Digidexo.com

Hvordan å spise riktig med mat guide pyramide

Hvordan å spise riktig med mat guide pyramide


The United States Department of Agriculture gir sin Food Guide Pyramid som et viktig verktøy for å spise riktig. Pyramiden, et verdifullt visuelt hjelpemiddel til å utvikle sunne matvaner, legger ut de fem store matvaregrupper og anbefalt serverer mengder av hver. Bruke Food Guide Pyramid - samt holde seg til sine retningslinjer - vil bidra til sikre at du har et sunt inntak av næringsstoffer, kalorier og fett basert på en standard diett.

Hvordan å spise riktig med mat guide pyramide

Spise riktig med Food Guide Pyramid

•  Skriv ut en kopi av Food Guide Pyramid. Hvis du ikke har en skriver, kan du bare hoppe over maten diagrammer og skrive matvaregrupper ned, samt de anbefalte porsjoner. Lag en handleliste, konsentrere seg om å skaffe de riktige typer og mengder av matvarer Ifølge USDA guide.

Velg en rekke matvarer fra hver gruppe. Når du hodet til butikken, ta med handleliste, så vel som din kopi av pyramiden å referere til som du handler. Ifølge Health.gov, er et utvalg av mat valg fra hver gruppe viktig for helsen, og også å holde kostholdet interessant - så har informasjonen lett tilgjengelig mens du kjøper mat er viktig.

Følg de anbefalte retningslinjene. Ifølge USDA Food Guide Pyramid, for aktive voksne, 2200 kalorier for kvinner og 2800 for menn er det ideelle daglige inntaket. Anbefalt mat Beløpene inkluderer 9 til 11 porsjoner med pasta, brød og hele korn, 3 til 5 porsjoner med frukt og grønnsaker (med preferanse gitt til friske grønnsaker), 2 eller 3 porsjoner med meieriprodukter som melk og yoghurt, og 2 til 3 porsjoner av kjøtt, fisk og fjærfe.

Unngå fet mat, samt mat med høyt sukker. The Food Guide Pyramid sier at å spise riktig innebærer hulene i "tips" av pyramiden sparsomt. Prøv å erstatte sukkerholdige desserter som iskrem med frossen frukt, for eksempel bananer eller jordbær. "Fingermat" ekstremt høy i fett og natrium, for eksempel pommes frites og potetgull, kan sunt erstattet av snacks som usaltet pretzels, tørket frukt, trail mix eller solsikkefrø.

Snakk med legen din om den nye kosten. Han vil ta hensyn til din personlige sykehistorie - samt eventuelle kosttilskudd begrensninger som diabetes eller hjertesykdom - og hjelpe deg å bruke Food Guide Pyramid til sitt fulle potensiale, mens du holder deg i din personlige optimal helse.

Hint

  • Prøv en plan fra MyPyramid.gov, knyttet i ressursen avsnittet nedenfor, som tar hensyn til alder, kjønn, høyde og vekt for å lage en personlig Food Guide Pyramid plan for deg.
  • Når du kjøper mat fra noen av de fem mat grupper, sørg for at du kjøper ferske matvarer og se på utløpsdatoer - og sørg for å steke kjøtt grundig for å unngå bakterier som kan forårsake matforgiftning.