Digidexo.com

Orofaryngeal kreft behandling

Orofaryngeal kreft påvirker orofarynks. Oropharynx består av en del av halsen, den bakre del av tungen, den myke ganen og mandlene. Det er mange ting som kan øke en persons sannsynlighet for å utvikle orofaryngeal kreft, men det er svært viktig å vite ikke bare tegn på denne typen kreft, men mulige behandlinger for det.

Kirurgi

Kirurgi er en svært vanlig type behandling for orofaryngeal kreft. Kirurgen vil fjerne kreftvev og også kan fjerne noe av det friske vevet som omgir kreft.

Stråling

Strålebehandling brukes vanligvis til å behandle orofaryngeal kreft. Ytre stråling bruker maskiner for å drepe cellene fra utsiden av kroppen, mens indre stråling kommer til å sende stråling gjennom en nål eller kateter.

Kjemoterapi

Kjemoterapi brukes i kliniske forsøk for å behandle denne typen kreft. Det kan gis muntlig, intravenøst ​​eller direkte i et organ for å drepe kreftceller.

Radiosensitizers

Radiosensitizers gjøre kreftcellene mer påvirket av stråling, slik narkotika normalt kombineres med strålebehandling. Radiosensitizers brukes i kliniske studier.

Hypertermi

Hypertermi terapi utsetter vevet til ekstreme nivåer av temperatur som kan drepe kreftceller eller gjør dem mer utsatt ved stråling. Denne type behandling er vanligvis brukes i kliniske studier.