting. Det kan påvirke akkurat den tilbake eller gå nedover beina også, ifølge Mayo Clinic. Smerter fra nerveskader forverres ofte når du sitter, nysing, hoste eller gjør en aktivitet som setter press på korsryggen.

Odd Sensations

Nerveskader i ryggen kan manifestere seg som nummenhet, prikking, prikkende, vekslende varme og kalde sensasjoner og muskelspasmer. Disse symptomene kan også flytte nedover beinet.

Tarm og blærefunksjon

Manglende evne til å kontrollere din tarm og blære indikere en alvorlig nerveskader, og du bør søke legehjelp umiddelbart.

Behandling

Hvis du opplever symptomer på nerveskader i korsryggen, bør du oppsøke lege. I de fleste tilfeller kan konservative behandlinger som hvile, medisiner og fysioterapi bringe lettelse. Et unntak ville være tap av tarm og blære-funksjon, noe som krever mer aggressive tiltak.

Hvordan diagnostisere alvorlige ryggsmerter

Diagnostisering alvorlige ryggsmerter er gjort av en lege. Hvis de sterke smertene er ledsaget av symptomer på følelsen svak, brystsmerter og problemer med å puste det må behandles som en presserende situasjon. Gå til nærmeste legevakten umiddelbart; du kan lide et hjerteinfarkt. Når alvorlige ryggsmerter eksisterer, er det flere ulike diagnostiske tester legen skal utføre. Han vil ha et bedre inntrykk av hvor du skal begynne å lete etter årsaken til smerten fra beskrivelsen du gir ham, og etter svarene på de spørsmålene som han vil spørre deg.

Bruksanvisning

•  Gjør en avtale med legen din for å få alvorlige ryggsmerter sjekket. Vær forberedt på å sitte, stå, bøye seg og utføre andre bevegelser for legen din. Omfanget av bevegelse vil være en viktig faktor i diagnosen prosessen. Beskrive din smerte i form så konstant, knivstikking, brenning og sted vil også hjelpe legen avgjøre hvor du skal lete først å lokalisere kilden til smerten.

Fortell legen din om eventuelle tidligere skader i ryggen, selv om skaden var år siden. Gamle skader kan føre til forringelse av plater i ryggen, slik at denne informasjonen kan være nyttig. Legen vil også sjekke dine reflekser som en del av eksamen fordi hvis smertene er fra en tilstand av ryggraden, som for eksempel en skade på en plate, det kan være nerve engasjement. Sjekker reflekser av knærne er et av de diagnostiske prosedyrer for å gjøre dette.

Vær forberedt på å ha en x-ray tatt av området, spesielt hvis smertene er forårsaket av en skade, gamle eller nye. En x-ray vil vise legen din eventuelle bein engasjement forårsaker smertene. Hvis de sterke smertene oppsto etter å plukke opp noe tungt eller slipping som forårsaket en krampetrekninger bevegelse av ryggen din, kan legen din sende deg hjem med medisiner og anbefaler sengeleie for en dag eller så. Fordi du ikke faller og har en treffpunktet på kroppen din som resulterer i et brukket bein, kan han diagnose det som en trakk muskel.

Diagnostisering en skade eller en mer alvorlig tilstand vil mest sannsynlig skje med Magnetic Resonance Imaging (MRI). Denne testen gjør at legen din for å se alle platene, bein eller nerveskader på ryggen. MR kan plukke opp alle størrelser uregelmessighet i lever, mage, blære, nyrer og hjerte, sammen med andre ting som kan føre ham til opprinnelsen av smertene. En MR gir legen en grundig titt på den interne strukturen.

En blodprøve er en annen nyttig diagnostisk verktøy som legen din kan bestille hvis han eller hun mistenker smertene dine kan komme fra et organ som nyre. Visse enzymer frigjøres som er plukket opp i en blodprøve som kan indikere involvering av ditt hjerte, nyre eller lever. Fordi sterke ryggsmerter kan være forårsaket av mange forskjellige forhold, kan en rekke tester være nødvendig.

Tips og advarsler

  • Alvorlige ryggsmerter er et symptom på mange forskjellige forhold og bør diagnostiseres av en kvalifisert lege.
  • Livstruende tilstander som hjerteinfarkt eller blindtarmbetennelse kan føre til ryggsmerter. Hvis smerten er alvorlig og ikke avtar, eller andre symptomer som kortpustethet, svetting, feber, svimmelhet eller tetthet i brystet følger denne smerten, gå til nærmeste akuttmottaket.

Hva er en Spinal Fusion?

Hva er en Spinal Fusion?


Under en spinal fusjon, blir to eller flere ryggvirvler i ryggen smeltet sammen. Det kirurgiske inngrepet hjelper behandle ulike typer av ryggraden og ryggproblemer. Det kan utføres på halsvirvler (øvre del av ryggen) og den lumbale ryggvirvler (ansett som den nedre del av ryggen). Prosedyren reduserer omfanget av bevegelse, men reduserer smerte.

Indikasjoner

Spinal-fusjon kirurgi kan anbefales å behandle ulike typer problemer med ryggvirvlene, etter mindre invasive behandlinger har mislyktes i å arbeide effektivt. Forhold som kan føre til smerte i ryggvirvlene inkluderer en herniated disk eller skade på ryggvirvlene fra en ulykke. Spinal-fusjons kirurgi kan anvendes for å behandle skoliose, en medisinsk tilstand som fører til en krumning i ryggraden. Hos pasienter som utvikler svulster i ryggen, kan ryggraden svekke og en spinalfusjon kan anvendes for å styrke og stabilisere ryggraden.

Prosedyre

Operasjonen utføres vanligvis i narkose. Snittene blir lagt over ryggen slik at kirurgen å vise ryggrad. I et benimplantat, vil benet bli brukt til å smelte sammen ryggvirvlene. Det kan være plassert i mellom ryggvirvlene eller over ryggraden. Bone kan brukes fra pasienten, og er først og fremst tatt fra pasientens bekken ben. Donor bein kjøpt fra et bein bank kan brukes i stedet. Skruer og metallplater kan også anvendes for å bidra til å holde ryggsøylen smeltet. Fremgangsmåten kan ta flere timer, avhengig av graden av sammensmelting.

