Digidexo.com

bipolar symptomer utvikler seg lysskyhet

Hvordan identifisere Bipolar Symptomer

Hvordan identifisere Bipolar Symptomer


Bipolar lidelse kan være en ødeleggende psykisk sykdom, men kan også være maskert av maniske episoder av høy energi og produktivitet. Siden den generelle livskvaliteten for bipolar lidelse pasienter er redusert med mindre behandlet er det viktig å vite hvordan man skal identifisere bipolar lidelse. Dette gjelder uansett om du mistenker at din selv sliter med bipolar lidelse eller noen du elsker. Følg disse trinnene for å oppdage symptomene og lese tipsene for å utforske behandlingsalternativer.

Bruksanvisning

•  Se etter drastiske endringer i stemninger.

Disse humørsvingninger kan vare i uker av gangen, dager, eller være ganske rask. Raske endringer i humørsvingninger er ofte et tegn på rask sykling bipolar lidelse.

Se etter tegn på depresjon.

Spesielt hos kvinner bipolar lidelse presenterer seg tydeligere i den depressive trinn av syklusen. Se etter tap av motivasjon selv for rutine egenomsorg, tretthet, tap av matlyst, uforklarlig vektøkning eller tap, eller et behov for overdreven søvn.

Ta oppmerksom på eventuelle maniske episoder.

Bipolar lidelse er preget av sykling gjennom av depresjon og maniske tilstander. Mania er preget av et uvanlig høyt nivå av energi, oppfordrer til å fortsette å snakke, hurtig arbeid, manglende evne til å sove, og noen ganger illusjoner av selvhøytidelighet eller storhet.

Se etter tegn på selvmords betraktning.

Selvmord er mer sannsynlig å bli forfulgt av bipolar lidelse ofre enn normalbefolkningen. Selv om en selvmords kommentar er gjort i forbifarten eller ser ut til å være i spøk det bør bemerkes og rapporteres om nødvendig. Bipolare enkeltpersoner har ofte problemer med å få et perspektiv på sin egen tilstand før behandlingen starter. Som et resultat av kjære ofte nødt til å signalisere behovet for profesjonell helse.

Se tipsene nedenfor for mer informasjon om bipolare symptomer og behandlingstilbud.

Tips og advarsler

  • Bipolar lidelse blir ofte behandlet medisinsk.
  • Regelmessig medisin dosering er avgjørende så vurdere å kjøpe en pille boksen for å sikre regularitet.
  • Rådgivning i kombinasjon med medisin viser de beste resultatene for bipolar lidelse pasienter.
  • Se for hensynsløs og farlig oppførsel under noen maniske tilstander for å prøve og hindre langvarig skade eller alvorlig trussel mot liv.
  • Se relaterte artikler ovenfor for mer informasjon helse og diagnose assistanse.

Bipolar Symptomer hos barn

Inntil nylig var bipolar lidelse sjelden diagnostisert hos barn. Imidlertid er økt forståelse av bipolar lidelse som fører til tidligere diagnose og intervensjon. Hos voksne, sykling mellom ekstreme høye og lave stemninger er det primære symptom på bipolar lidelse. Hos barn kan symptomene være annerledes.

Irritabilitet og sinne

I tillegg til en gjennomgripende irritabel stemning, kan barn med bipolar lidelse har hyppige raserianfall og ødeleggende utbrudd.

Risikoatferd

Vrangforestillinger om sine egne evner kan føre barn med bipolar lidelse å engasjere seg i risikofylt atferd, som å hoppe fra høyder.

Uberegnelig aktivitet

Bipolare barn kan ha problemer med å konsentrere seg. De kan starte mange prosjekter på en gang, og snakke raskt og stadig.

Søvn og spiseforstyrrelser

Hyppige og overveldende cravings --- spesielt for søtsaker --- kan være en del av bipolar lidelse hos barn, i tillegg til problemer med å sove, mareritt eller sover for mye.

Rapid Mood Sykling

Maniske eller depressive episoder hos voksne med bipolar kan vare i dager, uker eller måneder, men barna kan sykle mye raskere, med stemninger skiftende fra manisk depressive tilstander innenfor samme dag.

Andre psykiske lidelser

Bipolar lidelse hos barn kan dele symptomer med andre psykiske lidelser. Bare en kvalifisert mental helse profesjonell bør stille diagnosen bipolar lidelse.

Slik Conquer Bipolar Symptomer

Bipolar lidelse er en ødeleggende psykisk sykdom, ikke bare for den personen med sykdommen, men også for hans venner og familie. Diagnostic and Statistical Manual (DSM-IV / TR) definerer spesifikke diagnostiske kriterier, men generelt, er bipolar lidelse definert av wild svinger mellom depresjon og mani. De to ytterpunktene har både psykologiske og fysiologiske symptomer. Bipolar lidelse er en permanent og kronisk sykdom, slik som diabetes. Det kan ikke kureres, men symptomene og deres virkninger kan kontrolleres.

Bruksanvisning

•  Godta din diagnose. Du kan ikke behandle symptomene på en sykdom du ikke tror du har. Utdanne deg selv på sykdommen og kartlegge dine symptomer. Bipolar lidelse vil påvirke individer forskjellig, så lære å kjenne hvordan det påvirker deg.

Ta medisinen uten å lykkes. Dette er den mest avgjørende skritt for å erobre dine symptomer når du har akseptert diagnosen. Arbeid med en terapeut og en lege for å finne den rette blandingen av medisiner for deg. Dette kan ta tid, gjerne flere år, for å få rett, men å få det riktig er avgjørende.

•  Finn en terapeut som har spesialisert seg på bipolar lidelse og jobbe med henne jevnlig. Den ideelle terapeut vil være i stand til å utdanne deg om symptomer og medisiner, samt gi deg med strategier for hvordan man skal håndtere dem. Hun kan også hjelpe deg med å identifisere eller bygge et støttenettverk, og i noen tilfeller bidra til å utdanne din familie så kjære kan bli en del av helbredelsesprosessen.

Få en tidsplan og hold deg til den. Stress forverrer bipolare symptomer. Å ha en daglig rutine og holde en streng tidsplan er en av de beste måtene å forebygge mye stress. Å vite hva du kan forvente og være i stand til å planlegge fremover reduserer mengden av overraskelser i livet ditt og gjør symptomene lettere å kontrollere.

