Digidexo.com

Metformin bivirkninger

Når folk er i faresonen for å utvikle voksen-utbruddet diabetes, kan de finne seg selv på en medisin som heter Metformin. Det er et stoff som brukes til å regulere blodsukkernivået mens du gjør en endring i livsstilen din, inkludert en økning i trening og et bedre kosthold. Selv om dette stoffet kan være til stor nytte, det har potensielle bivirkninger.

Identifikasjon

Metformin er et biguanid stoff som brukes til å bidra til å kontrollere glukosenivået i blodet hos en person med type 2-diabetes, som er den form av diabetes ikke avhengig av insulin. Vanligvis er Metformin brukes i forbindelse med en balansert diett og riktig trening for å øke dens effekt og potensielt hindre utvikling av diabetes i de mennesker anses høy risiko. I utgangspunktet, hjelper det i kroppens respons på insulin, slik at du ikke utvikler voksen-utbruddet diabetes.

Funksjon

Metformin hovedsak bidrar redusere mengden sukker som produseres av leveren og returnerer din reaksjon på insulin tilbake til "normal", så å si. Ved å gjøre det, vil du vanligvis redusere sjansene for nyresykdom, hjerneslag, blindhet, problemer med blodsirkulasjonen og hjertesykdom, blant andre problemer forbundet med type 2 diabetes.

Effekter

Mens bruken av Metformin gir noen mennesker til fordel for diabetes forebygging, det har noen vanlige bivirkninger som vanligvis finner sted helt i begynnelsen av behandlingen, inkludert kvalme og diaré, samt en nesten vedvarende metallisk smak i munnen. Vanligvis vil disse symptomene avta etter hvert som kroppen justerer seg til Metformin. Hvis de fortsetter, sørg for å informere helsepersonell.

Betraktninger

Noen mennesker vil av og til oppleve en nesten hypoglycemic reaksjon, eller en senking i blodsukkeret, mens på Metformin. Vanligvis vil dette være ledsaget av svært åpenbare symptomer, inkludert svimmelhet, tretthet, besvimelse, skjelving, svakhet, kaldsvetting, hodepine, tåkesyn, ekstrem sult og en forhøyet puls. Merk deg, disse symptomene er ikke en bivirkning av Metformin, men et resultat av potensiell hypoglykemi. For å motvirke denne typen reaksjon, er det best å bære noe som kan øke blodsukkeret relativt raskt, som fruktjuice, godteri eller noe med fruktose.

Advarsel

Selv om svært sjeldne, har noen pasienter på Metformin led av noe som kalles melkesyreacidose, som er utgangspunktet en opphopning av melkesyre, som fører til en forsuring av blodet (eller en forhøyet surhetsgraden i blodet plasma). Ofte vil nyrene ikke være i stand til å kvitte seg med syre. Når opplever melkesyreacidose, vil du bli sliten og kjølt samt muligens lider noen muskelsmerter, pustevansker og en bremset hjertefrekvens. Noen mennesker selv blitt noe blå i fargen. Hvis noe sånt som dette skjer med deg mens du er på Metformin, konsultere legen din umiddelbart.