Risiko

Som med andre typer av kirurgi, kan risiko omfatter en blodpropp eller en overskytende tap av blod. Komplikasjoner fra narkose er også en mulighet, men ikke vanlig. En infeksjon kan oppstå rundt innsnitt området eller i ryggvirvlene selv. En annen risiko er nerveskader i ryggen, noe som kan føre til komplikasjoner som blære- og tarmproblemer. Problemer med den del av ryggraden direkte over eller under smelte kan også forekomme, i henhold til University of Maryland Medical Center.

Utvinning

Spinal-fusion utvinning avhenger av den generelle helsen til pasienten og tilstanden som behandles. Ifølge Mayo Clinic, er smerte vanlig etter operasjonen, og pasientene er sannsynlig å forbli på sykehuset i flere dager. Pasienter kan ha behov for å bære en tilbake spenne mens de friske. Siden prosedyren reduserer viss fleksibilitet, vil pasienter trenger å lære å holde ryggraden i riktig justering mens du går og sitter. En fysioterapi og rehabilitering programmet vil vanligvis bli anbefalt om en måned etter en spinal fusjon.

Betraktninger

Selv om smerte vil trolig bli redusert, kan det ikke være fullstendig eliminert etter en spinal fusjon. Mosjon og opprettholde en sunn vekt hjelper dvelende smerte. Fordi områder av ryggen, over eller under fusjon kan bli satt under ekstra stress etter kirurgi, kan de områder begynner å forårsake smerte. Ifølge Mayo Clinic, i om lag 20 prosent av pasientene, en ekstra spinal fusjon kan være nødvendig til slutt på andre virvlene i ryggen.

Hva er årsakene til Femoral nerveskade?

Hva er årsakene til Femoral nerveskade?

Den femorale nerve ligger i benet og er ansvarlig for å levere følelse til forsiden av låret og leggen. Hvis dette nerve er skadet, kan det resultere i en smertefull tilstand som kalles femoral nerve dysfunksjon.

Identifikasjon

Når skade oppstår til bare én nerve gruppe det kalles mononevropati. I tilfelle av den femorale nerve, betyr mononevropati vanligvis at det er en lokal årsak til skade på femoral nerve. Det er andre systemiske lidelser som kan forårsake skade på nervene i hele kroppen.

Trauma

Trauma til benet kan føre til skade på femoral nerve. Dette kan omfatte idrettsskader, bilulykker eller en skade under operasjonen (for eksempel plassering av et kateter).

Nerve Compression

Langvarig press på nerver fra en sykdom relatert objekt (for eksempel en svulst), kan forårsake femoral nerveskader. Denne type av kontinuerlige trykk er ofte mer komplisert med redusert blodstrøm til det skadede området.

Kirurgi

Femoral nerveskader kan oppstå under operasjoner eller diagnostiske tester. Denne fare økes hvis kirurgen bruker lithotomy stilling under prosedyren. I denne posisjonen, er pasienten plassert på ryggen med lår og legger bøyd.

Sykdommer

Visse sykdommer som diabetes, svulster eller indre blødninger i mage og bekkenet kan føre femoral nerveskader. Lokaliserte infeksjoner kan også føre til skade på femoral nerve gruppen.

Vanlige problemer med ryggen etter en mindre bilulykke

Vanlige problemer med ryggen etter en mindre bilulykke


Å være et offer for enda en mindre bilulykke kan noen ganger gi alvorlige skader. Noen av de vanligste skadene i forbindelse med bilulykker er ryggskader. Det er mer enn én type ryggskade som kan være forårsaket av en Vehicular kollisjon og en rekke tilsvarende symptomer og sekundære forhold kan oppstå med hver. Noen skader kan ikke vises eller virkning offeret umiddelbart og overflate dager ---- eller til og med uker ---- etter ulykken. Det er alltid anbefalt å besøke en lege hvis du har vært involvert i en bilulykke.

Whiplash

Whiplash er en av de mest vanlige nakke og rygg problemer forbundet med mindre bilulykker. Når et kjøretøy er truffet bakfra kraften vil kaste beboer voldsomt frem og deretter igjen bakover. Dette kalles hyperextension og hyperflexion og har en tendens til å være mest alvorlig når en offerets hode dreies sideveis ved kollisjonsøyeblikket. Whiplash kan forårsake alvorlige nakke- og ryggsmerter, muskelkramper i øvre del av ryggen og nakken, og kroniske smerter som er økt med bevegelse.

Herniated Disc

Virkningen av en Vehicular kollisjon kan også føre til en herniated plate i noen tilfeller. En herniated plate er egentlig en del, plate, i ryggmargen som har blitt slått ut av sted. Fordi ryggmargen er effektivt en beskyttende barriere for nervene som går fra skallen til bekkenet, når en herniated plate oppstår nerver i ryggraden kan bli komprimert. Komprimerte nerver i ryggraden kan føre til svakhet, nummenhet, og alvorlig smerter i korsryggen. Andre symptomer på en herniated plate etter en bilulykke kan være smerter eller nummenhet i hofte, ben, rumpe, kalv, eller foten.

Spinal Contusion

Ryggmargs kontusjon, eller blåmerker, er en av de mest alvorlige skader forbundet med auto kollisjoner. Når spinal blåmerker foregår betydelig nerveskader kan forekomme og forårsake tap av reflekser, tap av følelse i visse kroppslige områder, og midlertidig eller permanent lammelse. Sekundære plager av en rygg kontusjon kan omfatte; seksuell dysfunksjon, nedsatt blærekontroll, og overfølsomhet i visse kroppslige områder.

