Digidexo.com

Lakseolje for gikt

Lakseolje for gikt


Urinsyregikt kan forårsake alvorlige smerter i ledd, spesielt i føttene. Folk som er overvektige og mer enn 40 år er den mest sannsynlige til å måtte forholde seg til gikt. For år det medisinske samfunnet har behandlet gikt med smertestillende som for eksempel Motrin. Disse smertestill gir bare en kortsiktig løsning, imidlertid, og når de slites av smerten av gikt avkastning. Naturlig alternativ for å behandle gikt er mer holdbar og har en positiv innvirkning på pasientens helse utover behandling av gikt.

Hva er gikt

Urinsyregikt er en type leddgikt som vises når overdreven urinsyre bygger seg opp og danner krystaller i leddene i kroppen. Disse krystallene forårsaker leddene å bli opphisset. Over tid betennelsen kan øke forårsaker mer smerte. Menn 40 og eldre, og kvinner som har gått gjennom overgangsalderen er mer utsatt for å utvikle fugemasse.

Årsaker til gikt

Personer som er overvektige eller som spiser og drikker for mye er på et høyere risiko for å utvikle gikt som noen typer mat kan forårsake urinsyre å samle raskere. Kirurgi eller infeksjon kan resultere i et tilfelle av gikt, som kan langsiktig fysisk eller følelsesmessig stress.

Fordeler med lakseolje

Ved behandling av gikt, er naturlige behandlinger blitt funnet å ha en mer langvarig innvirkning på gikt enn tradisjonelle medisinske metoder. Ved å legge en spiseskje av lakseolje til meny hver dag nok omega-3 fettsyrer vil bli inge å bidra til å redusere betennelse og hevelse forårsaket av gikt. Som betennelsen er redusert smerte i ledd vil også bli lettet. Ikke legg lakseolje til den daglige kosten hvis det er kjent allergi mot sjømat. Alltid konsultere en lege før du starter en ny ernæringsmessig rutine.

Andre ernæringsmessige fordeler

Dessuten hjelper til å lindre smerten av gikt, lakseolje er også godt for å assistere ved senkning av kolesterol, og øker HDL i blod. Laks olje er også kjent for å forhindre prostatakreft og redusere sjansene for brystkreft. Personer som sliter med depresjon kan ha nytte av lakseolje som det reduserer følelsen av depresjon. Det er også tenkt at lakseolje kan bidra til å forbedre hukommelsen og redusere effekten av demens.

Matvarer for å unngå

Mens lakseolje og kaldt vann fisk kan være svært gunstig for personer som lider av gikt er det også noen matvarer som bør unngås. Mat som er høy i puriner slik som hjerter, blåskjell og gjærprodukter bør unngås. Matvarer som inneholder mye fett, stekt, eller som inneholder transfett vil føre til vektøkning og en økning i urinsyre.