Stol på din støttenettverk. Når du ikke lenger kan stole på ditt eget sinn, må du ha noe å falle tilbake på. Snakk med venner, familie, terapeut og noen andre som du har bygget et tillitsfullt forhold til om dine symptomer. De er der for å hjelpe deg når du ikke lenger kan hjelpe deg, så la dem.

Innse at bipolar lidelse aldri vil gå bort, og du vil alltid føle symptomene til en viss grad. Din jobb er ikke å fjerne symptomene, men å kontrollere og erobre dem.

Tips og advarsler

  • Aldri slutte å ta meds mindre under en legens ordre og tett oppfølging.

Hva er Bipolar Symptomer hos kvinner?

Bipolar lidelse er en psykisk lidelse med alvorlige humørsvingninger. Symptomene påvirker kvinner ulikt, men de fleste veksle fra lows til høyder. Hormoner kan spille en rolle i å forårsake bipolare symptomer. Kvinner som allerede er bipolar er mer utsatt for svingninger i humør under menstruasjon, graviditet og overgangsalder.

Depresjon

I en depressiv episode, kan en kvinne ha gråtetokter, føler håpløs og lite tiltrekkende og kan spise for mye mat eller ikke nok mat. Selvmordstanker er også mulig.

Manisk

Under en manisk episode, kan en kvinne føler seg optimistisk, attraktiv og kreativ. Hun har massevis av energi, sover lite og prøver å utføre mange oppgaver på en gang.

Hypomani

Dette er en mildere form for mani uten de ekstreme høyder. Hypomani oppstår vanligvis i bipolar 2, en mindre alvorlig form for bipolar lidelse.

Blandet State

I noen tilfeller har en kvinne begge manisk depressive episoder, og på samme tid. Vanligvis føler hun håpløs og trist, men også hyperaktiv.

Rapid Cycling

Med rask sykling, skifter stemningen raskt mellom oppturer og nedturer. Hver episode varer bare noen få timer eller 2 til 3 dager, avhengig av kvinnen.

Hvordan figur Bipolar Symptomer

Bipolare symptomer varierer sterkt fra person til person, men kan styres med de riktige verktøyene. Finne personlige kriterier for maniske og depressive tilstander vil bidra til å kartlegge bipolare symptomer. Kartlegging bipolare symptomer kan bistå psykiater i vurderingen av oppturer og nedturer i en pasients kjemisk tilstand og justere behandlingen deretter. Når under kontroll, kan bipolar lidelse pasienter og familier føre oppfylle liv praktisk talt fri for den skremmende påvirker av den daglige mani og depresjon.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

Skriv ned alle personlige følelser, følelser, atferd og utbrudd i en uke for å fungere som en baseline. Kartlegge alle hendelser deltok og sosiale interaksjoner med en liste over tider med armbåndsur.

Bestem personlige kriterier for maniske faser, slik som å bruke penger med letthet, søvnløshet, plutselige utbrudd av positiv energi, kreativitet, grandiose tanker, hyperseksualitet, og ukontrollerbar snakke eller latter.

Bestem personlige kriterier for depressive faser, som kan inkludere, men er ikke begrenset til tilbaketrukne atferd, verbale og følelsesmessige utbrudd, mangel på motivasjon, overdreven søvn, apati, og negative, voldelige eller irrasjonelle tanker.

Divide papir i fire vertikale kolonner, og inn i 25 horisontale rader. I diagrammet øverste rad etiketten fire kolonner Time, kvantifisere, manisk og depressiv.

Bær notatblokk og penn daglig for å kartlegge maniske og depressive tilstander og tider. Kolonnelisten kvantifisere i et tall fra 1 til 10 for å beskrive intensiteten av følelsen; 1 er laveste rating og 10 er den høyeste rating av følelser under en episode.

Del notisblokken månedlig med en personlig lege eller mental helse spesialist som en psykiater. Fortsett hver dag merking bipolare symptomer for å sikre den mest effektive behandlingen.

Tips og advarsler

  • Kontakt en mental helse spesialist hvis du føler at du eller et familiemedlem trenger psykiatrisk hjelp.

Hvordan identifisere Bipolar Symptomer hos kvinner

Hvordan identifisere Bipolar Symptomer hos kvinner


Bipolar lidelse rammer over to millioner amerikanere. Ekstreme humørsvingninger, samt andre maniske og psykotiske atferd, karakter bipolar lidelse. Selv om det påvirker begge kjønn, kvinner er spesielt utsatt på grunn av hormonelle endringer. Følgende tips kan hjelpe deg med å identifisere bipolare symptomer hos kvinner.

Bruksanvisning

•  Se etter symptomer på depresjon. Selv om bipolar påvirker både menn og kvinner, er bipolar II mer vanlig hos kvinner. Karakteristikken av bipolar II inkluderer milde hypo-maniske episoder; Men kvinner er tilbøyelig til å rapportere opplever mer intens depresjon.

Merknad om det er blandede episoder som en manisk episode etterfulgt av et anfall av depresjon. En kvinne viser kanskje økt selvtillit, økt energi og en trang til å fortsette å snakke i løpet av en manisk episode. Men i løpet av depresjon fasen, kan en person bli i sengen hele dagen, føler verdiløs, og opp i vekt på grunn av inaktivitet.

Legg merke til om symptomene forverres i løpet av menstruasjonssyklusen på grunn av hormonelle svingninger. Ifølge en undersøkelse, 65 prosent av kvinnene opplever verre humørsvingninger i løpet av menstruasjonssyklusen.

Husk at graviditet forverrer ofte bipolare symptomer. Affektive og / eller psykotiske episoder oppstår ofte i løpet av post-partum perioden. I tillegg tilbakefall er vanlig innen 3 til 6 måneder etter fødsel.

Tips og advarsler

  • Kvinner som tar bipolar medisinering kan minimere utsette den nyfødte til medisinering ved å ta det rett etter amming. Vent mellom 7 og 12 timer, etter å ha tatt medisinen, før sykepleie. Bruk formelen om nødvendig i løpet av denne tiden.
  • Karbamazepin, en bipolar medisinering, kan redusere effekten av p-piller.