Forskjeller mellom en skadet ryggen og ryggsmerter

Forskjeller mellom en skadet ryggen og ryggsmerter


Forskjellen mellom kroniske ryggsmerter og symptomer på en skadet ryggen i stor grad kan bestemmes av hvilken type og opprinnelsen til smerten du opplever. Brennende eller stikkende smerter, som oppleves med en klemt nerve, er definert som nevropatisk smerte og er vanligvis et resultat av skadet nervevev. Smerter som er et resultat av skade eller sykdom presenterer vanligvis som en kjedelig verke eller trykkfølelse, er pågående, og faller inn under kategorien nociseptive smerter, noe som betyr smerte som oppstår som et resultat av vevsskade i bein, muskler eller ledd.

Kronisk smerte

Symptomer på ryggsmerter er mangfoldige, og plasseringen, samt hvilken type smerte du opplever i stor grad bestemmer den underliggende årsaken. For eksempel er kronisk brennende smerte (nevropatisk) som er ledsaget av nummenhet, prikking og en nålene-og-nåler følelse i benene vanligvis indikativ for nerveskade. Leddgikt er en ikke-skade form for ryggsmerter som også er kronisk og er et eksempel på nociseptive smerte.

Akutt smerte

Ligger vanligvis i korsryggen, er akutte smerter ofte vises som en svært skarp smerte eller dyp kjedelig verke. Det er ikke uvanlig for akutt smerte følt å være mer alvorlig på den ene siden eller den andre. Denne type smerte er vanligvis et resultat av en skade eller traume, slik som en muskel eller revet anstrengt felles og er konstant, med en rekke pigger eller alvorlighetsgrad.

Mekanisk Pain

Akutte smerter som forverres med bevegelse eller hoste kalles mekanisk smerte. Det er den type smerte som er rapportert med en herniated plate eller en stress brudd. Hvis du har problemer med å bøye seg framover eller endre posisjon, eller opplever smerte med nysing eller hosting, kan det være et resultat av en skadet plate i korsryggen. Mekanisk smerte er vanligvis redusert med hvile.

Diagnostisering Back Pain

For å få en riktig diagnose og behandling protokollen, kan din lege be om ytterligere diagnostisk testing. En MRI (magnetic resonance imaging) er ansett å være den mest nyttige test som er tilgjengelig for diagnostisering av spinal problemer. Andre tester som brukes til å diagnostisere tilbake problemene omfatter røntgen, CAT scan, myelogram og bein scan. Ved mistanke om en sprukket skade plate eller nerve, er din lege sannsynligvis bestille en myelogram test, hvor et fargestoff injiseres i spinalkanalen, slik at teknikeren å se nerverot skader.

Behandling og terapi

Ifølge opplysninger gitt ved Mayo Clinic, forbedrer de fleste ryggsmerter med et par uker med hvile og hjemmebehandling. Anti-inflammatoriske legemidler kan forskrives, for eksempel ibuprofen eller naproxin. Fysioterapi involverer varme, is, elektrisk stimulering og målrettet strekk kan også lindre ryggsmerter. Cortison er en annen form for behandling som kan være nødvendig for å finne smertelindring. Bare i de mest ekstreme tilfeller er kirurgi nødvendig for ryggsmerter eller helbredelse av ryggskade.

Symptomer på nerveskader i nakken

Som med hvilket som helst sted langs ryggraden, er nakken utsatt for skader. Dette vil inkludere nerveskader, enten innenfor selve ledningen eller de musklene som utgjør halsen. Når du er uheldig nok til å lide nerveskader i nakken, kan du oppleve en rekke symptomer på grunn av skade.

Smerte

Sannsynligvis den vanligste symptomet av skade på en nerve i nakken vil være smerte. Siden vi alle reagerer forskjellig på traumer eller skader, kan din smerte løpe fra en nesten bankende, murrende smerte i en skyteepisode, skarp sensasjon.

Stivhet

Ofte vil skade på en nerve i nakken be musklene til å stramme, og skaper en stivhet eller endring i omfanget av bevegelse i nakken, noe som begrenser rotasjonen av hodet ditt.

Nummenhet

Mange mennesker som har lidd av skade på en nerve i nakken også møte noen nummenhet eller prikkende følelse med halsen, og ned i skuldrene eller øvre del av ryggen. Dette kan også manifestere seg som en brennende eller prikkende innenfor de samme områdene.

Svakhet

Du kan også legge merke til en viss svakhet i halsen etter at du har lidd av nerveskader. Dette kan be mer smerte eller tetthet, som muskel i nakken må overkompensere for denne mangelen på styrke.

Posisjonelle problemer

Noen ganger nerveskader i nakken kan gjøre det vanskelig å finne en posisjon der å holde hodet, noe som gjør det nødvendig å justere tilt eller plasseringen av hodet for å oppnå den mest avslappende og smertefri plassering mulig.

Spasmer

I noen mennesker, kan nerveskader i nakken få muskelkramper eller muskelrykninger i halsen og omkringliggende områder (skuldre og øvre rygg).

Ulempene ved en Titanium Rod i ryggen

Ulempene ved en Titanium Rod i ryggen


Å leve med skoliose kan være utfordrende og smertefull. Mange barn med spastisk-quadriplegic cerebral parese og andre nevromuskulære disoders erfaring skoliose som en komplikasjon av sine funksjonshemninger, og kirurgi er ofte foreskrevet. Denne operasjonen, også referert til som Luque-Galveston teknikk, innebærer å ha en titanstang plassert på baksiden. Selv om det rette ryggraden kan være anbefalt, er det flere ulemper som bør vurderes.

Risiko for kirurgi

Sugery bærer alltid en risiko. I tillegg til de generelle risikoene forbundet med anestesi, bærer Luque-Galveston kirurgi sitt eget sett med potensielle komplikasjoner, inkludert perioperativ død, dyp sårinfeksjon og blodforgiftning.

Infeksjon og betennelse

Å ha en fremmed titanstang i ryggen kan forårsake inflammasjon og infeksjon, som begge er smertefulle. Infeksjoner i spinalvæske kan være meget alvorlig, da spinalvæske er en direkte ledning til hjernen.

