Digidexo.com

Ernæringsmessige fakta om struts egg

Ernæringsmessige fakta om struts egg


Den amerikanske struts industrien har vært stille økende siden tidlig på 1990-tallet. Bønder som oppdrar en 250-til 300-lb. fugler har utviklet et marked for struts kjøtt, som inneholder nesten samme nivå av protein som kylling, biff og svinekjøtt, men færre kalorier og mindre fett og kolesterol. Struts bønder leverer også etterspørselen etter struts skjule, en høykvalitets lær kjent for sin unike mønster av fjær stikkontakter. Mer nylig har forbrukernes interesse i friske struts egg og deres ernæringsmessige verdi begynte å vokse.

Calorie Count

Mat forskere og struts bønder generelt enige om at til tross for tilsvarende ernæringsmessige verdien av struts egg som i kylling egg, er en stor forskjell kalorier. En stor rå kylling egg inneholder ca 72 kalorier, mens en struts egg har 2000 kalorier. Men veier en struts egg et gjennomsnitt på £ 3 .--- tilsvarer omtrent to dusin kylling egg --- så pund-for-pound kalori teller fortsatt tett.

Likheter med kylling egg

Ferske struts egg koste alt fra $ 20 til $ 45 hver --- tilsvarende dusinvis av kylling egg. Mens prisen er en vesentlig forskjell, de to typer av egg inneholder lignende mengder av protein og fett. Struts og kylling egg har også sammenlignbare mengder kalsium, fosfor, vitamin A og folsyre.

Kolesterol

Noen bedrifter markeds struts egg som en sunn, lav-kolesterol alternativ til kylling egg. Forsker ved University of Naples analysert egg av 15 strutser under en legging sesongen og fant de inneholdt mindre kolesterol enn kylling egg. Imidlertid fant de også at struts egg har et høyere innhold av flerumettede fett.

Vitamin E og Pantotensyre

En fôrindustrien studie fant at struts egg har betydelig lavere nivåer av vitamin E og pantotensyre enn kylling egg. Studien antydet at kylling fôret har gjennomgått finjustering for å levere maksimal ernæringsmessige verdier og at struts fôr vil uunngåelig gjennomgå en lignende prosess.

Mer Iron

Studier som sammenlignet den ernæringsmessige verdien av egg fant også at for noen viktige næringsstoffer, struts egg kom ut fremover. Kylling egg inneholder 91 mg jern, mens struts egg har 111 mg. En kylling egg inneholder 490 mg magnesium i et hønseegg, mens en struts egg inneholder 540 mg. Til syvende og sist, disse forskjellene er små, og både struts og kylling egg kan bidra til et sunt og balansert kosthold.