Sjeldne Bipolar Symptomer

Bipolar lidelse er en stemning lidelse som kan ha et bredt spekter av symptomer. Gjenkjenne, diagnostisere og håndtere disse symptomene er en utfordring for den lidende samt deres helse team og deres familier. Nøyaktig gjenkjenne symptomer, selv sjeldne symptomer, er en sentral del av den diagnostiske og styringsprosessen. Bipolare pasienter, deres familier og deres helseteam er alle viktige for disse prosessene, og det er viktig for familier å være i stand til å gjenkjenne disse sjeldnere bipolare symptomer samt de vanligste symptomene.

Introduksjon

Bipolar lidelse er en stemning lidelse som er preget av humørsvingninger fra en opprømt tilstand, eller mani til en lav tilstand, eller depresjon. Det er fire undertyper av bipolar lidelse; bipolar I, II, Cyklotymi og bipolar NOS. Bipolar I er karakterisert ved at pasienten til å ha hovedsakelig maniske episoder med få depressive episoder. Med bipolar II pasienten har hovedsakelig depressive episoder med sporadiske Hypomani. Hypomani er en mild versjon av mani. Cyklotymi er en mild versjon av lidelsen med mild hypomania og depresjon. Bipolar ikke annet er spesifisert (NOS) er gitt som en diagnose når en pasientens symptomer ikke sams de diagnostiske kriteriene for noen av de andre sub-typer.

Hypomani og Dysphoric Mania

Hypomania er en mild versjon av symptomene som vanligvis er knyttet til mani. Symptomene kan omfatte; eufori, oppblåst selvbilde, dårlig dømmekraft, rask tale, racing tanker, aggressiv atferd, risikoatferd, redusert behov for søvn og stort pengeforbruk. Hypomani ofte ikke varer så lenge som mani, men faren til hypomani er at det er mild. Mildere symptomer er lettere for pasienten å ignorere og kan gjøre diagnosen vanskelig. Dysphoric Mania er en ekstrem versjon av mani der den lidende opplever de negative symptomer på mani, uten eufori.

Blandede episoder

En blandet episode er når en pasient lider av både maniske depresjonssymptomer og på samme tid. For eksempel kan en pasient som opplever en blandet episode opplever maniske symptomer som racing tanker, impulsivitet, søvnløshet og irritabilitet samtidig som opplever depressive symptomer som håpløshet, skyld og selvmordstanker. Blandede episoder kan føre til rusmisbruk, panikkanfall og selvmord, og kan være svært vanskelig for pasienten å administrere.

Rapid Cycling

En typisk episode for noen som lider av bipolar lidelse varer mellom tre og seks måneder. De diagnostiske kriteriene for rask sykling sier at noen trenger å oppleve fire eller flere episoder i året for å bli diagnostisert som rask sykling. Noen som opplever mer enn en stemning i en 24 til 48 timers periode er ansett å være inne i en ultra-ultra rask syklus. Denne typen rask sykling kan også kalles ultra rask sykling og ekstremt rask sykling.

Psykose

Noen som opplever en ekstrem tilstand av enten mani eller depresjon kan oppleve psykose. Psykose kan enten være hallusinatorisk eller vrangforestillinger i naturen. Hallusinasjoner inkludere ser eller hører ting som ikke er der, men kan virke svært reell. Vrangforestillinger vanligvis mener sterkt å tro ting som ikke er sant eller ekte. Den lidende viser ofte personlighetsforandringer og uorganisert tenkning, kombinert med uvanlige og / eller bisarr oppførsel.

Bipolar Symptomer: Bad Temper

Alle får sint en gang i blant - og på saklig grunnlag. Det er visse egenskaper som definerer en normal sint utbrudd, inkludert en hevet uttrykt et sterkt ønske om å få en mening over, og prøver å avgjøre score raskt. De sinte utbrudd av mennesker som lider av bipolar lidelse er ikke forbigående; de har ekstremt volatile temperamentet, og den minste ting som ikke går deres vei vil føre til en voldsom demonstrasjon, ødelagte retter og møbler, sorte øyne og truende oppførsel.

Funksjon

Personer som lider av bipolar lidelse kan ha uforutsigbart voldelige humørsvingninger og viser av temperament. Utbrudd som kan virke helt sinnsyk til normal tilskuer kan være helt normal oppførsel til den personen som lider av denne ødeleggende psykisk lidelse. Fanget opp i dette volatile tenkemåte, tro at de er berettiget i sine handlinger når de stamper fintfolk rundt, kaster ting, truende andre med vold, ødela eiendom og roping deres lungene ut - bipolare lider fortsetter dette mønsteret av humørsvingninger og vold, ukontrollert.

Typer

Tenåringer er vanskelig å diagnostisere med bipolar lidelse, som de er fulle av rasende hormoner, deres hjerner er fortsatt utvikling og kroppene deres er i endring. Tenåringer er naturlig sint og er vanskelig å finne når de viser sinne og spenning, enten de er bare naturlig å være en tenåring eller å ha en manisk episode.

Identifikasjon

Lett provosert og apt å bryte ut til enhver tid hvis venstre udiagnostisert og unmedicated, den bipolare lidende viser irritabilitet samt manglende evne til å håndtere negative situasjoner i livet hans. I stedet for å håndtere negativitet normalt reagerer bipolar lidende i en voldelig måte.

Misforståelse

Når sinne og vold er rettet mot folk som elsker dem, er det lett å tro at når den lidende er å ha en episode, de kjære er å klandre. I stedet innse at psykiske lidelser er den skyldige, og det er ikke et personlig angrep, selv om det kan virke slik på den tiden.

Funksjoner

Symptomer på bipolar lidelse ligne flere andre psykiatriske lidelser, inkludert schizoaffektiv lidelse, borderline personlighetsforstyrrelse, cyclothymic lidelse og andre. Bare en kvalifisert helsepersonell er i stand til å diagnostisere lider av bipolar lidelse og gi dem den hjelpen de trenger for å føle seg bedre.

Tegn to Watch for Bipolar Symptomer

Bipolariteten er en stemning lidelse som rammer 5,7 millioner amerikanere over en alder av 18. Det er preget av alvorlige stemninger svinger, fra oppstemthet (referert til som mani) til alvorlig depresjon, som har tjent bipolaritet navnet manisk-depressiv lidelse. Endringer i humør kan skje raskt, noen ganger så ofte en flere sykluser per dag (som kalles hurtig-sykling bipolar lidelse), eller gradvis i løpet av uker eller måneder.