Migrasjon og Breaking

I sjeldne tilfeller er det mulig for en titan stang for å migrere eller selv å bryte, spesielt hos personer med sterke skjøtemønstre ved spastisk quadriplegic cerebral parese. Dette vil kreve ytterligere kirurgi for å korrigere.

Nerve Damage

Å ha en stang og kroker plassert i ryggen kommer med risiko for nerveskader, både under og etter operasjonen. Nerveskader kan forårsake nummenhet, smerter og i verste fall lammelser.

Pseudoarthrosis

Pseudoarthrosis refererer til en falsk felles. Etter operasjonen, hvis den smeltet vertabrae ikke klarer å helbrede, kan en plass utvikle der det skulle være samhold. Dette kan føre til smerter som kan forverres over tid. Bevegelsen kan også skade maskinvare implantert under operasjonen, som kan kreve ytterligere operasjoner.

Psykologisk stress

Går gjennom kirurgi, utvinning og potensielle komplikasjoner kan føre til varierende mengder av stress til en pasient. Postoperative kan kreve et opphold i Intensive Care, ytterligere tid på sykehuset og oppfølging operasjoner. Pasienten kan også ha å unngå visse idretter og andre aktiviteter for en lengre periode etter operasjonen.

Sakrale nerveskader Symptomer

Ofte referert til som "isjias", sacral nerveskader er en treatable og forebygges sykdom. Den sakrale område er plassert på den nedre del av ryggraden mellom det femte segment lumbar og halebenet. Sacrum er en kanal som har fire åpninger som blodårer og nerver kjører. En alvorlig fall eller ulykke som fører til brudd, hysterektomi eller annen kirurgi, fødsel, osteoporose eller leddgikt kan forårsake skade på sakrale nerver, noe som resulterer i alvorlige symptomer.

Smerte

Skyting, brennende eller stikkende smerter kan oppstå når de sakrale nerver er skadet. Denne smerten noen ganger oppstår på bare én side av legemet. Skade på sakrale nerver kan resultere i smerter som går fra setet til lårene. For noen er smertene vedvarende, mens for andre, det kommer og går. Smerten kan bli forverret av vedvarende perioder med stående eller sittende.

Muskelsvakhet og Nummenhet

Hvis du har sacral nerveskader, kan du oppleve svakhet i leggen og / eller foten. Du har kanskje en følelse av manglende styrke i musklene, eller til og med nummenhet. Det er mulig å ha en kombinasjon av svakhet og nummenhet i det ene beinet, der en del av beinet føles svak og en annen del nummen eller tingly, som om han sov.

Inkontinens

Sakral nerveskader kan resultere i en mangel på blære eller tarm kontroll. Ofte referert til som Cauda Equina syndrom, er dette et symptom som krever seriøs legehjelp. Kompresjon eller betennelse i nerverøtter kan føre til at du mister kontrollen over vannlating eller avføring, eller føler behov for å urinere ofte.

Forebygging

Du kan forhindre sacral nerveskader eller en gjentakelse av sacral nerveskader ved å trene regelmessig for å forbedre den generelle fysiske helse. Ved hjelp av riktig holdning når du står eller sitter er avgjørende for å forebygge alle typer ryggraden smerte, inkludert isjias. Å velge en høy kvalitet madrass vil også hjelpe, fordi det vil ordentlig støtte og justere ryggraden.

Behandling

Det finnes mange kurs for behandling for sakral nerveskader, avhengig av roten av problemet. Fysioterapi kan bidra til å rehabilitere ryggen og bena, og også hindre fremtidige tilbakefall. Anti-inflammatoriske medisiner eller muskelavslappende kan også være foreskrevet for å hjelpe en person håndtere smerte. Epidural steroidinjeksjoner kan brukes til å undertrykke betennelse i skadede sakrale nerver og gi kortsiktig lindring. For vedvarende svakhet, smerte eller inkontinens, kan kirurgi være nødvendig.

Giftstoff som kan gi nerveskade

Giftstoff som kan gi nerveskade


Gift --- både biologiske og syntetiske --- kan indusere ulike former for nerveskader, som fører til kroniske lidelser eller død.

Organofosfater

Først fremstilt i begynnelsen av 1800-tallet, organofosfat forbindelser har innenlands og industriell bruk, og spille en rolle enda mer uhyggelig: som nervegifter under krigen. Ifølge eMedicine, kan giften --- brukt av Tyskland under første verdenskrig og senere i Irak --- fortsatt være en terrorisme verktøy.

Mercury

Høye doser av kvikksølv kan føre til kvikksølvforgiftning --- hvis det reiser opp nerve, kan det drepe nervecelle innenfra, rende cellen giftig.

Lead

Ifølge National Institutes of Health, kan lave doser av bly forårsake skader i nervesystemet. Høye doser kan forårsake nerve lidelser som polynevropati, funksjonsfeil på flere perifere nerver, noe som resulterer i sensorisk svekkelse, svakhet og brennende smerte.

Botulinumtoksin

Botulinum toxin --- viden kjent som Botox --- kosmetisk strammer huden og behandler rynker. Ifølge University of Washingtons Neuroscience for Kids nettsted, Botox blokkerer utgivelsen av acetylkolin, en nevrotransmitter, forårsaker midlertidig muskellammelse på injeksjonsstedet.

Batrachotoxin

Batrachotoxin ble først oppdaget i huden av giften dart frosk, melder Holly Grimes of Western Oregon University. Den dødelige giften hemmer nervecellenes evne til elektronisk kommunisere med muskelceller, forårsaker full body lammelser og til slutt død.

Nerveskader og Muscle Ligament Forringelse Sykdommer

Nerveskader og Muscle Ligament Forringelse Sykdommer


Sykdommer som involverer nerveskader og muskel og ligament forverring inkluderer motor neuron sykdommer (MNDS) og perifere nevropatier. Disse sykdommer er generelt progressiv, dvs. de vanligvis forverres over tid.

