Digidexo.com

Bivirkninger av hormonbehandling for menn

Hormonerstatningsterapi er en medisinsk diett utviklet for å lindre effektene av lavt testosteron på grunn av aldring. Pasienter med visse pre-eksisterende forhold bør ikke ta syntetisk testosteron, og hormonbehandling kan forårsake en rekke bivirkninger, noen som kan være dødelig.

Identifikasjon

Hos menn begynner naturlig testosteron produksjonen topper i alderen 18 til 25 og til deretter å falle med en hastighet på om lag 2 prosent årlig. Denne naturlige degenerasjon kan føre til en reduksjon i muskelmasse og bentetthet, tap av energi, redusert libido, problemer med å huske og konsentrere seg, tretthet, erektil dysfunksjon, og en nedgang i generelle mentale helse og velvære. Leger bruker hormonbehandling for å lindre eller reversere disse effektene og forbedre livskvaliteten hos menn som de gamle.

Under hormonerstatningsterapi, kan leger fore syntetisk testosteron som kan bli administrert ved intra-muskulær injeksjon, tas oralt eller påføres huden. Doser variere avhengig av modus for behandling; typiske injeksjoner, for eksempel, variere fra 50 til 400 mg, hver to eller tre uker.

Kontra

Testosteron kan forstørre prostata av eldre menn, og bør ikke tas av pasienter som lider av eller utsatt for prostatakreft. I tillegg bør menn med brystkreft og pasienter med leversykdom, koronar sykdom, brystsmerter, høyt kolesterol eller noen som har hatt hjertesvikt tidligere oppsøke lege om disse forholdene før du tar syntetisk testosteron. Diabetikere kan ha til å endre sin insulindose, fordi testosteron kan påvirke blodsukkernivået.

De allergisk mot hormoner eller noen av innholdsstoffene (injiserbare testosteron inneholder benzylalkohol) bør unngå bruk.

The Federal Food and Drug Administration (FDA) har klassifisert testosteron som en graviditet kategori X narkotika, noe som betyr at det er kjent for å forårsake misdannelser hos ufødte fostre.

Levertoksisitet

Long-term testosteron bruk kan resultere i peliosis hepatitt, en noen ganger dødelig tilstand karakterisert ved dannelsen av blodfylte cyster inne i lever og / eller nyre. Visse orale former av syntetisk testosteron er modifisert ved en prosess som kalles 17-alfa-alkylering (binding av en alkylgruppe). Denne endringen øker levetiden på sine effekter ved å gjøre det vanskelig for leveren å bryte dem ned, men kan forårsake levertoksisitet. Testosteron kan endre lever nivåer, og kan føre til at kroppen til å beholde overflødig natrium og vann, noe som setter ekstra belastning på leveren og nyrene.

Andre fysiologiske bivirkninger

Testosteron bruk kan endre blod serum kolesterol nivåer, inkludert reduksjon av gode kolesterolet, og kan føre til høyt blodtrykk, noe som kan føre til hjertesykdom eller slag. Det kan også føre til gulsott (gul hud), vanskelig urinering (på grunn av prostata utvidelse), kviser, fet hud og ødem (hevelse i føtter og ankler).

Den psykologiske effekten av testosteron kan inkludere aggresjon, irritabilitet, depresjon, hodepine, oppstemthet og humørsvingninger.

Seksuell dysfunksjon

Testosteron viser sterke androgene (masculinizing) effekter, som kan inkludere en ytterligere dypere stemme, og fremveksten av overskytende ansikts-og kroppshår. Overflødig testosteron kan også konvertere til østrogen (via en naturlig enzymatisk prosess som kalles aromatization), noe som kan resultere i gynecomastia (mannlig brystkreft utvidelse), som kan kreve kirurgi for å korrigere.

Men på hormonbehandling kan også oppleve endret libido og erektil dysfunksjon.

I tillegg kan lang tids bruk av eksogene (ikke-fysisk produsert) testosteron dempe kroppens evne til å produsere testosteron naturlig. Når hormonbehandling er avviklet, kan disse pasientene må bruke humant choriongonadotropin (en naturlig forløper til testosteron) for å starte kroppens naturlige produksjon.

Levering Komplikasjoner

Metoden for testosteron administrering kan også føre til bivirkninger. Injiserbare testosteron kan føre til abscesser, infeksjoner og svingninger i seksuell lyst, humør og energinivå; testosteron piller og tabletter kan skade leveren, og testosteron spray, plaster og kremer kan forårsake utslett, hudirritasjon og kan forbedre mannlig mønster skallethet.