Identifikasjon

For å bli diagnostisert som bipolar, må en person utviser perioder med mani og depresjon. Symptomene på mani inkluderer følelser av eufori med økt energi, men overraskende lite behov for søvn. På dette stadiet, vises den personen energi, og og kan virke drevet å fullføre oppgaver. Det er ikke uvanlig for personen å ta på et nytt prosjekt, og arbeide for å fullføre det uten å ta pauser eller stoppe å spise. Personen vil vanligvis føles bra, og vil benekte det er noe galt med hans oppførsel. Andre kan oppleve mani med anfall av ekstrem energi ledsaget av irritabilitet og manglende evne til å konsentrere seg. Personen kan snakke nonstop og hoppe fra ett tema til et annet, og kan ha vrangforestillinger om sin egen makt. Hun kan bli svært aggressiv, erfaring økt sexlyst og misbruk av narkotika.

Under en depressiv episode, kan personen bli overvunnet med følelser av verdiløshet og fortvilelse. Manglende evne til å sove eller tendensen til sleep er ofte til stede. Vanskeligheter med mentale oppgaver som hukommelse og konsentrasjon kan svekke hans evne til å ta beslutninger. Selvmordsforsøk og selvmords talk er vanlig.

Betraktninger

Bipolariteten kan etterligne schizofreni i alvorlige tilfeller, som hallusinasjoner og vrangforestillinger er mulig. Disse psykotiske symptomer har en tendens til å gjenspeile den fase av syklusen. Hvis personen er i en tilstand av mani, kan hun tror hun er en viktig figur som president; når du er i en depressiv tilstand, kan hun tenke seg at hun har begått utilgivelige forbrytelser. Dette har ført til at mange mennesker blir feildiagnostisert.

Teorier / Spekulasjoner

Bipolaritet antas å være forårsaket av en kombinasjon av genetiske og miljømessige påvirkninger. Selv om det ikke kjøre i familier, er det ingen ett gen som ser ut til å være årsaken. Det er mulig at en kombinasjon av gener som setter en person som har høyere risiko. Ifølge MedicineNet.com gjennomført studier av eneggede tvillinger viser at dersom en tvilling er bipolar, er sjansene for det andre utviklings tilstanden er større enn de av en annen søsken. Hvis bipolariteten var rent genetisk, vil begge de eneggede tvillinger utvikle sykdommen. Det er også noen bevis for at hjernen hos bipolare personer kan være strukturert forskjellig fra dem som ikke har sykdommen, men det trengs mer forskning på dette området.

Forebygging / løsning

Bipolaritet behandles med stemningsstabiliserende som vanligvis må tas regelmessig over lengre tid, uavhengig av tilstedeværelsen av symptomer. Ytterligere medisiner kan være foreskrevet for å behandle maniske episoder og perioder med depresjon.

Potensiell

Mange bipolare mennesker er i stand til å lede sunne og lykkelige liv når sykdommen er identifisert og behandlet på riktig måte. Så lenge pasienten følger hans legens anbefalinger og fortsetter alle medisiner, tilstanden forblir ofte under kontroll. Unnlatelse av å ta medikamentene som ofte resulterer i økte vanskeligheter med å stabilisere humør og kontrollere virkningene av sykdommen.

Hypothyroid Bipolar Symptomer

Hypothyroid bipolar lidelse er til stede når en pasient som lider av bipolar lidelse opplever også problemer med skjoldbruskkjertelen. Av den grunn er symptomene deles mellom de to sykdommene med psykiske symptomer forårsaket av for lite produksjon av skjoldbruskkjertelen hormon.

Maniske episoder

Maniske episoder er et symptom på sykdommen som kommer fra bipolar lidelse del av sykdommen. Disse inkluderer enten en euforisk stemning eller ekstrem irritabilitet. Dette symptomet manifesterer seg også med racing tanker, manglende søvnbehov, økt energi, ekstrem konsentrasjon om et emne og overdreven snakke.

Depressive episoder

Depressive episoder kommer også fra den bipolare halvdel av sykdommen. Dette symptomet omfatter skyldfølelse, rastløshet, selvmordstanker, manglende evne til å fokusere, søvnløshet og angst.

Blandede Episodes

Dette symptomet er en kombinasjon av manisk depressive og fase. I utgangspunktet, den lider viser racing tanker og søvnløshet, fokus og irritabilitet eller annen kombinasjon.

Memory Loss

Hukommelsestap er en annen viktig symptom på hypothyroid bipolar lidelse. Dette symptomer springer ut fra manglende evne til å fokusere.

Redusert Libido

Nedgangen i skjoldbrusk hormon produksjon betyr metabolismen kommer til å bli svakere, fordi thyroid hormon styrer stoffskiftet. Svakhet og tretthet vil medføre.

Diagnose

Fordi symptomene på hypothyroid bipolar lidelse deles av bipolar lidelse og skjoldbrusk lidelser, er en blodprøve for å finne ut hvilke symptom er springing som sykdom. En enkel blodprøve bør være tilstrekkelig, men i noen tilfeller er detaljert blod arbeid som trengs.

Bipolar Symptomer hos tenåringer

Bipolar Symptomer hos tenåringer


Bipolar lidelse er også kjent som manisk depresjon. Denne lidelsen kjennetegnes først og fremst ved vekslende episoder av eufori og alvorlig depresjon. Disse episodene kan bli referert til som humørsvingninger. Oppturer og nedturer av bipolar lidelse kan veksle hver få måneder, uker, dager eller timer. Tenåringer som er berørt av denne lidelsen har raskt vekslende stemninger. Ifølge Mayo Clinic, er bipolar lidelse under diagnosen og kan føre til selvmord hvis ubehandlet. Tenåringer med bipolar lidelse kan oppleve følgende symptomer.

Manic Symptomer: Emotional

I løpet av de maniske episoder, kan tenåringer med bipolar lidelse har følelser av eufori, optimisme og uvanlig høye egen esteems.