Motoriske nervecellen sykdommer er de som ødelegger motoriske nerveceller, nervecellene som styrer musklene, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds). Nervesignalene ikke gjennomføre riktig og musklene begynner å svinne hen. Den muskel forverring fører til forkorting og stivhet av sener og leddbånd.

MNDS kan være arvelig lidelser eller ervervet, sier ninds. Det antas at miljøgifter og virus kan spille en rolle i utviklingen av MNDS.

Perifere nerver er de som overfører informasjon til og fra hjernen og ryggmargen til resten av kroppen. Perifere nevropatier forvrenge og forstyrre disse sendingene som oppstår nerveskader. Den nerveskader også resulterer i forringelse av muskler og sener, så vel som kronisk smerte, nummenhet og tap av funksjon.

Det er mange forskjellige årsaker til perifere nevropatier, og mer enn 100 typer har blitt identifisert.

MND: Amyotrofisk lateral sklerose (ALS)

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS), også kjent som Lou Gehrigs sykdom, er en dødelig tilstand. Mange leger også referere til ALS som motor neuron sykdom. I ALS, progressiv nerveskader og muskel forverring kommer til å påvirke livsviktige funksjoner som pust, tygge og svelge.

MNDS: Progressive bulbar Parese og Pseudobulbar Parese

Progressive bulbar parese, eller progressiv bulbar atrofi, refererer til en tilstand som påvirker den oppsvulmede delen av hjernestammen. Hjernestammen kontrollerer livsviktige funksjoner som pusting og svelging, men denne sykdommen også påvirker beina.

Pseudobulbar parese påvirker evnen til å tygge, snakke og svelge. Det påvirker også de ansiktsmusklene.

MNDS: Primær lateral sklerose (PLS) og Progressive muskelatrofi

Primær lateral sklerose (PLS) innebærer degenerasjon av nervene som kontrollerer frivillig bevegelse. Det rammer vanligvis først bena og utvikler seg til manglende kontroll og forringelse av musklene i bagasjerommet, armer og deretter hjernestammen.

Progressiv muskelatrofi er en MND som forårsaker muskelsvinn i hendene og deretter underkroppen.

MNDS: spinal muskelatrofi (SMA) og postpoliosyndrom (PPS)

Spinal muskelatrofi refererer til en klynge av tilstander som involverer nerveskader i ryggmargen og muskelsvinn det meste i ben og armer, men kan påvirke de som er involvert i å puste, svelge og snakke. Werdnig-Hoffman sykdom, SMA type II, Kugelberg-Welander sykdom, Fazio-Londe sykdom, Kennedy sykdom og medfødt SMA med arthrogryposis er alle former for SMA.

Post-poliosyndrom (PPS) påvirker polioskadde mange år etter restitusjon. Sykdom, skade, aldring eller vektøkning antas å utløse nerveskader, ifølge ninds. Dette nerveskader fører til progressiv muskel og ligament forverring.

Perifere nevropatier grunn av skade og sykdom

Fysiske skader kan ofte forårsake betydelig nerveskader som fører til muskel og ligament forverring.

Systemiske sykdommer er sykdommer som påvirker hele kroppen. Disse ofte resultere i nerveskader og muskelsvinn. Alkoholisme, blod og karsykdommer, kreft, kronisk betennelse, diabetes, hormonelle ubalanser, nyresykdommer, belastnings-, giftstoffer og vitaminmangel er alle eksempler på disse ervervet perifere nevropatier.

Perifere nevropatier grunn av infeksjoner eller autoimmune tilstander

Mange bakterier og virus kan angripe nerve vev, sier ninds. Diptheria, Epstein-Barr, herpes simplex, herpes varicella-zoster, hiv og Lyme sykdom kan alle føre til nerveskader og muskel og ligament forverring.

Noen bakterier og virus utløse autoimmune tilstander som resulterer i nerveskader.

Gulillan-Barre syndrom og kronisk inflammatorisk demyeliniserende polynevropati (CIDP) er eksempler på inflammatoriske tilstander som kan skade nerver.

Arvet perifere nevropatier

Noen perifere nevropatier er forårsaket av genetiske mutasjoner eller spesifikke gener som er gått ned. Den vanligste er en gruppe av arvelige perifere nevropatier kjent som Charcot-Marie-Tooth sykdom.

Symptomer på nerveskader i tommelen

Siden nerveskade i tommelen kan påvirke mennesker i ganske forskjellige måter, vil graden av symptomene og nerver som er skadet variere sterkt, selv om skaden er isolert til et ganske lite område av kroppen. Likevel er de fleste mennesker deler noen av de samme indikatorene som nerveskader har oppstått i tommelen, de fleste som er merkbar, spesielt fordi det er lett å sammenligne en sensasjon i en tommel med tommelen på den andre hånden.

Nummenhet og prikking

De fleste som lider av nerveskader i tommelen oppleve en viss nummenhet, prikking eller prikkende til denne siffer.

Smerte og ubehag

Selv om betydningen av skaden varierer fra person til person, vil du mest sannsynlig lider av noen grad av smerte eller ubehag i det berørte tommelen. Denne smerte kan være enten akutt eller kronisk natur, kan manifestere når tommelen er stasjonær eller beveges, og kan utgå inn i den kjøttfulle del av håndflaten.

Svakhet og følsomhet

Når du lider motor nerveskader, som rammer disse nervene ansvarlige for bevegelse, kan du oppleve mindre styrke og noe økt følsomhet i tommelen.

Rykninger og kramper

Motor nerveskader kan også føre til at musklene i tommelen til å begynne å nappe eller krampe. Dette kan komme og gå eller være en vedvarende tilstand.

Lammelse

I alvorlige tilfeller av motornerveskader, kan du møte lammelse av tommelen eller en redusert omfanget av bevegelse.

