Digidexo.com

Symptomer og tester for hjertesvikt

Hjertesvikt oppstår når hjertet er ikke lenger i stand til å pumpe adekvate mengder av blod gjennom kroppen. Høyt blodtrykk eller koronarsykdom kan føre til hjertesvikt.

Typer

Hjertesvikt kan utvikle seg langsomt over flere år; denne type av hjertesvikt er kjent som kronisk hjertesvikt. I enkelte tilfeller kan det oppstå plutselig hjertesvikt; i dette tilfellet, er det referert til som akutt hjertesvikt.

Kronisk hjertesvikt Symptomer

Symptomer på kronisk hjertesvikt inkluderer svakhet, tretthet, kortpustethet, rask hjerterytme, uregelmessig hjerterytme, kronisk hoste, tungpustethet, manglende appetitt, konsentrasjonsvansker, væskeretensjon og hevelse i magen, beina og føttene.

Akutt hjertesvikt Symptomer

Symptomer på akutt hjertesvikt kan være svært lik de som er forbundet med kronisk hjertesvikt. Imidlertid vil symptomene komme på svært brått. I tillegg kan pasienten oppleve smerte og tror han er å ha et hjerteinfarkt.

Identifikasjon

Blodprøver kan brukes til å bestemme om hormoner er tilstede som indikerer hjertesvikt. Dessuten vil røntgenundersøkelse, elektrokardiogram og echocardiograms brukes til å diagnostisere hjertesvikt.

Forebygging / løsning

Å forebygge hjertefeil, kan du kontrollere medisinske tilstander som diabetes, høyt kolesterol og høyt blodtrykk. Også, å miste vekt, begrense salt og trene regelmessig kan både forebygge og behandle hjertesvikt.