Digidexo.com

Lindring av forstoppelse

Selv om ingen to mennesker opplever samme frekvens eller konsistens i deres avføring, anses du forstoppet når du produserer færre enn tre avføring innen en uke. Og når du har avføring, avføringen er ofte ganske tørr, hard og vanskelig å passere. Mange alternativer er tilgjengelige for å behandle denne tilstanden, de fleste som involverer enkle endringer i livsstil.

Diet

Av alle ting som kan gjenopprette normal tarmfunksjon, kosthold er uten tvil en av de mest effektive. Det første trinnet er å øke mengden fiber du spiser hver dag. En god tommelfingerregel er å få med 20 til 35 g fiber per dag. Frukt og grønnsaker er gode kilder til fiber, men belgfrukter og grove kornvarer også vil tjene deg godt.

Væsker

Kosthold er ikke utelukkende om maten du spiser. Det innebærer også væskeinntaket. Prøv å øke mengden av væske du drikker på en dag. Vann er det beste, men nesten alle væske (bortsett fra alkohol) kan mykne og løsne avføringen.

Trening

Regelmessig fysisk trening kan også hjelpe med avføring. Trening forbedrer ditt nivå av form, men også din generelle helse, inkludert tarmen. Trene hver dag stimulerer tykktarmen, utløser avføring.

Nature

For noen mennesker, er forstoppelse et resultat av å ignorere "naturens kall." Når kroppen din forteller deg til å gå på do, gå på do. Motstå trangen kan avta din kolon og forårsake forstoppelse.

Avføringsmidler

Når alt annet svikter, kan du vurdere et avføringsmiddel. Fiber kosttilskudd er best, men sentralstimulerende midler og avføring myknere også gjøre susen. Problemet med sentralstimulerende midler er toll de tar på systemet ditt. Over tid kan du bli avhengig av dem.

Resept

For mer alvorlige tilfeller av forstoppelse, snakk med legen din. Han kan foreskrive en medisin som lubiprostone eller prucalopride, som stimulerer avføring på forskjellige måter, men generelt få resultater.