Digidexo.com

Hvordan lage en Food Pyramid Diagram

Maten pyramiden fungerer som en guide til den foreslåtte antall porsjoner for hver matvaregruppe per dag. Det har alltid vært en trekant, men i 2005 USDA (United States Department of Agriculture) endret måten den ble delt å representere de fem grunnleggende mat grupper pluss fett og oljer. I den nye konstruksjon, er alle gruppene representert av en annen farge, og pyramiden er adskilt vertikalt i seks forskjellige seksjoner med hver seksjon bredere ved bunnen enn ved pyramidens punktet, som et stykke av kaken. På pyramiden venstre side er en trapp med en person avbildet kjører opp dem, som symboliserer viktigheten av trening.

Hvordan lage en Food Pyramid Diagram

Tegne en Food Pyramid

Tegn en likesidet trekant på papiret. Dette er en trekant, hvor alle tre linjer er like. Bruk en linjal for å holde linjene rett. Punktet vil være på toppen.

•  Skill trekanten inn i seks deler for å representere de fem mat grupper pluss fett og oljer. Du vil ønske å fortsette å bruke linjal for å holde linjene så rett som mulig.

•  Begynn på venstre side og trekke en rett linje fra det punktet av pyramiden til basen, noe som skaper en skive form av en bit av kaken. Denne skive bør være omtrent en femtedel av bredden av pyramiden. Farge det oransje å representere korn.

Tegn en rett linje fra toppen av pyramiden til bunnen. Denne skive vil være litt mindre enn den første seksjon. Farge det grønt for grønnsaker.

Tegn en tredje linje fra topp til bunn, og skaper en tredje skive bare litt mindre enn den andre delen. Denne delen står for frukt. Farge det rødt.

Beveg til høyre side av pyramiden og trekke en ny linje fra spissen til bunnen. Gjør denne delen samme størrelse som del en. Farge det lilla for kjøtt, bønner, fisk og nøtter.

Lag en seksjon ved siden av det samme størrelse som seksjon nummer to. Color denne delen blått for melk og melkeprodukter.

Dette etterlater et meget tynt avsnitt i midten av pyramiden. Det står for fett og oljer og er farget gul.

Tegn trappen.
På venstre side av pyramiden, tegne en sikksakk linje fra topp til bunn for å representere trapper. Tegn en person som kjører nær toppen av trappa. En pinne figur er fine.

Hint

  • USDA foreslår å begrense inntaket av hardt fett som smør og fett.
  • Når pyramiden er farget og merket, i stedet for å tegne bilder av maten, kan du kutte mat bilder av blader og lim dem til den aktuelle delen på bunnen av pyramiden.