Digidexo.com

Viktigheten av hepatitt C-virus

Hepatitt C-virus kan angripe leveren og forårsake alvorlige leverforhold. De fleste bærere av dette viruset har ingen tegn eller symptomer. Folk som er i fare for hepatitt C virus eksponering bør testes for viruset.

Infeksjon symptomer

Ifølge Mayo Clinic, vil de tidlige stadiene av en hepatitt C-smitte normalt ikke gi symptomer. Milde influensalignende symptomer kan utvikle seg i noen mennesker, inkludert muskel-og leddsmerter, feber og ømhet i nærheten av leveren.

Årsaker

Hepatitt C-infeksjon resulterer fra eksponering for blod som er forurenset av viruset. Vanlige årsaker til viruseksponering er blodoverføringer og organtransplantasjoner som ble gjort før 1992 og deling av sprøyter ved narkotikabrukere.

Risikofaktorer

Helsearbeidere som ble eksponert for blodsmitte, illegale narkotikabrukere og folk som fikk en tatovering med unsterile utstyr har økt risiko for å bli smittet med hepatitt C-viruset.

Komplikasjoner

Mulige komplikasjoner av langsiktig hepatitt C-smitte inkluderer leverkreft, leversvikt og arrdannelse i leveren.

Testing

Blodprøver er tilgjengelige fra leger som identifiserer tilstedeværelse av hepatitt C-viruset, måle mengden av virus i blod og evaluere den genetiske sammensetningen av belastningen av en hepatitt C-virus. En lever vevsprøve kan oppnås med en biopsi og analysert for hepatitt C-infeksjon.