Digidexo.com

Kommunikasjonsteknologi for Autistic Studenter

Kommunikasjonsteknologi for Autistic Studenter


Autisme er en kompleks utviklings funksjonshemming som påvirker en i 110 barn. Personer med autisme sliter med både språk og sosiale interaksjoner, noe som gjør kommunikasjon ekstremt vanskelig. Mange forskjellige tale enheter og systemer eksisterer for å aktivere folk med autisme å kommunisere. Siden kognitive og fysiske evner kan variere sterkt, kriterier for å velge en passende enheten er avhengige av hver enkelt persons situasjon.

Betraktninger

Autisme er en "spektrum" uorden, noe som betyr at det er en rekke symptomer og alvorlighetsgraden som påvirker enkelt annerledes. Høyere fungerende personer med autisme eller de med Aspergers syndrom (en tilstand som ligner på autisme som nylig ble inkludert som en "autismespekterforstyrrelse" av American Psychological Association) har bedre verbale og conversational ferdigheter enn lavere fungerende individer. Men de har fortsatt problemer og sliter med nyanser av talespråk, særlig med figurer av tale og sarkasme. De har en tendens til å bokstavelig talt tolke hva de blir fortalt og ikke lese inn kroppsspråk og tone i stemmen.

Mange personer med autisme er nonverbal, selv om forskere har vært i stand til å fastslå et nøyaktig tall. Nonverbal individer ikke besitter funksjonelle tale ferdigheter. De kan lage lyder og muligens si noen ord, men de er ikke i stand til å tilstrekkelig uttrykke sine behov, eller ha en samtale.

Noen individer har også fysiske funksjonshemninger, som ytterligere begrenser hvilke typer hjelpemidler teknologier de kan bruke. Personer med autisme noen ganger mangler alderstilpasset fin-motoriske ferdigheter også, som presenterer en annen utfordring for å implementere noen kommunikasjonssystemer.

Alle disse faktorene varierer fra person til person. Imidlertid er en rekke forskjellige hjelpemidler kommunikasjonsenheter er tilgjengelig; uansett hva nivået på uføre ​​det bør være et levedyktig alternativ for å møte personens kommunikasjonsbehov.

PECS

I 1985 Andrew Bondy, Ph.D., og Lori Frost, MS, SLP / CCC, skapt et system som heter PECS, eller Bilde Veksling Communication System. De brukte systemet i Delaware Autistic Program med suksess. De senere dannet et selskap, Pyramid Educational Consultants, som produserer PECS materialer og arbeidsmøter for foreldre og fagfolk.

PECS bruker små bildekort for å lære folk til å be om ønskede objekter. Kortene har borrelås på baksiden og er tilgjengelig via en bok at personen kan bære med seg. Første trening innebærer undervisning personen til å innse at når hun bruker bildekortet til å be om noe hun vil umiddelbart få varen avbildet på kortet. Objektet vil variere, avhengig av hva den aktuelle personen finner motiverende. Ofte tidlige objekter er spiselige godbiter.

Når personen mestere som konsept, er en nondesirable-objekt bildekort plassert ved siden av ønskelig-objekt-kort. For eksempel kan en kort viser en sokk og man kan vise sukkertøy. Hvis den enkelte gir sokken kortet, får han sokken. Dette lærer at du får det er på kortet, ikke nødvendigvis hva du vil. For å få det ønskede elementet, må personen velge riktig kort.

Systemet bygger opp fra denne forenklede modellen og til slutt inkluderer kort med verb og adjektiver i tillegg til substantiver. Setningene er bygget på "setnings strimler", som er en plastlist med borrelås på hvilke kort kan ordnes. Dette gir mer inngående kommunikasjon som person gevinster ferdighet bruker systemet, snarere enn bare utveksling av individuelle kort.

Low-tech utstyr

Et bredt utvalg av billige, elektroniske enheter som finnes for elever med autisme. Mange av enhetene tillate brukere å spille inn personlige meldinger. Personen med autisme trykker på en knapp for å spille av meldingen. Meldinger vanligvis formidle grunnleggende behov eller ønsker. Nyttige meldinger inkluderer mat- og hygienerelaterte forespørsler.

Elementer som ikke er spesielt markedsført til personer med autisme ofte gjøre nyttige hjelpemidler kommunikasjonsenheter. Talking bilderammer, nøkkelring opptakere og digitale lydopptakere lage billig tale-ut-enheter.

Enheter spesielt for nonverbal studenter inkluderer: Cheap Talk, Voice in a Box, Big Mack, Talk Pad og Step-by-Step Communicator. Disse enhetene tilbyr alle opptak i forbindelse med PECS-stil ikoner. For eksempel kan en innspilt melding være "Jeg må bruke badet" og knappen for meldingen viser et toalett. Disse enhetene koster fra $ 50 til $ 300 per mai 2010.

Språk Master, en annen tale-ut-enhet, kommer med kortene at studenten rapper gjennom et spor. Enheten "leser" kortet høyt. Brukere lagre meldinger på kortene. Dyrere, forseggjorte enheter er tilgjengelig for studenter så vel.

High-Tech Devices

Dyrere, forseggjorte enheter er tilgjengelig for studenter så vel. Populære høyteknologiske augmentative kommunikasjonsenheter inkluderer: Vantage, Vanguard, Springboard, ECO2, EcoPoint, V, VMax, Eye Max, Tango, Express, M3 og DynaWrite. Disse enhetene har berøringsskjermer med allsidig programmering. Programmerbare tastene lar brukerne tilpasse bilder med bestemte ord eller setninger: Når studenten berører en tast enheten vil snakke programmert meldingen. Talekvaliteten har bedret seg drastisk, så enheter ikke lenger lyd som robot eller oppstyltet.

Prisene varierer fra $ 2495 til $ 15 045 (uten ekstra utstyr eller programvare funksjoner), som i mai 2010. Prisene for disse enhetene forby de fleste familier eller anlegg fra å kjøpe dem uten forsikring, tilskudd eller flere finansieringskilder. Mange familier skaffe en av disse enhetene gjennom Medicaid. Bortsett fra prisen, er den største ulempen for disse enhetene deres skjørhet. Selv om de alle har varig konstruksjon, faller, faller eller eksponering for væsker kan kreve dyre reparasjoner.

Kombinere Devices

Kommunikasjonsferdigheter påvirker alle andre områder av en elevs læring. Flere kommunikasjonsenheter som brukes sammen tilbyr studenten størst tilgang til språket. Systemer som PECS tilby bærbare, holdbart kommunikasjon for mange situasjoner hvor en mer kompleks enhet ikke ville fungere godt, for eksempel ved et svømmebasseng eller i skarpt utelys (som gjør den bakbelyste skjermen vanskeligere å se). Både lav- og høyteknologiske enheter tilbyr talen, som tillater samtale der PECS kan ikke, slik som i en bil. Ved hjelp av en rekke tale enheter og systemer, kan en student tilgang til tale og samtale maksimeres.