Manic Symptomer: Fysiske Signs

Tenåringer med bipolar lidelse kan snakke veldig fort, vise aggressivitet og bli lett irriterte. Dessuten kan disse personene har problemer med å konsentrere og kan sove mindre enn normalt.

Manic Symptomer: Behavioral

I løpet av manisk episode, kan tenåringer utviser dårlig dømmekraft og kan delta i farlige atferd som rusmisbruk eller ubeskyttet sex.

Symptomer på depresjon: Emotional

Når en tenåring med bipolar lidelse opplever episoder av depresjon, kan han føle seg trist og håpløst. Også, skyldfølelse eller angst kan overflaten.

Symptomer på depresjon: Fysisk

I løpet av depresjon episoder, kan tenåringer med bipolar lidelse har problemer med å sove, og kan ikke spise mye. Dessuten kan disse personene føler meg veldig sliten eller har uforklarlig smerte.

Symptomer på depresjon: Atferd

Personer med bipolar lidelse kan ikke være interessert i normal dag-til-dag-aktiviteter når de opplever depresjon.

Hvordan Symptomer forholder seg til AAA

Hvordan Symptomer forholder seg til AAA


Abdominal aortaaneurisme, eller AAA, oppstår når hovedblodbærer i kroppen, aorta, utvikler en svekket spot. Aorta går gjennom kroppens stammen fra brystet til magen og leverer blod til magen, hofter og ben. Hevelse fra en aneurisme kan føre til at aorta å rive eller briste, så det er en alvorlig tilstand.

Smerte

Som aorta sveller, kan trykket forårsake ubehag i mageområdet og kanskje smerte. Under de tidlige stadier av aneurisme, pasienter føler ofte et bankende eller pulsering i magen, men de ofte opplever lite eller ingen smerte. Ved brudd, blir intense smerter, oftest starter i lav rygg og deretter stråler i hele bagasjerommet og inn i hofter og ben. Smerter fra en tåre ofte begynner plutselig.

Klam hud

Bruddet i abdominal aorta fører blod til å renne ut i bukhulen. En slik indre blødninger betyr mindre blod sirkulerer skikkelig i hele kroppen, noe som kan resultere i kaldt, svett hud. Medfølgende symptomer, som mørke eller blodig avføring, tyder også på indre blødninger.

Gastrointestinal Opprørt

Indre blødninger kan manifestere seg i oppkast. Vomit kan være åpenbart blodig eller kan være mørk rød eller svart i fargen, som sterkt indikerer blødning i mage-systemet. Folk noen ganger sammenligne oppkast forbundet med magen blødning i kaffegrut. Mengden av oksygen i blodet påvirker lysstyrken av fargen. Blødning kan også forårsake blodig, rød eller svart avføring. En sakte lekker aorta ruptur kan lage små mengder blod i mage og underliv.

Detection

I de tidlige stadiene, kan en abdominal aortaaneurisme være spesielt vanskelig å oppdage, siden det kan gi noen åpenbare symptomer for pasienten. Som det vokser, derimot, setter hevelsen press på andre organer, noen ganger forårsaker smerte eller ubehag. Mange pasienter oppdage deres AAA uhell under en prosedyre, slik som en røntgenstråle eller ultralyd gjort av en annen grunn, eller av en lege under en rutinemessig fysisk. Derfor bør pasienter med eventuelle AAA symptomer diskutere problemet med en lege, spesielt hvis de faller innenfor høy risiko kategori: menn; over 60 år; med høyt blodtrykk, høyt kolesterol og emfysem; røykere og de som overvektig.

Bipolar Symptomer og Zoloft

Zoloft, en SSRI (serotonin selektiv reuptake inhibitor), er en antidepressant noen ganger foreskrevet for behandling av depressive episoder av bipolar lidelse. Imidlertid bør fordeler og risiko ved forskrivning denne medisinen bli undersøkt før du tar det. Drøfte eventuelle endringer i symptomer som oppstår etter å ha tatt Zoloft med din lege.

Mani

Antidepressive medisiner, inkludert Zoloft, kan indusere en manisk episode. En stemning stabilisator er vanligvis foreskrevet for personer med bipolar lidelse, og dette kan bidra til å forhindre en manisk episode når foreskrevet med Zoloft.

Ustabil Mood

Zoloft kan føre til en økning i ofte og alvorlighetsgrad av stemningen sykling i Bipolar Disorer.

Legemiddelinteraksjoner

Stemningsstabiliserende, inkludert Lamictal, kan samhandle med Zoloft og øke risikoen for å utvikle bivirkninger, inkludert nakkesmerter, urolig mage, etc.

Depressive episoder

Zoloft kan bidra til å lindre depressive symptomer i løpet av de depressive episoder av bipolar lidelse. En stemning stabilisator, hvis det ikke allerede er foreskrevet, bør vurderes for å redusere risikoen for en manisk episode.

Behandling Alternativer

Andre behandlingsalternativer bør vurderes før forskrivning Zoloft for personer med bipolar lidelse. Hvis ingen medisiner er foreskrevet, bør en stemning stabilisator vurderes. Hvis man allerede er foreskrevet, endre dosen eller prøver en annen stemning stabilisator er et alternativ. Å gjøre endringer i livsstil eller deltar terapi kan være nyttig i stedet for eller i forbindelse med Zoloft med bipolar lidelse.

Ungdom Bipolar Symptomer

Bipolar lidelse er en livslang sykdom som er diagnostisert i en prosent av alle tenåringer. Det er svært invalidiserende og forstyrrer alle aspekter av livet, men det er ofte feildiagnostisert. Gjenkjenne symptomene så tidlig som mulig, og deretter søke profesjonell hjelp for å få en nøyaktig diagnose, er nøkkelen til å forbedre resultatet.

To store symptomer

Bipolar lidelse pleide å bli kalt manisk depresjon, som beskriver de to viktigste symptomene: mani og depresjon. For å bli diagnostisert med bipolar lidelse, må det være tilbakevendende endringer i humør, gjentatte ganger sykling mellom mani og depresjon. Alvorlighetsgraden og lengden av manisk depressive episoder, og kan variere, men de humørsvingninger må være innlysende. Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) er den medisinske håndbok som fagfolk bruker til å definere symptomer og stille en diagnose.

