Digidexo.com

Kan Sun Treatment kur Psoriasis?

Psoriasis er en kronisk, inflammatorisk, ikke-smittsom hudsykdom. Det er ingen direkte kur, som i desember 2009. Det er ikke gode nyheter for den i 50 personer som lider av de stygge røde lesjoner og sølv-hvite skjell. Den gode nyheten er at det er containable - og sollys gjør en god jobb med og kontroll av alle former for psoriasis, sier National Psoriasis Foundation (NPF).

Ultrafiolette stråler

De ultrafiolett (UV) stråler i sollys har alltid hjulpet psoriasispasienter som merker en forbedring i sommer og omvendt i vinter. Siden midten av 1990-forskningen konsentrert om effekten av immunsystemet på psoriasis, sier kanadiske hudlege Dr. Richard Langley i sin bok "Psoriasis: Alt du trenger å vite." UV-stråler, når absorbert inn i huden, roe de defekte signalene fra immunsystemet til huden, som produserer psoriasis. Disse signalene på annen måte gjøre hudcellene reprodusere for fort, noe som resulterer i skalering. Statens institutt for leddgikt og muskel-og hudsykdommer (NIAMS) sier "denne prosessen reduserer betennelse og bremser omsetningen av hudceller som forårsaker skalering." NIAMS sier utsette berørte huden for sollys er en første behandling. NPF advarer eksponering for ultrafiolett lys kan utløse en blusse opp. Stiftelsen anbefaler å starte med lave eksponeringer og bygge opp.

Lysbehandling

Lysbehandling, eller lysterapi, er eksponering for UV A stråler eller UV B stråler, med eller uten en kombinasjon av lys-sensibiliserende drugs.Treatments er på legekontoret, en psoriasis klinikken eller hjemme med en autorisert lysbehandling enhet.

UVB stråler er de som er ansvarlig for soling og solbrenthet. De er mer effektive på psoriasis enn UVA-stråler, men ikke så dypt. Behandlingen er for en innstilt tidsperiode ved regelmessige intervaller. UVA er fungerer ikke bra av seg selv, men er veldig effektiv med psoralen, en lys-sensibiliserende medisiner som øker den dypttrengende UVA. Denne behandlingen kalles PUVA og fungerer best med de vanligste formene for plakkpsoriasis og guttate psoriasis. PUVA pasienter tar psoralen som en pille eller aktuell salve. De må bruke UV-beskyttende solbriller i 24 timer etter å ha tatt psoralen; økt følsomhet for lys er så stor. PUVA bivirkninger er kvalme, kløe og rødhet flådd

UVB behandling med kull tjære går tilbake til 1925, den Goerckerman Regimen, og gir gode resultater fordi kulltjære gjør huden mer følsom for ultrafiolett lys, sier Dr. Langley.

Hjem

En UVB lys enhet hjemme er økonomisk og praktisk, men krever konsistens, sier NPF. Pasienter vil starte på et sykehus, og deretter bruke en enhet hjemme.Rommet NPF sier noen forsikringsselskaper vil dekke kostnadene av utstyret og enhets leverandører vil hjelpe kjøpere jobbe med forsikringsselskapet. NIAMS advarer mot å bruke solarium eller tanning klinikker som doseringen ikke kan reguleres.