Digidexo.com

Vanlige Funn av en Choanal Sample

Vanlige Funn av en Choanal Sample


En choana forbinder nesehulen med halsen. Siden den bakre delen av den humane nasale hulrom er delt i to av et ben kalt vomer, mennesker har to choanae, en for hver side av nesen. Choana skjer i andre luft puste virveldyr. Hos fugler vises choana som et spor eller en sliss i taket av munnen. Veterinærer vattpinne avian choana og bruke den resulterende choanal prøven som et diagnostisk verktøy for ulike fugle sykdommer.

Mycoplasma Synoviae Diagnose

Som rickettsia og chlamydia, er mycoplasma betydelig mindre enn andre bakterier. På grunn av sin lille størrelse, unnvike de oppdaget av en overfladisk mikroskopisk undersøkelse, og siden de mangler en cellevegg, ikke en Gram sin flekken ikke avsløre sin tilstedeværelse. Arten Mycoplasma synoviae smitter fjørfe, for eksempel kalkuner og kyllinger. Det fører pneumonialike symptomer og infiserer ledd og sener også. For å diagnostisere sykdommen, vattpinner veterinæren den choanal kløft av fuglen og utsetter den resulterende prøven til avanserte tester som involverer antistoffpåvisning.

Klamydia infeksjon

Chlamydia psittaci er en aviær luftveissykdom som ofte resulterer i døden. Pet papegøyer ofte kontrakt denne sykdommen. Det kan også spre seg til mennesker og slike dyr som katter. I tilfeller av mulige avian infeksjoner, veterinærer bruker choanal prøver for å sjekke for antistoffer som fuglen produserer en reaksjon på denne sykdommen. Anvendelsen av fluorescein flekker gjør det mulig å oppnå de antistoffer. Imidlertid er diagnosen vanskelig, og resultatene av den choanal prøven må suppleres med andre tester. Hos mennesker, er kliniske prøver ikke samlet vanligvis fra choanae, men fra lett tilgjengelige kilder, som for eksempel sputum eller spytte.

Bordetella avium

Den bakterielle slekten Bordetella forårsaker respiratoriske infeksjoner. For eksempel er Bordetella pertussis den utløsende agent for kikhoste hos mennesker. Bordetella avium infiserer luftveiene av kalkuner, forårsaker en sykdom som kalles kalkun snue. Choanal prøver tjene som et diagnostisk verktøy.

Virussykdommer

Det er ikke mulig å se et virus med et lysmikroskop. På grunn av dette, er nærværet av et virus vanligvis utledes ved å undersøke antistoffer produsert som en forsvarsmekanisme. Choanal prøvene bidra til å oppdage visse fuglevirus, som for eksempel atadenovirus og psittacid herpesvirus. Atadenoviruses infisere høner, gjess og ender. De forårsaker nedgang i eggproduksjon og produksjonen av unormale egg. Psittacid herpesvirus fører til en luftveisinfeksjon i slike fugler som papegøyer og parakitter.