Digidexo.com

Organiske vitaminer og mineraler

Organiske vitaminer og mineraler


Organiske vitaminer og mineraler er vitaminer i sin naturlige tilstand, snarere enn syntetiske. Kroppen trenger en viss mengde av vitaminer og mineraler for å fungere. Dessverre, og legger en tilførsel av sunn mat som frukt, grønnsaker, magert kjøtt og wholegrains i handlekurven kan ikke være nok. Du må sørge for at maten du kjøper har riktig nivå av næringsstoffer.

Betydning

Å være sunn, er en balansert, næringsrikt kosthold viktig, og ifølge den Storbritannia Food Standards Agency, organiske vitaminer og mineraler er en viktig del av dette. Vi trenger mineraler i kostholdet vårt fordi kroppen ikke kan syntetisere dem selv; de er avgjørende for den metabolske prosessen ved å snu maten vi spiser til energi og opprettholde kroppens struktur. De bidrar til å bygge sterke bein og tenner og kontrollere kroppsvæsker i og utenfor cellene.

Vitaminer hjelper kroppen i å utføre en rekke viktige funksjoner samt å være organiske forbindelser, som er avgjørende for livet. Vitaminer ikke er produsert av kroppen-med unntak av vitamin D, som er produsert av kroppen mot sollys-og derfor må tas som en del av en diett.

Typer

Fettløselige vitaminer (vitamin E, vitamin A, vitamin D og vitamin K) finnes i fet mat for eksempel meieriprodukter, vegetabilsk olje, fet fisk og butter.They er nødvendig for at kroppen skal fungere skikkelig, men bør ikke brukes i store mengder. Matvarer som inneholder vannløselige vitaminer (vitamin B6, vitamin B12, vitamin C, biotin, folinsyre, niacin, pantotensyre, riboflavin og thiamin) skal spises oftere fordi de ikke blir lagret i kroppen. Vannløselige vitaminer finnes i frukt, grønnsaker og korn. Essensielle mineraler er kalsium, jern, magnesium, fosfor, kalium, natrium og svovel, som kan alle bli funnet i en rekke matvarer som kjøtt, fisk, melk, korn, meieriprodukter, frukt, grønnsaker og nøtter.

Misforståelse

Naturligvis, forbrukere tror at ved å kjøpe vitamin-rik mat på sine lokale kjøpmenn eller supermarked er de mottar alle de forventede ernæringsmessige fordeler. Men det er bekymring for at vitaminnivået i dagligvareprodukter er langt lavere enn naturlige nivåer. Forbrukerens Association publisert en rapport i 2004 om at vitamin C nivå i noen prepackaged supermarked frukt og grønnsaker var langt lavere enn normale nivåer for uforberedt råvarer. Reduksjonen i vitaminnivåene skyldes eksponering for luft og sollys og den lange reisen mat ofte må gå gjennom før den når butikkhyllene, spesielt hvis det er produsert i utlandet.

Oppløsning

Å spise økologisk dyrket frukt og grønnsaker og kjøtt fra økologisk hevet husdyr gir deg en større sjanse for å spise mat som har beholdt en høyere andel av sin naturlige vitamin og mineral innhold. Et alternativ til å bytte til en helt økologisk livsstil er å supplere din diett med supermat og økologisk vitamintilskudd, kjent som hele kosttilskudd. Supermat inkluderer bygg gress, chlorella, spirulina, sjø grønnsaker, hvete gress, quinoa, linfrøolje, extra virgin kokosolje, soyamelk og tofu, grønn te og amazon urter.

Forberedelse

Forsiktig tilberedning av mat kan bidra til å bevare vitamin og mineralinnhold. Noen metode for matlaging ødelegger noen mengden av næringsstoffer, så spiser grønnsaker rå er uten tvil det sunneste alternativet. Det nest beste alternativet er å dampe dem, eller bruke en trykkoker. Ved steking av kjøtt, er den beste metoden for å holde næringsstoffer intakt broiling, bruker så lite olje som mulig for å beholde vitaminene A og E. For vitamin D-rik fisk, bake i stedet for yngel. Ikke vaske ris før matlaging, med mindre pakken spesifikt råder deg til; dette kan ta bort opp til 25 prosent av vitamin B1 innhold.