Digidexo.com

Vitamin B12 bivirkninger

Kroppen din bruker vitamin B12 for å gjøre DNA og vedlikeholde nerveceller og røde blodceller. Folk ta vitamin B12 tilskudd som et hjem rette for forhold som depresjon, immunsystem lidelser, fordøyelsesproblemer og kreft, selv om, ifølge Mayo Clinic, støtter lite bevis vitamin effektivitet for de fleste av disse forholdene. Tilskudd av vitamin B12 større enn hva kroppen trenger kan føre til hudirritasjoner og forverre visse typer nerve disorders.Ttaking i for lite vitamin B12 kan føre til negative effekter, så vel.

Psykose

Mangel på vitamin B12 kan føre til demens, humørproblemer og psykose, som du kan redusere eller forbedre ved å forbruke anbefalt daglig inntak på 2,4 mcg. av vitamin B12.

Pernisiøs anemi

Pernisiøs anemi er en arvelig sykdom forårsaket av en manglende evne i kroppen til å absorbere vitamin B12 fra blodet. Du kan kurere sykdommen ved å ta tilskudd av vitamin B12.

Sigdcelle

En kombinasjon av vitamin B12, folsyre og vitamin B6 er blitt funnet å redusere skade på blodkar forårsaket av sigdcelleanemi, selv om, ifølge Mayo Clinic, er flere studier er nødvendig for å bekrefte disse resultater.

Graviditet

Gravide kvinner har større behov for vitamin B12 for å hindre tap av blod under svangerskapet. Du bør spise 2,8 mcg. per dag under graviditet eller amming.

Kløe

Doser av vitamin B12 større enn 2,4 mcg. per dag kan føre til kløe, utslett og rosacea, som kan kreve behandling med steroider for å løse.

Trombose

Ifølge Mayo Clinic, kan høye doser av vitamin B12 forårsake perifer vaskulær trombose - blodpropper som kan føre til hevelse, smerte og rødhet.

Leber sykdom

Ta vitamin B12 tilskudd kan fremskynde ødeleggelsen av synsnerven i Leber sykdom.