Digidexo.com

Bruk av CellCept med Lupus

Selv om utgangspunktet utviklet som et medikament for å hindre organavstøting etter en transplantasjon, har CellCept vist lovende i behandling av lupus. Den har færre bivirkninger enn noen mer vanlige lupus medikamenter, og er spesielt effektiv i behandling av nyresykdom forbundet med lupus. A 2004 studie ved Mayo Clinic viste at nesten alle lupus pasienter som tar CellCept opplevd noen bedring av sine symptomer.

Fakta

CellCept er et legemiddel narkotika. Etter en transplantasjon, det undertrykker immunforsvaret, slik at kroppen ikke angripe det nye organet. Som lupus er en autoimmun sykdom der immunforsvaret angriper friske organer i kroppen, kan CellCept er immunosuppressiv evne bidra til å forsinke sykdommen. Ifølge Mayo Clinic, er CellCept spesielt lovende stanse lupus angrep på nyrene og hindre nyresvikt, en stor risiko for lupus pasienter.

Slik fungerer det

Ifølge Dr. Reinhard Baildon, kliniske og regulatoriske saker hodet for Asperva, stoffet selskapet som oppdaget CellCept er nytten som en lupus behandling, forstyrrer T og B-celler CellCept. Disse immunsystemceller er de som angriper i pasienter med lupus. CellCept forstyrrer disse celler og reduserer aktiviteten av hele immunsystemet.

CellCept versus andre behandlinger

CellCept har langt færre bivirkninger enn andre lupus medisiner, ifølge Baildon. Kjemoterapi narkotika og steroider er de vanlige narkotika av valget i pasienter som opplever nyresykdom på grunn av lupus. Disse stoffene kan føre til ufruktbarhet, svekket bein, kvalme og håravfall. CellCept kan forårsake dine hender og føtter til å hovne opp, hodepine og kvalme i starten av behandlingen. Siden CellCept gjør undertrykke immunsystemet, kan det etterlate deg mer utsatt for smitte og øke kreftrisiko, selv om det samme er tilfelle med kjemoterapi narkotika brukes til å behandle lupus også.

Mayo Clinic Study

I 2004, Mayo Clinic utført en studie på effekten av CellCept som en lupus behandling og presenterte funnene på American College of Rheumatology årsmøte samme år. De testet stoffet på 18 pasienter i de tidlige stadier av lupus. Av at 18, 12 viste "betydelig" forbedring i sine lupus symptomer. Forskere involvert i studien konkluderte med at CellCept er et godt alternativ medisin for leger å ha til rådighet ved behandling av lupus, enten som primærbehandling eller i kombinasjon med andre medisiner.

Tar CellCept

CellCept er vanligvis bare foreskrevet for pasienter med alvorlig lupus hvis nyrene blir skadet av sykdommen. Det er tatt i pilleform. Drug informasjon nettsted Drugs.com anbefaler at du tar pillene uten å knuse dem som CellCept kan være farlig hvis det blir på huden din. Ifølge Mayo Clinic, siden lupus har en tendens til å ha perioder med fakler og remisjoner, kan legen din må justere dine medisiner flere ganger for å svare på dine symptomer. Legen din vil jobbe tett med deg mens du tar CellCept å følge utviklingen din.