Digidexo.com

Overgangsalder & Anger

Menopause er en tid med varierende hormoner. Noen vil kanskje sammenligne det med å være i en nær konstant tilstand av premenstruelt syndrom. Det er de heldige kvinner som har symptomer er minimal og ikke forstyrre deres liv. Men for de andre mindre-heldige kvinner, som har hver overgangsalderen symptom som eksisterer, kan det være en utmattende tid. Når hormonene svinger vilt, kan dette ha betydning for din mentale tilstand, og du kan finne deg selv sint og sint som faen.

Hormoner

Østrogen og progesteron er de vitale kvinnelige kjønnshormoner som har bedt om pubertet og aktiverte en kvinne å ha et sunt reproduktive liv. Testosteron, det mannlige kjønnshormonet, er også til stede i kvinner, og spiller en viktig rolle. Når østrogen, progesteron og testosteron nivåer dip under peri-menopause eller omvendt, blir for høy, kan dette påvirke serotoninnivået i hjernen. Serotonin er den kjemiske som manipulerer humør, ifølge Center for menstruasjonsforstyrrelser og Reproductive Choice. Når serotonin dråper, så gjør humøret.

Betraktninger

Menopause er en tid med stor fysisk endring for en kvinne. Det kan også være en vanskelig tid i livet hennes på grunn av ytre påvirkninger. Hun kan fortsatt bli oppdra barn mens du tar vare på eldre og bevegelseshemmede foreldre, jobber heltid, muligens opptrer i rollen som alenemor eller i ferd med å skilles. Hun kan være sliter med andre aldersrelaterte helseproblemer. Disse faktorene kan føre til stress, som kan bryte ut i sinne.

Undertrykt sinne og dens konsekvenser

Ifølge Dana Crowley Jack, Ed.D, psykolog ved Fairhaven College ved Western Washington i Bellingham University, har Washington, en kobling mellom uuttalte sinne hos kvinner og depresjon blitt gjort. Når kvinner blir sinte, de får spesielt sint, påpeker hun. De rant, raseri, syde og vanligvis direkte deres sinne på sine kjære. Anger er ikke nødvendigvis en dårlig ting, og kan også være konstruktiv, men det må brukes produktivt, for å løse eller avhjelpe problemer og problemer. Trykt sinne kan føre til hjerteinfarkt og høyt blodtrykk samt gastrointestinale problemer, ifølge høsten 1998 Annals of Behavioral Medicine. Noen kvinner har undertrykt sitt raseri og sinne hele livet. Når overgangsalder streik, mange opplever at de er mer ute-muntlig og er tilbøyelig til å la sine venner og familiemedlemmer vet nøyaktig hvordan de føler.

Fordelene ved Trene

Hvis du opplever sinne og raseri, bør du vurdere å trene fordi det stimulerer endorfiner, som er hormoner som reduserer følelsen av følelser som sinne, reduserer fysisk smerte og øker serotoninnivået. Øvelsen vil hjelpe kontroll vekt, bedre søvn og holde systemet i balanse, ifølge nettstedet Menopause Bleeding.

Ta hensyn til din diett

Tenk på hva du spiser. Kosthold kan ha en stor innvirkning på dine følelser. Spis mat som er rik på omega-3 fettsyrer og protein og begrense sukker, karbohydrater og koffein. Vurdere å supplere din diett med aminosyre fordi den er kjent for å redusere depresjon og angst, og regnes som et naturlig middel. Det øker serotoninnivået.