Digidexo.com

Hva er farene ved hydrogenert olje?

Hva er farene ved hydrogenert olje?


Hydrogenerte oljer har vært brukt i matvarer i flere tiår. Disse spesielle typer oljer har fordelen av en lang holdbarhet og høyt smeltepunkt, noe som gjør dem verdifulle for bearbeidet mat og matlaging. På 1990-tallet begynte forskere å finne negative helseeffekter forbundet med inntak av hydrogenerte oljer i kostholdet på grunn av de kjemiske endringer av slike oljer.

Effekter på Kolesterol

To typiske produkter som inneholder hydrogenerte oljer er margarin og fett. I disse typer matvarer, er transfett produseres når hydrogenerte oljer er kjemisk endret. En diett høy i trans fett kan øke mengden av "dårlige" LDL kolesterol i kroppen og senke mengden av "gode" HDL-kolesterolet. Opphopning av "dårlig" kolesterol kan blokkere store arteriene, forårsaker koronar hjertesykdom eller slag.

Vektøkning

Mange bearbeidet mat inneholder hydrogenerte oljer - kjeks, kaker, kjeks og kaker - bare for å nevne noen. I disse typer av bearbeidet mat, hydrogenerte oljer er vanskelige å fordøye, forårsaker transfett til å akkumulere i kroppen. Som et resultat av en person som spiser mye av disse matvarene kan få vekt og bli overvektige. Fedme er en alvorlig helserisiko forbundet med diabetes, hjerneslag og hjerteinfarkt. Av denne grunn er også mettet fett nå ansett sunnere enn transfett. Men ifølge American Heart Association, enumettet og flerumettet fett er de mest sunn valg.

Diabetes

En annen helserisiko forbundet med en diett høy i hydrogenerte oljer er type 2 diabetes. Diabetes oppstår når kroppen har problemer med å produsere nok insulin. Insulin er viktig i å konvertere sukker og stivelse til energi. Hvis legemet har en økt motstand mot insulin, som i fedme, sukkere akkumuleres i blodet. Som et resultat, kan symptomer som dårlig sirkulasjon, slag og hjertesykdommer utvikle seg.