Digidexo.com

Staph prostate infeksjon

Staph prostate infeksjon


Staph infeksjoner kan forekomme over hele kroppen. Når de forekommer i prostata de kan forårsake en rekke symptomer. Prostata staph infeksjoner bør behandles så snart som mulig, som en langvarig infeksjon kan føre til komplikasjoner. En prostata infeksjon er vanligvis identifisert under en prostata eksamen.

Staph Infeksjon

Staph infeksjon refererer til en infeksjon av en gruppe av bakterier kalt Staphylococcus. Staph infeksjoner kan forekomme over hele kroppen, inkludert prostata, og kan føre til mange forskjellige sykdommer, som strekker seg fra mild til alvorlig. Medicinenet sier at 25 prosent til 30 prosent av friske voksne har stafylokokker stede på huden deres.

Prostata infeksjon

Prostatakjertelen, stede hos menn, ligger like under blæren. Den produserer en del av sædvæsken som frakter sæd fra kroppen. Når prostatakjertelen blir infisert av bakterier & ndash; som Staphylococcus & ndash; kjertelen blir betent og sveller. Tilstanden kalles prostatitt. Prostata er sannsynlig å bli smittet hvis du opplever også en urinveisinfeksjon. Det er to former av prostatitt, kronisk og akutt.

Symptomer

Akutt bakteriell prostatitt refererer til en infeksjon som skjer raskt. Det kan føre til blod i sæd og urin, illeluktende urin, stadig mer presserende behov for å urinere, samt problemer med vannlating, senket kraft i urinstrømmen og testicular smerte. Kronisk bakteriell prostatitt refererer til en langsom infeksjon som kan vare i en lengre tidsperiode. Det kan føre til smerter i korsryggen og testikler samt smerter under avføring og utløsning. Begge infeksjoner kan gi feber, magesmerter og smerter i området mellom kjønnsorganene og anus.

Behandling

Staph infeksjoner i prostata er vanligvis behandles med antibiotika tatt muntlig. Alvorlige infeksjoner som forårsaker stor hevelse kan kreve antibiotika administreres intravenøst. Pasienten kan også bli nødt til å bli gitt avføring myknere og smertestillende midler som ibuprofen.

Komplikasjoner

En hoven prostata kan blokkere urinveiene, noe som er grunnen til at urinering noen ganger blir vanskelig. Når dette skjer, blir urin fanget i blæren og kan forårsake en blære infeksjon. Dette kan føre til illeluktende, skyet urin og smertefull vannlating. Blære infeksjoner er også vanligvis behandles med antibiotika.

Betraktninger

Du bør konsultere legen din så snart som mulig dersom du opplever noen av symptomene på en staph infeksjon i prostata eller en blære infeksjon.