Digidexo.com

Nikotin erstatning alternativer

Nikotin erstatning alternativer


Nikotin er svært avhengighetsskapende. Nikotin erstatning terapi kan gjøre å bryte avhengighet enklere ved avvenning folk ut av nikotin gradvis. Ifølge American Heart Association, røykere kan doble sine sjanser til å kunne slutte ved konsekvent å bruke en nikotin-erstatningsprodukt. Alternativene for nikotin erstatning har vokst. Mens lappen og nikotintyggegummi er fortsatt populære alternativer, det er andre produkter nå å velge mellom.

The Patch

Nikotinplaster er tilgjengelig over-the-counter. Det frigjør en kontinuerlig strøm av nikotin i blodet. Den kan brukes 24 timer i døgnet, eller tas av mens du sover. Du bruker en ny lapp hver dag. Følge instruksjonene på boksen, du gradvis trappe ned til patcher som inneholder lavere nivåer av nikotin. En stor fordel med plasteret er at det er veldig praktisk: du bare endre det en gang om dagen, og da kan du glemme det.

Gum

Nikotin tannkjøtt er også tilgjengelig over-the-counter. Les bruksanvisningen før du bruker det, fordi du ikke bør tygge det kontinuerlig som vanlig tyggegummi. I stedet tygge deg for en stund og deretter "parkere" den mellom leppe og tannkjøtt. En fordel med nikotintyggegummi er at du kan justere din dose av nikotin etter behov. Hvis du føler en sterk trang for en sigarett, kan du pop en tyggis i munnen, og du vil føle effekten av nikotin raskt.

Nasal Spray

Nikotin nesespray er bare tilgjengelig på resept. Å bruke, sette spissen på flasken inn i et nesebor, og klem på flasken. Mens spray er ikke så diskret som patch eller nikotintyggegummi, noen foretrekker det fordi det leverer nikotin inn i sine systemer raskere.

Inhalator

Inhalatoren krever også en resept. Også kjent som "puffer" inhalatoren er en plastkassett som inneholder nikotin. Noen mennesker liker det fordi du holder den og puffing på det simulerer opplevelsen av å røyke en sigarett.

Pastiller

Nikotin pastiller er tilgjengelig over disk. De er enkle å bruke; du bare sette en i munnen som om det var en hoste dråpe eller hardt godteri, og flytte den rundt fra tid til annen. Halspastillene er enda mer diskret enn nikotin tyggegummi, og virkningen er tilsvarende. Tannkjøtt kan gi deg litt mer kontroll over frekvensen av nikotin levering, men som du kan justere at ved å endre hvor ofte du tygger.