Symptomer på nerveskader i hånden

Når du lider av nerveskader i hånden, vil du vanligvis har opplevd noen form for skade på enten de sensoriske nerver, som er de som dikterer følelse av berøring, eller de motoriske nervene som egge bevegelse. Siden nerveskader er isolert til hånden, vil du oppleve noen svært spesielle forhold, selv om de vil variere basert på den type nerve som er blitt skadet.

Nummenhet

En av de vanligste symptomene på nerveskader i hendene vil innebære en følelse av nummenhet, nemlig når de sensoriske nerver er involvert. Det kan også manifestere seg som en prikkende eller brennende følelse innenfor området av de berørte hånd.

Pain

Avhengig av alvorlighetsgraden av nerveskader, kan du også begynne å oppleve intermitterende eller vedvarende smerter i hånden. Dette kan være en generell smerte eller isolert til en enkelt finger eller håndleddet.

Svakhet

Hvis du opplever skader på en motor nerve i hånden, kan du begynne å lide av en viss grad av svakhet. Det kan variere fra mindre styrke i grepet til en svekket evne til å holde noe i hånden.

Rykninger

Det kan også begynne å legge merke til noen rykning eller kramper i en muskel av hånden på grunn av en av de motoriske nervene blir skadet.

Følsomhet

En annen ganske vanlig tegn på nerveskader, spesielt med skade på de sensoriske nerver, er en økt følsomhet for en hvilken som helst utvendig stimulus bringes i kontakt med hånden.

Lammelse

Noen mennesker som har lidd nerveskader i hånden har også opplevd lammelser i hånden.

Perifer nerveskade Symptomer

En perifer nerveskade, også kjent som perifer neuropati, er en tilstand der en viss grad av skade er påført til nervene i det perifere nervesystemet. Det påvirker ofte nerver involvert med følelse av kontakt, men de som er ansvarlig for kontroll eller funksjon av muskler og organer i kroppen er også utsatt for denne lidelsen. Hvis du skulle lide av en skade på en perifer nerve, er det vanligvis på grunn av en direkte traumer, men folk har også utviklet nevropati fra autoimmune lidelser, diabetes og nyresykdom. Selv misbruk av alkohol kan føre til nerveskader. Uansett årsak, kan nerveskader i denne perifere systemet be noen svært urovekkende symptomer.

Pain

Smerte er en av de mest vanlige symptomer på en perifer nerveskade. Denne smerten kan være ganske subtil, manifestert som mer av en prikkende ubehag, eller det kan være ganske markant, forårsaker en skarp, stikkende smerte. Vanligvis er det først følte innenfor enten fingre eller tær og deretter diffunderer opp i hender eller føtter, henholdsvis. Senere kan den fortsette å spre seg, flytte til enten armer eller ben.

Nummenhet

Det er også ganske vanlig for smerte å være ledsaget av en viss nummenhet. Ofte etter samme linje av progresjon, er dette nummenhet enten følte med hender eller føtter og deretter senere sprer seg til armer eller ben. Mesteparten av tiden, begynner dette symptomet ut subtilt og stadig forverres over tid. I noen situasjoner, er en følelse av "pins og nåler" forbundet med denne mangelen på følelse.

Følsomhet

Noen ganger, ikke en perifer nerveskade ikke forårsake smerte eller nummenhet i det hele tatt. I stedet, de berørte områder av huden blir stadig mer sensitiv. Dette kan be smerte eller ubehag fra den letteste berøring. Det kan også gjøre seg klær langs disse områdene av kroppen vanskelig, spesielt noe som er litt stramt.

Svakhet

Når skaden påvirker noen perifere nerver som kontrollerer muskler, kan du begynne å legge merke til en nedgang i styrke. Dette kan gjøre det vanskelig å flytte de områder av kroppen påvirkes av skaden, spørre en mangel på koordinering eller balanse. Noen ganger er skaden så alvorlig at det fører til lammelse.

Inkontinens og forstoppelse

Inkontinens kan også være et annet symptom på en perifer nerveskade, nemlig når det autonome nerve er påvirket av tilstanden. Og mye som andre symptom, er nivået av inkontinens avhengig av alvorligheten av skaden, forårsaker et tap av enten tarm eller blærekontroll til en viss grad. For andre kan det motsatte skje, spørre forstoppelse eller urinhesitasjon.

Svimmelhet

Når perifer nerveskade påvirker blodkar, kan det hindre måten de ekspandere og trekke seg sammen, noe som forårsaket en forandring i blodtrykket. Dette kan be noen svimmelhet eller følelsen av vertigo. I noen situasjoner kan det også føre til at du mister bevisstheten.

Alternativ omsorg for nerveskade

Neuropati, vanligvis kjent som nerveskade, kan være forårsaket av autoimmune sykdommer, diabetes eller traumer. Hver sak har en annen metode for alternativ behandling, fra å få mer mosjon og opprettholde et sunt kosthold for å akupunktur og hypnose, ifølge Mayo Clinic. Det er viktig å konsultere legen din før du prøver å behandle smerte med alternativ omsorg.

Perifer nevropati

Perifer neuropati er en vanlig form for nevropati som skaper en smertefull kriblende følelse i hender og føtter. Ifølge Mayo Clinic, er det forårsaket av skader, metabolisme ubalanser, infeksjoner og diabetes. Du kan lindre og forebygge smerter ved å trene regelmessig, noe som også bidrar til å kontrollere dine blodsukkernivå hvis du er diabetiker. Massere hender og føtter for å stimulere nervene, som kan øke blodsirkulasjonen. Ikke gå med trange sko eller sokker, som de kan forverres cut-off sirkulasjonen og forårsake sår, ifølge Mayo Clinic.