Manisk fase

Ifølge DSM symptomer på mani er vedvarende, forhøyet, ekspansive euforiske eller irritabel stemninger i minst en uke og med minst ett av følgende: oppblåst selvbilde, redusert behov for søvn, ekstrem pratsomhet, racing tanker, distractibility, økt aktivitet eller opphisselse, og dristig atferd.
Mani påvirker følelser, tankemønstre, og biologiske funksjoner. Tenåringer med mani ofte beskriver seg selv som føler deg mer aktiv, kreativ og intelligent. Tenår med bipolar lidelse kan oppleve så mange ideer flyr gjennom hodet deres at de ikke kan engang klarer å uttrykke hva de tenker. Deres energi er så høye at de kan være ute av stand til å forbli stille på veldig lenge, eller å sove. De kan begynne å tro at de er uovervinnelige, forårsaker dem til å engasjere seg i utrygge aktiviteter inkludert rusmisbruk. På sitt mest alvorlige, kan de i en manisk episode blir delusional eller paranoid.

Depressiv fase

DSM fastslår symptomene på depresjon. Minst fem av følgende må sees mesteparten av tiden i minst to uker: deprimert eller irritabel mesteparten av tiden; søvnløshet eller for mye søvn; manglende eller økt appetitt; langsom bevegelse eller agitasjon, dårlig konsentrasjon; manglende evne til å tenke; ubesluttsomhet; mangel på energi; følelsen verdiløs; og selvmordstanker.
På baksiden av mani, er den depressive fase preget av ekstremt lav energi. Tenåringer kan være uvanlig trist og slutte å engasjere seg i aktiviteter som en gang var normal. Deres sinn fungerer så sakte at de ikke kan ta beslutninger og de er fylt med negative tanker - de er ikke bra nok, de er stygge, eller de tror de er i stand til å utføre oppgaver. Tenåringer med depresjon føler ekstremt håpløs og kan bestemme at de ikke lenger ønsker å leve. Depresjon er ofte ledsaget av reelle fysiske plager som magesmerter eller hodepine.

Subtyper av bipolar lidelse

De ulike undertyper av bipolar lidelse demonstrere variasjonen som kan sees i symptomer: Bipolar I - typiske svingninger i mani og depresjon; Bipolar II - litt mindre intens mani (hypomani), men med typiske humørsvingninger; Bipolar Blandet - mani og depresjon forekommer samtidig; Bipolar Rapid Sykling - mange perioder med mani og depresjon; Bipolar med psykotiske trekk - klassisk humørsvingninger pluss hallusinasjoner eller vrangforestillinger; og Cyclothymic Disorder - hypomani og mild depresjon.

Normal versus Symptomatisk

Gitt svingning av følelser og stemninger som normalt følger reisen gjennom ungdomsårene, kan det være vanskelig å skjelne hvor problemene blir symptomatisk for en alvorlig lidelse. Nøkkelen er å måle hvor mye symptomene forstyrrer daglige fungering. Vurdere alder, hva er typisk for den enkelte, og hva som utløser stemningen. Er deres oppførsel rimelig vurderer omstendighetene? Er de i stand til å kontrollere sin egen atferd når det blir ekstreme? Ta hensyn til intensiteten og varigheten av symptomene, føre protokoll og søke etter konsekvent sykling mellom depresjon og mani.

Innhenting av en diagnose

En bevissthet om symptomene er det første skrittet. Følge opp med en profesjonell for å få en nøyaktig diagnose er den neste. Det er viktig å få profesjonell hjelp fordi bipolar lidelse er ofte feildiagnostisert. Det kan være maskert av, eller forveksles med andre lidelser, som schizofreni, depresjon, ADHD, opposisjonell atferdsforstyrrelse, Aspergers syndrom, og angstlidelser. En annen grunn til å søke en diagnose er at jo tidligere behandlingen starter, jo bedre er sjansen for å bedre evnen til å fungere og kvaliteten på livet. Din fastlege eller barnelege kan være første stopp, men ikke nøl med å finne en mental helse profesjonell hvis symptomene fortsetter.

Bipolar Symptomer

Bipolar Symptomer


Bipolar lidelse er en psykisk tilstand som kan påvirke både menn og kvinner. Ifølge Verdens helseorganisasjon, er det en av de mest invalidiserende sykdommer. Dette stemningslidelse kan drastisk påvirke en persons liv, som krever behandling for å opprettholde stabile stemninger og en normal livsstil.

Identifikasjon

Også referert til som manisk depressiv lidelse, er bipolar lidelse en mental tilstand som dramatisk påvirker en persons humør. For eksempel vil en person med denne lidelsen har perioder med følelsesmessige oppturer, som er referert til som manier, og ekstreme nedturer, som er referert til som depresjoner. Ifølge Mayo Clinic, mer enn 2 millioner voksne lider av bipolar lidelse i USA alene. Tilstanden kan begynne i barndommen.

Effekter

Det finnes fire typer symptomer på bipolar lidelse. Den første type er referert til som mani, noe som fører til en person for å føle altfor god og energisk og, i noen tilfeller, irritabel og rastløse. Den neste typen symptom er depresjon, noe som fører til følelser av pessimisme og håpløshet. Vanligvis er disse symptomene forstyrre en persons normal funksjon og vare i to uker eller mer. Blandede symptomer bære en kombinasjon av både mani og depressive symptomer, ofte inkludert racing og selvmordstanker. Hypomani kan også forekomme, noe mildere mani symptomer som ikke forstyrrer normal liv og funksjon.

Betydning

Stemninger av bipolar lidelse ofte føre til at berørte person å oppføre seg unormalt. For eksempel under mani en person kan ta fatt på pengeforbruk og erfaring økt seksualdrift og søvnløshet. Hun også kan ha urealistiske oppfatninger om hvem hun er og hva hun kan gjøre. Dårlig dømmekraft er et annet vanlig symptom. En person med bipolar lidelse kan misbruke narkotika og alkohol og overforbruk sove medisiner. Personer med denne lidelsen ofte benekte at deres oppførsel er et problem.

Forebygging / løsning

Behandling av bipolar lidelse omfatter typisk medikamenter utformet for å stabilisere humøret, slik som litium. Noen ganger psykoterapi brukes til å hjelpe pasienten å takle tilstanden og bivirkninger av stemningsstabiliserende. I noen tilfeller, leger også foreskrive antidepressiva.

