Digidexo.com

Plant Foods høy i vitamin B12

Plant Foods høy i vitamin B12


B12 er et vannløselig vitamin som folk trenger i bare små mengder (2-3 mikrogram per dag). Kroppen reabsorbs opptil 75 prosent av overskytende B12. Men fordi det er funnet i absorberbare form bare i animalske produkter, kan vegetarianere ikke får nok i sine dietter. Alvorlig B12-mangel kan føre til nerveskader og pernisiøs anemi, som er preget av misdannede røde celler og lavt antall hvite blodblodprosent, forklarer Pam Rotella, en vegetarisk forfatter,. B12 kan også bidra til å forebygge hjertesykdom ved å regulere nivåer av homocystein, melder Vegan Society.

Typiske Mat Kilder

Dyr ikke produserer B12. Bakterier som de spiser - i skitt og insekter - gjør, noe som er grunnen til at kjøtt er en betydelig kilde til dette vitaminet. Dyr, inkludert mennesker, også produsere slike bakterier internt. Ifølge Virginia Messina, RD, og ​​Mark Messina, Ph.D., bakterier som produserer B12 vokser i munnen og øvre og nedre tarmen, men vi trenger også å absorbere mer B12 fra mat kilder også.

Potensielle plantekilder

Svært få spiselige planter antas å produsere B12 naturlig, og de få som ikke kan inneholde det i en form mennesker kan absorbere. Det er ingen bevis for at gjærede soyaprodukter, som for eksempel tempeh, miso, shoyu, og tamari, har B12, som har blitt foreslått, og selv om typer tang, slik som spiral, tørket nori, og bygg gress kan ha B12, de også inneholde andre lignende forbindelser som hindrer kroppen fra å bruke den, forklarer Vegetarian Society.

Det har vært antydet at voksende spiselige planter i jord gjødslet med menneskelig eller kugjødsel kan øke sin B12 innhold, men denne påstanden er kontroversiell. Noen hevder at dagens vekt på grundig rengjøring og desinfisering av råvarer fjerner smuss-og-gjødsel rike B12 at folk ofte spiste på grønnsakene i det siste, sier Vegetarisk Handling hjemmeside.

Fall-back Kilder

Vegetarianere bør spise mat som inneholder eller er beriket med B12 (korn og soyaprodukter, for eksempel) eller ta B12 tilskudd. Så bør folk som er eldre enn 50 år, 10 til 30 prosent av dem kan ha problemer med å absorbere det fra animalske produkter, råder Vegan Society. USDA anbefaler å ta 2,4 mikrogram per dag og 2,8 mikrogram hvis du er en ammende mor.