Diabetisk nevropati

Diabetisk nevropati kan utvikle hvis du allerede er diagnostisert med diabetes, og din høyt blodsukker har skadet nervefibre. Som du alder skaden kan øke, noe som fører til flere helseproblemer, slik som nummenhet og, i ekstreme tilfeller, hjertekomplikasjoner. Forsinke fremdriften av nevropati ved å opprettholde en sunn vekt og minst 30 minutters daglig trening, i kombinasjon med alternative behandlinger som akupunktur og hypnose. Akupunktur kan lindre kronisk smerte forårsaket av nevropati når den brukes gjennomgående, i henhold til de Mayo Clinic. Hypnose er også et alternativ for smertelindring, mens den prøver å endre hvordan du opplever smerte i stedet for å eliminere smerte. Denne type behandling bør gjøres av en profesjonell og krever flere økter for å være effektive, i henhold til "American Diabetes Association Complete Guide til Diabetes."

Autonom nevropati

Denne type nevropati er forårsaket av autoimmune sykdommer, alkoholisme, nerveskade og kroniske sykdommer, ifølge Mayo Clinic. Noen vanlige symptomer på autonom nevropati omfatter svimmelhet, urinering vansker, skjelvinger og økt hjertefrekvens. Fordi svimmelhet er et vanlig symptom på autonom nevropati, kan du redusere denne forekomsten ved å få opp sakte og strekke på bena for å bedre blodsirkulasjonen. Invester i en støttende pute som vil holde hodet hevet mens du sover for å redusere symptomer, ifølge "Handbook av det autonome nervesystemet i helse og sykdom."

Nerveskader Øvelser

Selv arbeider med nerveskader kan gjøre treningen mer vanskelig, det er øvelser som kan forbedre din helse og redusere smerte følte fra nerveskader. Fordi mye av nerveskader har en tendens til å eksistere i ben og føtter, dette er to områder som du vil ønske å være spesielt oppmerksom på når du trener.

Feet

Hvis du har nerveskader som påvirker føttene, er det viktig å unngå øvelser som inkluderer repetitive bevegelser som legger mye press på føttene. For mye stress på føttene rammet av nerveskader kan føre til magesår. For å unngå øvelser som øker mengden stress på føttene, prøv svømming, roing eller sykling. Disse øvelsene vil tillate deg å være fysisk aktiv uten å sette føttene i fare for flere nerveskader.

Hjerte

Nerveskader som påvirker hjertet og blodårene kan begrense mengden av trening du er i stand til å gjøre, men det eliminerer ikke muligheten til å utøve helt. Trening som er for anstrengende kan øke sannsynligheten for et hjerteinfarkt, og kan føre til drastiske endringer i blodtrykket. Snakk med en lege før du trener. En lege som kjenner detaljene i din situasjon med nerveskader kan fortelle deg hvilke typer milde øvelser du kan gjøre. Disse øvelsene kan omfatte lys turgåing, basseng aerobic og golf.

Body Temperature

De som har nerveskader må kunne delta i øvelser som hjelper dem å holde kroppstemperaturen i sjakk. Hvis du har autonome nerveskader, er kroppens evne til å regulere sin egen temperatur redusert. På grunn av dette, hvis du kommer til å gjøre utendørs øvelser som jogging eller sykling, bør du finne ganger i løpet av dagen som ikke er for kald eller varm. Når du trener, slitasje polyester sokker for å holde føttene tørre og drikke mye vann for å holde fra å bli dehydrert. Jo mer hydratiserte et legeme er, jo lettere er det i stand til å kontrollere temperaturen.

De nøyaktige øvelser som kan gjøres bør diskuteres med legen din. For noen mennesker, kan lett jogging være akseptabelt, mens for andre bør det være eksplisitt unngås. Ved å forstå hvilke øvelser vil ikke øke nerveskader smerte, kan du opprette en solid øvelse plan å følge.

Kan Hypotermi gi nerveskade?

Definisjon av Hypotermi

Hypotermi er dropping av en persons kropp kjernetemperatur til grader som er for lavt for normal metabolsk funksjon. Hypotermi er klassifisert som enhver kroppstemperatur under 35 grader Celsius eller 95 grader Fahrenheit. I den første fasen av hypotermi, skjelving oppstår, ekstremiteter bli nummen og puste levendegjør. I den andre fasen, skjelving øker, muskelForbruket synker og noen ekstremiteter blir blå. I den siste fasen, symptomene forverres, sjelsevner svikte, store organer svikter og kroppen begynner å stenge ned.

Årsaker til Hypotermi

Den viktigste årsaken til hypotermi er eksponering for kulde. Hvor lang tid det tar for hypotermi å sette inn, avhenger av den enkeltes kroppsstørrelse og masse, hennes klær og værforholdene (f.eks, vind og temperatur). Neddykking i kaldt vann er også en viktig årsak som vannet levendegjør varmetapet fra kroppen, særlig ettersom det samler inn klær og angriper kroppen med ekstra kaldt.

Hypotermi og nerveskader

Hypotermi slutt fører til innsnevring av blodstrøm som blodkar constrict og avbryte oksygen. Som oksygen og blodtilførsel svekke begynner vitalitet av organer og vev for å slippe. Over tid, som vev lider nekrose (vevsdød), nerver i vevet begynner å lide og med dø. Hvis hypotermi er stoppet og reversert, kan vev og nerveskader reverseres. Men på nivå med ekstreme frostskader, kan vev og nerveskader være irreversible.

Hvordan å miste vekt i ryggen området

Hvordan å miste vekt i ryggen området


Mage, lår og armer er vanlige steder for folk å holde vekten. Men noen ganger folk opp i vekt og holde den i andre områder, for eksempel ryggen. Tilbake fett kanskje ikke umiddelbart merkbar på en dag-til-dag basis, men hvis du planlegger å gå til stranden, kan det være en annen historie. Det er mulig å kaste ekstra pounds av ryggen din og få det tonet opp gjennom en kombinasjon av kosthold og mosjon.

Hvordan å miste vekt i ryggen området

Endre din diett for å kvitte seg med mat med høyt fett og sukker, som er en sannsynlig gjerningsmann for vektøkning i ryggen området. Mettede fettsyrer slik som pommes frites og smultringer og raffinert sukker slik som brus og iskrem er kjent for å føre til vektøkning, så vel som en rekke andre helseproblemer.