Time Frame

Personer med bipolar lidelse vanligvis krever langsiktig og kontinuerlig behandling med metoder som kan endre seg i løpet av sykdommen. Ifølge National Institute of Mental Health, kan en person bli diagnostisert med hurtig-sykling bipolar lidelse hvis han opplever minst fire episoder av symptomer innen ett år. Rask sykling kan være fraværende når en person er i utgangspunktet diagnostisert, men kan vises senere, noe som krever en endring i behandlingen.

Bipolar Symptomer på depresjon

Bipolar Symptomer på depresjon


Bipolar depresjon kan være svært invalidiserende. Ifølge National Institute of Mental Health, har mange pasienter som lider av bipolar lidelse funnet at de lider med depresjon oftere enn med mani.

Vedvarende tristhet

Denne sykdommen kan føre til tristhet og håpløshet. Hvis du er trist mye av tiden og ikke klarer å finne glede og lykke, kan du bli lider av depresjon. Vedvarende tristhet kan også omfatte tanker om døden og selvmord.

Angst

Vedvarende angst kan føre til følelser av nervøsitet, engstelse og bekymring. Dette kan manifestere seg i hjertebank, svetting, muskelspenninger, søvnløshet, mangel på energi, tretthet og kortpustethet. Mange emosjonelle symptomer er tydelig også. Du kan føle deg anspent og nervøs eller redd.

Redusert energi

Nedsatt energi kan føles som om alt har "bremset" ned. The National Institute of Mental Health beskriver dette som tregere tenkning, tregere øyeblikk og tregere reaksjoner. Du kan føle deg som om du ikke har motivasjon til å gjøre noe som du trenger å gjøre.

Tap av nytelse

Klinisk deprimerte individer har en vanskelig tid å finne glede i aktiviteter som tidligere brakte oppfyllelse og lykke. Hvis du finner ut at du ikke lenger kan bringe deg ut av tristhet ved å gjøre noe som du virkelig liker, må du kontakte lege for å hjelpe deg ut av denne depresjonen.

Alkohol eller stoffmisbruk

Ifølge National Institute of Mental Health, er rusmisbruk ofte funnet i de som lider av bipolar lidelse. Alkohol og narkotikamisbruk vil gjøre depresjon verre når virkningene av stoffet slites av. Stoffer som kokain og amfetamin kan utløse mani, mens alkohol og beroligende midler kan utløse depresjon.

Endring i appetitt

Du kan oppleve at du er overspising for å takle sorgen. Noen mennesker finner trøst i mat og slå det i perioder med depresjon. Omvendt, noen individer finner ut at de ikke har energi eller ønsker å spise noe.

Selvmordstanker

Ifølge Mayo Clinic, er selvmord en stor risikofaktor for dem som lider av bipolar depresjon. Selvmordstanker garanterer en umiddelbar rop om hjelp. Mange mennesker er for flau til å snakke med familie og venner. Hvis du ikke føler at du kan betro seg til familie og venner, ta kontakt med lege umiddelbart.

Sinne og Bipolar Symptomer

Bipolar lidelse, også kalt manisk depresjon, er en alvorlig psykisk lidelse preget av alvorlige humørsvingninger som påvirker en persons evne til å fungere. Anger er aa symptom som kan manifestere seg i både maniske og depressive episoder av bipolar lidelse.

Identifikasjon

Bipolar, som navnet antyder, er en sykdom med to motsatte poler: mani og depresjon. I mellom disse ytterpunktene er hypomani, og blandede episoder. Sinne er et symptom oftere assosiert med depressive og blandede episoder.

Funksjoner

Symptomene på mani kan inkludere sover svært lite, snakker mye, til en manglende evne til å konsentrere seg, racing tanker, hyperaktivitet, rastløshet og noen ganger hallusinasjoner. Symptomene på depresjon kan omfatte tretthet, skyldfølelse og håpløshet, hukommelsesproblemer, irritabilitet og en manglende evne til å oppleve glede.

Effekter

Under en manisk episode en person kan engasjere seg i hensynsløs atferd som å gå på en shoppingtur, engasjerende i tilfeldig sex, eller plutselig slutte jobben sin. De kan bli veldig sint på de som prøver å stoppe dem i løpet av denne intense perioden. Under en depressiv episode, kan en person være i stand til å komme seg ut av sengen, nekter å kommunisere, spiser veldig lite eller mye. De kan virke veldig sint og forvarsel til de som prøver å hjelpe.

Betydning

Sinne er et symptom involvert i blandede episoder også. Blandede episoder involvere både maniske og depressive symptomer (høy energi + lav humør), å sette en person spesielt høy risiko for selvmord.

Berømte Ties

Van Gogh er en kjent person som led av bipolar lidelse. Mange er klar over det faktum at han kuttet av hans eget øre, en spesielt voldelig og sint handling.

Bipolar Symptomer Sjekkliste

Ifølge PsychologyToday.com, har mer enn 5 millioner amerikanske voksne er klinisk diagnostisert med bipolar lidelse. Første symptomene på bipolar lidelse, eller manisk-depressiv sykdom, er vanligvis identifisert i de som er i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene. På grunn av alvorlighetsgraden av symptomene har noen tilfeller blitt definitivt diagnostisert hos barn. De første symptomene kan presentere individuelt og kan være til stede lenge før tilstanden når et punkt hvor livsstil og relasjoner er berørt. Diagnose av bipolar lidelse er basert på tilstedeværelsen av spesielle symptomer og lengden av tiden de har vært til stede.

Depresjon

Depresjon eller nedstemthet, er symptomet oftest lagt merke til av andre. Det er ikke bare en følelse av tristhet eller "blues", og kan ikke være relatert til noen bestemt hendelse. Den depressive fase av bipolar lidelse kan presentere uten noen åpenbar grunn. Følelser av håpløshet, angst og skyldfølelse kan oppleves. Du kan ha problemer med konsentrasjon, føler trøtt eller har problemer med å sove. Du kan føle behov for å trekke seg, og for å ikke delta i normale aktiviteter. I tillegg kan det være et tap av matlyst, utbruddet av smerte av ukjent opprinnelse og selvmordstanker. Tilstedeværelsen av minst fem depressive symptomer som varer mesteparten av dagen i et tidsrom på minst to uker, er en indikasjon på at man er i den depressive fase.

