Digidexo.com

Hvordan diagnostisere en hormon ubalanse

Hos kvinner, hormoner er nødvendig for god helse. Hver måned østrogen og progesteron produseres og når de ikke er balansert ut de forårsake en hormon ubalanse. Dette manifesterer seg som humørsvingninger, en nedgang i seksuell lyst og noen ganger også infertilitet. Ofte gjør symptomene ikke vises før kvinner er i slutten av 20-årene opp til 40-årene. Kvinner ofte ignorere symptomer og tilskriver dem til PMS, men diagnose av et hormon ubalanse så snart som mulig vil hjelpe deg å leve et mer behagelig og sunnere liv.

Hvordan diagnostisere en hormon ubalanse

•  Se etter symptomer. Et hormon ubalanse noen ganger fører til ømhet i brystene i løpet av menstruasjonssyklusen, tretthet, svimmelhet, oppblåsthet. Også se etter en svak seksuell lyst og vaginal tørrhet. Et hormon ubalanse kan også gjøre det vanskelig å unnfange et barn. Noen kvinner selv har tidlig overgangsalder symptomer inkludert ubesvarte perioder og hetetokter.

Vurdere symptomene videre. Noen symptomer på hormon ubalanse er vanlig og helt naturlig i løpet av menstruasjonssyklusen som oppblåsthet og ømme bryster. Ta hensyn til graden av symptom og se etter en kombinasjon av symptomer som kan tyde på en hormonubalanse.

Gå til en lege og få testet for hormonubalanse. Dette er den eneste måten du vil vite sikkert om du har en hormonubalanse, og i så fall hvilke spesifikke hormoner blir overprodusert og som er mangelfull. Siden det er flere hormoner som kontrollerer din kropp og din syklus er det umulig å fullt diagnostisere et hormon ubalanse uten en blodprøve.