•  Sett på høy-fett og høyt sukker matvarer i kostholdet ditt med sunne alternativer. Spis minst seks til åtte porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen. I stedet for søtsaker til dessert, spise frisk frukt.

Drikk minst åtte glass vann om dagen. Vann er kjent for å øke metabolismen rate, noe som betyr at det vil hjelpe deg å forbrenne fett raskere.

Angi et vekttap mål. Et rimelig mål er en eller to pounds per uke. Hvis du prøver å gå ned mer enn det, kan du beskatte kroppen din og risikere å bli syk eller skadet under øvelser. En til to pounds en uke høres kanskje ikke mye ut, men gradvis vekttap er den sunneste ruten å ta.

innlemme mer fysisk aktivitet inn i dagen din. Det vil være viktig å fokusere på back-spesifikk trening, men noen generell trening vil begynne å øke stoffskiftet og gjøre vekttap enklere. Generelle fysiske aktiviteter kan inkludere daglige spaserturer eller joggeturer, en lagidrett som basketball eller en partner sport som tennis.

Prøv fysiske aktiviteter som vil fungere musklene i ryggen. Disse aktivitetene omfatter svømming og skøyter eller inline skating. Mange treningssentre tilbyr cardio fitness kurs som kickboksing, som er en effektiv måte å tone ryggmuskulaturen.

Utvikle en daglig rutine for noen back-spesifikke øvelser. Disse kan gjøres i ditt eget hjem og ta noen minutter hver dag. En øvelse er arm og ben løft, som arbeider ryggmuskulaturen. For å gjøre denne øvelsen, ligge med ansiktet ned med pannen berører gulvet og armene utvidet over hodet. Holde kroppen flatt mot gulvet, løft høyre arm og venstre ben sammen. Hold dem litt opp fra bakken i tre sekunder, senk dem ned igjen sakte. Gjenta denne øvelsen med venstre arm og høyre bein. Pushups er en annen rask, enkel øvelse som fungerer ryggmuskulaturen.

Registrer deg for en yoga klasse. Yoga er effektiv på å hjelpe folk ned i vekt og få muskler fordi det ofte fungerer kroppen på måter som er uvanlig for deg. Hvis du melder deg på en åtte ukers yoga program, vil du sannsynligvis se fremgang i vekttap fra ryggen. Når du besøker yoga senter, snakke med en instruktør og spør dem hvilket program ville være mest effektive for å arbeide på vekt i ryggen området.

Hvordan bli kvitt fettet i øvre del av ryggen

Hvordan bli kvitt fettet i øvre del av ryggen


Øvre rygg fett kan føre til stygge buler og rygger langs en kvinnes bra linje. Menn liker å redusere rygg fett for å fremheve sin latissimus dorsi muskel, også kjent som lats eller vinger. Spot reduksjon, eller å bli kvitt fett på ett bestemt område av kroppen din, er ikke mulig. Truestarhealth.com sier at bare trener en kroppsdel ​​i håp om å redusere lokal fett er urealistisk. Du må trene hele kroppen, slik at du reduserer samlede kroppsfett, inkludert fett i dine problemområder.

Hvordan bli kvitt fettet i øvre del av ryggen

•  Bytt ut tre standard måltider på dagen med fem-for seks mindre, sunnere måltider. Konsumere et måltid hver tredje time, slik at stoffskiftet hele tiden må jobbe for å behandle mat. Hyppig spising holder cravings og sult i sjakk.

Spis sunn mat og bli kvitt noen behandlet, stekt, sukkerholdig eller fetende mat. Gjør magre proteiner, komplekse karbohydrater, fiber og umettet fett hovedinnholdet i kostholdet ditt. Spis matvarer som grønnsaker, frukt, kylling, kalkun, hel-hvete brød, olivenolje, rå nøtter, brun ris, bønner og belgfrukter. Unngå kalorier fra alkohol og blir til vann din viktigste drikke av valget, ettersom det holder fordøyelsen sunt, spyler ut giftstoffer, hindrer oppblåsthet og fyller deg opp.

Utfør kardiovaskulær trening for å øke metabolske brenne. Gå, jogge, sykle, svømme eller trene på en trapp-klatring eller elliptisk maskin. Hold kjedsomhet i sjakk ved å inkludere ulike typer trening som aerobic klasser eller trening DVDer. Trening tre dager i uken i opp til 45 minutter per dag.

Legg styrke øvelser til treningen. Styrketrening bryter ned musklene til å reparere og restaurere dem, og bruker opp mye energi. Din hviler metabolic rate vil øke, noe som resulterer i fettforbrenning. Trene alle deler av kroppen din annenhver dag, slik at musklene har god tid til å gjenopprette seg i mellom treningsøktene.

Target øvre del av ryggen med toning øvelser slik at når fettet er redusert, vil stram, tonet muskel vise. Følgende øvelser målrette musklene i ryggen.

Bent-over rader: Plasser din høyre kne og høyre hånd på en benk slik at du er i en bøyd-over posisjon. Hold en manual i din strukket venstre arm med håndflaten vendt innover. Pust inn og trekk dumbbell mot din brystkasse, bringe din venstre overarm parallelt med gulvet. Pust ut på treningen og senke dumbbell tilbake til startposisjon. Gjenta øvelsen og fullføre så mange reps som din kondisjon gjør før du slår armene.

Utfør omvendt fly øvelsen med manualer. Sitt på gulvet med knærne bøyd og len overkroppen frem slik at ryggen er litt bøyd. Hold en manual i hver hånd og strekke armene ut til sidene. Innhalere som du løfter armene parallelt med gulvet slik at albuene og skuldrene er i samme høyde. Pust ut og senk vektene tilbake til startposisjon. Gjenta så mange sett og repetisjoner som din kondisjon tillater.

Få nok søvn om natten slik at du har tilstrekkelig energi til neste treningsøkt, og vil ikke føle seg trøtt. Sleepfoundation.org anbefaler hvor som helst 7-9 timer per natt.