Digidexo.com

Ginseng Plant Information

Ginseng planter kommer i tre grunnleggende varianter som vokser vilt i naturen. De forskjellige deler av ginseng anlegget er nyttige for forskjellige formål, og kombinerte plantedeler blir også brukt for te og medisinske formål. Det tekniske navnet på den amerikanske anlegget er Panax quinquefolius, og navnet på den asiatiske versjonen er Panax ginseng. Navnet ginseng kommer fra de kinesiske ordene "ren Shen" som betyr "mann" og "urt".

Historie

Ginseng ble først oppdaget i de nordManchuRian fjellene i Kina ca 3000 år siden. Til å begynne med ble det brukt som et næringsmiddel. Roten, som den kinesiske navnet antyder, ligner kroppen av en mann, og spise det var tenkt å utvise onde ånder og skape lykke, energi og lang levetid.
Keisere i Kina var kjent for å hedre ginseng root (se referanse 1). De tilbød seg å betale root sin vekt i gull, noe som forårsaket en ny industri til å stige opp på den tiden. Ginseng i dag er fortsatt ansett for sine medisinske egenskaper; og det fortsatt selger for svært høye priser, går for ca $ 400 pund, avhengig av hvilken type root kjøpt.

Typer

Amerikansk og koreansk ginseng er de to grunnleggende naturlige typer ginseng. Det er også en sibirsk type, men dette har blitt funnet å ikke være en sann ginseng.

Geografi

De aller fleste av dagens ginseng som er dyrket i USA er produsert og høstet i Wisconsin. Wisconsin ginseng planter er sagt å være noen av de mest overlegne i kvalitet og styrke. Wisconsin ginseng er også eksportert til asiatiske land.

American Ginseng planter er markedsført på både grossist og sluttbrukernivå i forskjellige kategorier. Vill ginseng er den foretrukne variasjon. Det er også vill-simulert, skog-vokst og kultiverte varianter. Se Resources nedenfor for mer spesifikk ginseng anlegget kategoriinformasjon.

Identifikasjon

Ginseng planterøttene er knudrete og knyttede. De ser litt woody, og har årringene på rot som kan brukes til å verifisere alder. De har dusker rundt halsen del av roten. Roots ta år å vokse og dyrke. Røtter som er eldre er større i størrelse, og sies å være mer potent. Ginseng plante bladene er en frodig grønn farge; de ligner eføy blader.

Bruksområder

Det tekniske navnet for anlegget, Panax, kommer fra gresk og betyr "all helbredelse." Hver komponent av ginseng anlegget benyttes på forskjellige måter. Røttene er mest dyrebare og brukes i medisiner for sine oljer, malt til pulver for kapsler. Hele anlegget er brukt i fremstillingen av te.

Ginseng anlegget er beskrevet som en adaptogen --- et stoff som er giftfri og som forsterker hele kroppens motstand mot stress. Det sies å gjøre en person føler deg uthvilt og energisk. Ginseng øker minne og læreevne.

Ginseng har blitt anbefalt som behandling for slike plager som bakrus, svakhet etter fødsel, dårlig idrettslige prestasjoner, stress og impotens.