Digidexo.com

Smertefri Nyre steinfjerning

Nyrestein varierer i størrelse fra at en enkelt korn havsalt til en golfball. De vises som glatt eller taggete, gule eller brune formasjoner. The National Institutes of Health anslår at mer enn én million amerikanere vil utvikle en av disse krystallinske masser på et tidspunkt i livet. Mange faktorer bidrar til deres dannelse, f.eks diett og dehydrering; og slektshistorie og visse sykdommer eller medisiner kan sette noen individer mer utsatt enn andre.

Hjem Utbedring

Med mindre nyrestein er blitt stor, kan nyrestein løses hjemme relativt smertefritt. Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (www.kidney.niddk.nih.gov), de fleste steiner passere ut av systemet uten lege hjelp, men når en stein går, prøve å fange den i en sil for et show and-tell økt med legen din slik at den kan sendes til et laboratorium for evaluering.

Riktig fuktighet kan hjelpe dine nyrestein passere hjemme smertefritt. Drikking 02:58 liter vann hver dag kan bidra til å skylle ut eksisterende steiner, særlig hvis de er små. På dager med mye å rikelig svette, er en daglig væskeinntak på mer enn 14 briller anbefales. Det er viktig at dette forbruket bli distribuert i løpet av 24 timer, så du bør også drikke før du går til sengs. Club soda og kalsium-rik mineralvann, samt fruktjuice er gode valg, men rent vann som fungerer best. Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, ingefærøl og sitron-kalk brus er også nyttig.

Frisk, fiber-fylt frukt og grønnsaker kan også bidra til å fjerne steiner smertefritt. De fleste frukter er akseptable unntak Concord druer (de lilla de), fiken, mandariner, plommer, kiwi og bær. Grønnsaker på toppen av listen for å hjelpe inkludere selleri, agurk, hvit reddik og asparges. Grønnsaker som bør unngås inkludere bønner, søtpoteter, grønn paprika, spinat, rabarbra, bladbete, okra, kålen, purre og rødbeter. Disse inneholder oksalat, hvor, dersom ikke kombineres med matvarer som gir en heftig tilførsel av kalsium, fremmer en økning i utskillelsen oksalat i urinen, som i sin tur fremmer steiner.

Medisinering

Reseptbelagte medisiner er tilgjengelige for å bryte ned nyrestein så steinene kan passere smertefritt. Hydroklortiazid er et diuretikum som reduserer kalsium buildup, og kalium citrate obligasjoner med kalsium for å hjelpe til med trygg fjerning av nyrestein. Allopurinol er et stoff som brukes i de mer vanlige urinsyre og kalsium steinfjerning og er vanligvis foreskrevet for de med gikt. Noen over-the-counter medisiner er også tilgjengelig for å hjelpe oppløse steiner slik at de passerer smertefritt gjennom urinveiene. Sjekk med legen din for å finne ut hvilken som er best for deg.

Laser Therapy

Laserterapi kan bryte opp store nyrestein, slik at de er i mindre fragmenter. Disse fragmentene kan passere mer enkelt og smertefritt. Laserterapi er relativt smertefri og er utført som en poliklinisk prosedyre. Vanligvis er laserterapi anbefales bare når en stein er for store til å passere smertefritt på egen hånd med bare ved hjelp av trening og kosthold modifikasjoner.