Digidexo.com

Phytol i menneskets kosthold

Phytol i menneskets kosthold


Phytol er et biprodukt av fordøyelsen av klorofyll innenfor visse dyr, og det er tilgjengelig i bestemte planter, hvorav noen er konsumert av mennesker. Ifølge forskning utført av en rekke organisasjoner, kan phytol ha en sterk innvirkning på helsen til mennesker når innlemmet i kostholdet.

Identifikasjon

Phytol er et produkt av metabolismen av klorofyll i planter. Det er alkoholen av hydrokarboner sterkt assosiert med vitamin E og K. Ifølge en 1971 studie av Conny Liljenberg, publisert i Physiologia Plantarum, er bygg en av de beste plantekildene for phytol.

Betraktninger

De vanligste kildene til dyr som leverer phytol for mennesker er meieriprodukter og fisk tran. Dette er fordi melke dyr og fisk prosess klorofyll i en fordøyelses organ kalles vommen.

Betydning

Ifølge en 26 mars 2002, artikkel publisert i Journal of Federation of American Societies for Experimental Biology, er phytol viktig i behandlingen av glukose.

Effekter

Eksperimentering hos rotter, som vanligvis gjennomføres i god tid før menneskelige forsøk, viser at en 21-dagers diett av phytol fører til en 40 prosent reduksjon i triglyseridnivåer samtidig la kolesterolnivået uendret.

Fordeler

Phytol kan også aktivere enzymer i kroppen som har sterke positive effekter på insulin nivå. Dette betyr at phytol i menneskets kosthold kan muligens bidra til å gjenopprette de metabolske funksjoner av de med type 2 diabetes.