Digidexo.com

Hvordan håndtere en familiemedlem med Amnesia

Amnesia er en tilstand som gjør at en familie lider like mye som pasienten gjør. Noen ganger er årsaken til en persons amnesi er fysiske traumer og andre ganger årsaken ligger under overflaten. Det er forståelig å ønske din familie å gå tilbake til "normal", men det er ikke mulig noen ganger. I stedet for å fokusere på pasientens fortid, finne måter å takle henne hukommelsestap og hjelpe henne bli bedre.

Bruksanvisning

•  Få en familiemedlem til et sykehus for å bli testet umiddelbart. Finn ut hva slags hans hukommelsestap gjennom en MR eller CT scan for å se etter mulige slag eller svulster. Vær forberedt på muligheten for en understrekning psykologisk årsak for hans tilstand.

Schedule legetimer for når du kan være til stede. La legen forklare deg konsekvensene av hennes tilstand. Stille spørsmål om hvordan du kan hjelpe henne å takle og komme seg gjennom hverdagen.

Dekorer hjemmet sitt med ham. Hjelp ham å velge hva bilder og favoritt elementer for å vise hele huset. Spille sine favoritt-CDer for å få ham interessert. Fortell ham historier om ulike erfaringer dere to hadde sammen. Gi ham så mye detaljer som mulig.

Planlegg en tur med henne til et sted du har besøkt sammen. Se de samme severdighetene du gjorde før. Dette kan ofte utløse minner. Hvis hun ikke husker noe, fokusere på å ha en flott tur i stedet.

Hjelp ham forberede seg på et liv uten hans gamle minner hvis for mye tid som har gått. Tillate ham å akseptere forbedret at hans tilstand har ikke og kan aldri gjøre det. Fortell ham til å begynne å lage nye minner og forsikrer ham om at du vil være der for å hjelpe ham å takle eventuelle problemer han har.

Tips og advarsler

  • Støtte hennes forsøk på å avdekke hennes minner. Legg merke hver nyoppdagede minne med en dato for hvert minne. Vis henne en liste over alle hennes gjenvunnet minner å øke sin tillit når det er nødvendig.
  • Delta på alle sine terapitimer. Gjør deg selv en integrert del av hans gjenopprettingsprosessen. Din støtte gjør hele forskjellen i å gjenopprette tapte minner.
  • Unngå å bruke henne hukommelsestap til å gjøre opp for tidligere feil. Eier opp til tidligere og nåværende feil fordi sannheten alltid kommer ut.
  • Ikke besette over utvinne sine tapte minner. Tillate ham tid til å takle hans hukommelsestap og gjenopprette naturlig. Å legge for mye press på ham gjør det vanskeligere for familien å akseptere hvis hans minner ikke returnerer.