Mani

Den maniske fasen av bipolar lidelse er diagnostisert når tre eller flere tegn forbundet med mani er til stede, daglig, i minst en uke. Heving av stemningsleiet er kjennetegn på denne fasen. Du kan oppleve den plutselige utbruddet av økt energi og euforisk stemning. Ofte demonstrert under et manisk episode er dårlig dømmekraft, irritabilitet og oppblåst selvbilde. Dårlig impulskontroll kan føre til handlehumør, økt seksuell aktivitet og misbruk av narkotika og / eller alkohol. Du kan føle at dine tanker er racing, og tale kan være rask og vanskelig for andre å følge.

Hypomani

Hypomani er en mindre alvorlig form for mani som vanligvis er mindre forstyrrende for ditt liv enn en sann manisk episode. En heving av stemningsleiet, og økning i aktiviteten skjer og kan låne ut til økt produktivitet. I hypomania, det er ikke graden av agitering og irritabilitet forbundet med mani. Andre symptomer assosiert med mani kan være til stede, men lengden av tid der de presenterer er mindre. Unnlatelse av å identifisere og behandle hypomani kan føre til enten en depressiv eller manisk episode.

Psykose

Psykose kan oppstå i både depressiv og manisk episode. En forvrengning av virkeligheten, kan psykose være manifestert i form av hallusinasjoner eller vrangforestillinger. Hallusinasjoner er å høre eller se på ting som ikke er der. En vrangforestilling er en falsk, og ofte irrasjonell, tro. Vrangforestilling er vanligvis koblet til den fasen av bipolar lidelse blir opplevd. For eksempel, hvis du er i den maniske fasen, kan du tro at du er berømt eller uovervinnelig. Hvis du er i en depressiv episode, kan du tror at du er nødlidende og alene. Tilstedeværelsen av psykose kan forsinke diagnose av bipolar lidelse som det er vanligvis forbundet med andre mentale sykdommer.

Betraktninger

Ikke alle med bipolar lidelse vil oppleve alle de vanligste symptomene. Ved bipolar I lidelse, det er forekomsten av en manisk fase, men det kan eller ikke kan ha vært en tidligere depressiv episode. Minst én episode av depresjon og en av hypomani er kriteriene for bipolar II lidelse. I blandet form, mani og depresjon opptrer samtidig. For eksempel, kan du føle deg håpløs og trist, men du har økt energi og agitasjon. Skulle du for tiden være å motta behandling for bipolar lidelse og begynne å oppleve symptomer på enten en manisk eller depressiv episode, bør lege kontaktes for å vurdere og avgjøre om bør iverksettes ytterligere behandlingstiltak.

Hvordan gjenkjenne Bipolar Symptomer hos en tenåring

Tenåringer ofte dreier vilt gjennom energiske og deprimert episoder; humørsvingninger som vanligvis kommer med territoriet. Dette gjør det enda vanskeligere å diagnostisere bipolar lidelse, som ofte kan maskere seg som opposisjonell trass lidelse, atferdsforstyrrelser, ADHD, schizofreni eller depression..even narkotikamisbruk. Snakk om vanskelig å diagnostisere. Her er noen konkrete tegn til å gjøre forelder, venn eller tenåringen selv sitte opp og ta varsel.

Bruksanvisning

•  Innse at tenåringer kan synes å stadig endre stemninger, selv i løpet av få timer. Merk at oppstemthet (forhøyet humør) eller "high end" av sykdommen kan ofte være opplevelser som agitasjon eller irritabilitet i en tenåring, ikke vill lykke. Pompøsitet av følelse, men i "Mania" episoder kan ligne en voksen erfaring: følelsen av at man er koblet til en høyere makt eller noe veldig elite eller viktig, med viktige planer som skal utføres nøyaktig som utviklet.

Se etter symptomer på mindre søvn - minst Mønsteret endres - i løpet av disse svært energiske eller "manisk" episoder. Legg merke til en mangel på dømmekraft, og risikotaking atferd som kan inkludere narkotika og alkohol. (Ja, dette kan man være felles for alle tenåringer.) Vær oppmerksom når en tenåring oppfører seg markert ut av karakter.

Følg med på downswings eller fordypninger. Mister hun interessen for musikk eller sport eller venner hun elsker? Har han problemer med å konsentrere deg?

Se om hun virker trøtt hele tiden, eller hennes appetitt har endret seg. Også spørsmålet om han ser ut til å ha oppstått håpløshet eller verdiløshet - en tilstand der er han veldig selvkritisk. Hun kan iverksette tiltak på hennes ord på en drastisk måte, ikke bare true.

Ta barnet til å bli vurdert av en skole psykolog på skolen eller fastlegen for en riktig diagnose. Bipolar lidelse er antatt å være en kjemisk ubalanse; behandling er tilgjengelig. Utdanne dere selv og søke hjelp. Ikke kriminalisere eller forvrenge tilstanden.

Tips og advarsler

  • Noen barn eller tenåring som har selvmordstanker, eller snakker om eller forsøker selvmord må bli sett av en mental helse profesjonell og evalueres.

Hvor snart Må Flu Symptomer Utvikle Etter eksponering?

Influensasymptomer kan sees så tidlig som en dag etter eksponering, eller så sent som fem dager. Når symptomene oppstår, er det best å konsultere legen din. De eldre og små barn er mer utsatt for sykdom og er mer sannsynlig å dø av det. Så tidlig oppdagelse og behandling for dem er kritisk.

Hvordan Flu er spredt

Influensa er vanligvis spres når en person hoster eller nyser i luften og en annen person kommer i kontakt med den.

Definisjon

Influensa er egentlig heter influensa og det er en svært smittsom infeksjon i lungene, hals og nese.

Symptomer

Symptomer inkluderer muskelsmerter, feber, sår hals, rennende nese, hoste og hodepine.

Historie

Fordi influensa har en tendens til å forandre seg, kan det være vanskelig å behandle, og har forårsaket pandemier i det siste, slik som i 1918 og 1957.

Forebygging / løsning

Det er en influensa vaksine som kan gis før du kontrakt influensa. Dette anbefales for de eldre, barn og noen personer med visse helserisikoer.