Digidexo.com

Alternative behandlinger for MS

Multippel sklerose (MS) er en kronisk, progressiv lidelse som rammer nesten en halv million mennesker i USA. MS er forårsaket av en autoimmun reaksjon som fører til immunsystemet angriper friske nerver og vev. Ifølge National Multiple Sclerosis Society (NMSS), kan alternative behandlinger for MS være effektive i å lindre smerte, redusere stress og holde musklene fungerer som den skal.

Akupunktur

Akupunktur er en kinesisk terapi som kan brukes for å behandle MS. Meridianer som løper i hele kroppen må være balansert, i henhold til teorien for akupunktur, slik at qi, flyten av energi, til å flyte fritt til å forhindre sykdommen. Akupunktur er en alternativ behandling som bruker små, engangsnåler, som er satt inn i fire til tolv meridianer. Ifølge NMSS, to undersøkelser gjennomført i USA og Canada fant at 10 til 15 prosent av MS-pasienter som prøvde akupunktur for å finne lindring fra symptomer som smerter, tretthet, muskelspasmer, depresjon, nummenhet og prikking sa de ville fortsette med akupunkturbehandlinger.

Massasje

En alternativ behandling som er gunstig for personer med MS er massasje terapi. Massasje kan lindre stress og lette smertefulle knuter av muskelkramper. Depresjon er ofte oppleves av de som har MS og massasje kan bidra til å løfte stemningen, lettelser depresjon symptomer. Massasje terapi hjelper også med å redusere smerte nivåer og øker nivåene av naturlige endorfiner i blodet.

Trening

Et annet alternativ behandling som er gunstig for personer med MS er massasjeterapi, melder MedicineNet.com. Massasje kan lindre stress og lette smertefulle knuter av muskelkramper. Depresjon er ofte oppleves av MS-pasienter, ifølge NMSS, og massasje kan lindre depresjoner og angst. Massasje terapi hjelper også med å redusere smerte nivåer og øker nivåene av naturlige endorfiner i blodet, melder enerchihealth.com.

Biofeedback

Biofeedback er en metode leger bruker til å hjelpe MS-pasienter regulere pust og puls, ifølge MSfacts.org. Eksterne skjermer tillater en person å se hvordan kroppene deres reagerer på interne og eksterne stimuli. Legen guider deretter personen i å justere reaksjoner på stress og smerte.

Diet

Spise en godt balansert kosthold er den beste måten å møte alle ernæringsmessige behovene til MS. Det er spesielle dietter som har blitt foreslått for personer med MS --- som Swank MS diett --- med påstander om at de kan behandle, eller til og med kurere, sykdommen. Det har ikke vært noen studier som beviser at slike dietter produsere effektive resultater, og noen dietter kan også være farlig. MSfacts.org sier de fleste leger er enige om at en lav-fett, lav-kolesterol diett best for MS-pasienter. Før du prøver noen alternativ behandling for MS, bør pasienten rådføre seg med helsepersonell.