Digidexo.com

Hva er årsakene til depresjon hos barn?

Det er vanligvis en kombinasjon av grunner for depresjon hos barn. Det er normalt for barn å være trist til tider; barn med depresjon har mer enn gjennomsnittlig regn-dagers blues. Det har ikke vært så mye forskning på barndommen depresjon som det har med voksen depresjon; men det finnes teorier om årsakene.

Genetikk

Hvis et barn har familiemedlemmer som har lidd av en stemning lidelse som alvorlig depresjon eller bipolar lidelse, har barnet en høyere sjanse for å bli deprimert enn et barn uten noen genetisk predisposisjon. Dette betyr ikke at du vil automatisk bli deprimert hvis du har en forelder eller søsken med depresjon. Studier har vist at genetikk spille en rolle i humørforstyrrelser på grunn av en kjemisk ubalanse i hjernen. Denne kjemiske ubalansen er assosiert med lavere nivåer av nevrotransmittere.

Psykososiale Stressors

Barndommen kan være vanskelig. Noen barn har en hard tid å uttrykke sine følelser, blir mobbet på skolen, eller har foreldre som stadig kjemper hjemme. Barn som har foreldre går gjennom en tøff skilsmisse, oppleve traumer, eller mister et nært familiemedlem er mer sannsynlig at lider av depresjon fordi de arbeider med intense psykososiale stressfaktorer. Hvis et barn har en genetisk predisposisjon for depresjon og opplever noen av disse negative psykososiale stressfaktorer, kan hun bli deprimert.

Fysiske problemer

Barn som lider av store medisinske problemer som for eksempel diabetes er mer utsatt for å utvikle depresjon. Dette skyldes glipp av "normale" barneaktiviteter, å være en utstøtt blant jevnaldrende, å måtte gå til hyppige lege avtaler, kvalme på regelmessig basis, og mangler flere skolen enn andre barn. Mangler skolen kan føre til lavere karakterer, noe som fører til lav selvfølelse.

Personlighetstrekk

Noen mennesker er mer tilbøyelige til å se på situasjoner negativt stedet for å se de positive sidene. Folk som er mer negativ tendens til å lide av depresjon oftere enn folk som ser etter de positive tingene i et forhold og prøve å løse problemer. For eksempel barn som ser etter løsninger når de har et problem i stedet for å føle seg hjelpeløs og gi opp er mindre sannsynlig at lider av depresjon.

Barn som er deprimerte ofte føler håpløs og kan ikke se deres situasjon får noe bedre. De kan føle at de aldri vil bli fornøyd, og kan ikke forestille seg et punkt der de vil bli vellykket.

Behandling

Hvis du føler at barnet ditt lider av depresjon eller har mye av de ovennevnte risikofaktorer, bør du søke råd fra en lisensiert mental helse profesjonell. Noen barn trenger kun kortsiktig kognitiv-atferdsterapi og noen krever langtidsbehandling. Behandlingen er avhengig av det enkelte barn.

Du kan også be barnets rådgiver dersom lærere har rapportert depressive symptomer. Barnets rådgiver bør være i stand til å henvise deg til terapeuter som spesialiserer seg i å arbeide med deprimerte barn.