Digidexo.com

Milde øreinfeksjoner

Milde øreinfeksjoner


Mellomøret er den lille delen av øret bak trommehinne (en membran som skiller det ytre øret fra mellomøret). Når mellomøret blir infisert, vil det føre til væske buildup og bakterier å få fanget der.

Definisjon

En ørebetennelse, eller otitis media, er definert som en betennelse i mellomøret på grunn av infeksjon.

Typer

Det finnes to hovedtyper av mellomørebetennelse - akutt mellomørebetennelse (AOM) og mellomørebetennelse med effusjon (OME). AOM er definert som deler av øret blir infisert og hoven, samt fluid blir fanget på innsiden av øret. OME er når væske og slim bli fanget i øret etter at infeksjonen er over.

Symptomer

Det viktigste symptomet på en øreinfeksjon er en øreverk. Smerten forbundet med øreverk kan være mild eller svært smertefullt. Hos spedbarn og barn, kan et mulig tegn være øret trekke. Andre symptomer er feber, væske drenering og noen problemer med hørselen.

Årsaker

En av de viktigste årsakene til mellomørebetennelse er bakterier kommer inn i øret og forårsaker en infeksjon. En annen årsak er viral infeksjon. Ifølge Web MD, den vanligste typen av bakterier som forårsaker ørebetennelser er pneumokokker, Haemophilus influenzae og Moraxella catarrhalis. Den vanligste typen av virale infeksjoner er RSV (respiratorisk syncytialvirus) og influensa. Fluid kan bygge opp i øret når hevelse fra en øvre luftveisinfeksjon eller når en allergi blokkerer øretrompeten, som blokkerer luft fra å komme gjennom. Ifølge Web MD: "Dette skaper et undertrykk og sug som trekker fluidum og bakterier fra nesen og halsen inn i mellomøret. Den svellede røret forhindrer denne væsken i å renne. Øre infeksjon begynner når bakterier eller virus i det fanget fluid vokse til en infeksjon. "

Behandling

Det finnes flere former for behandling for ørebetennelse, inkludert hjemmebehandling, medisiner, kirurgi og tympanocentesis (stikke en nål gjennom trommehinnen for å fjerne væske fra bak trommehinnen). Annen behandling omfatter behandling av allergier (spesielt hos barn) og urtemedisiner. Hjem behandlinger inkluderer ved hjelp av over-the-counter smerte medisiner som Advil, Motrin eller Aleve. Du kan også bruke varm komprimerer til øret for å lindre smerte. I tillegg kan legen din vil foreskrive medisiner som antibiotika som amoxicillin. Andre medisiner foreskrevet ville være Tylenol, kodein og noen typer øredråper. Men ikke bruker øredråper hvis trommehinnen er sprukket.

Forebygging

Web MD foreslår følgende når du prøver å hindre ørebetennelse hos barn: Røyker ikke (eller hvis du gjør det, avslutter), amme babyen, vaske hendene ofte, får barnet ditt vaksineres og holde vaksinasjoner oppdatert, og ikke gi barnet ditt en smokk. Ifølge Web MD, ørebetennelser er mest vanlig hos barn som er utsatt for passiv røyking, og som bruker en smokk etter fylte 12 måneder.