Digidexo.com

Hvordan kan HIV overføres?

Hvordan kan HIV overføres?

Innledning

Ifølge Centers for Disease Control, ble 56 300 mennesker smittet med humant immunsviktvirus (HIV) i USA i 2006 I 2007, anslagsvis 37 041 av dem som allerede er smittet med HIV kommet til ervervet immunsvikt deficiency syndrome (AIDS). Av de som i dag lever med AIDS i 2006, anslagsvis 14 561 døde som følge av sykdommen.

Seksuell kontakt

Seksuell kontakt er den vanligste måte at HIV-viruset overføres mellom individer. HIV kan smitte gjennom både heterofile og homofile kontakt, inkludert oral, vaginal og anal sex. Under seksuell kontakt, kan infiserte væsker lett kan passere inn i blodet av den ikke-infiserte individ enten gjennom skadet vev eller sår under samleie, eller ved absorpsjon gjennom de tynne veggene i munnen, anus og vagina.

Intravenøs Needles

HIV kan også overføres ved å dele intravenøs nål. Dette skjer blant det illegale narkotikabrukere, med diabetikere som deler testing forsyninger og i noen medisinske fasiliteter. Når en nål brukes for å bryte huden, forblir HIV-infisert blod på nålen. Når nålen blir injisert inn i en annen bruker som deler nålen, den infiserte blod får tilgang til det nye vertens blodbanen, som forårsaker infeksjonen.

Blood

Blod kan være en annen form for overføring av HIV. Dette er mest vanlig i blodoverføringer eller on-the-job ulykker. Med strenge blod-screening prosedyrer som brukes i det meste av verden, er HIV sjelden overføres gjennom blodoverføringer lenger. Men i mindre industrialiserte land, et strengt sett med retningslinjer kan ikke bli fulgt. On-the-job ulykker spre HIV når medisinske fagfolk ved et uhell får stukket eller stukket med et stykke av infisert utstyr eller nål som har vært utsatt for en HIV-positiv enkeltes blod.

Mor til Baby

I noen tilfeller kan HIV overføres fra mor til barn. Dette skjer vanligvis i løpet av tradisjonelle fødselsmetoder når babyen kommer i kontakt med morens infisert blod ved fødselen. For å unngå dette, er HIV mødre rådes til å føde gjennom C-delen. Ifølge den internasjonale AIDS veldedighet AVERT, kan mødre også passere HIV på sine babyer gjennom amming.

Myter

I tillegg til å vite hvor HIV spres, er det viktig å forstå hvordan viruset ikke spres. HIV er ikke spres gjennom uformell kontakt med smittede personer, som for eksempel håndhilsing, kyssing eller klemming. HIV er ikke en luftbårne virus og kan ikke bli fanget ved å være i umiddelbar nærhet til et infisert individ. HIV kan også ikke spres gjennom sekundær kontakt, for eksempel å dele håndklær (selv om noen andre sykdommer kan spre seg på denne måten) eller ved hjelp av offentlige toalettseter.