Digidexo.com

Hva er farene ved tann implantater?

Tann implantater er effektive alternativer for folk som har manglende tenner. Et tannimplantat innebærer bruk av et metall "root" som en erstatning tann er festet. Denne roten kirurgisk satt inn i en pasients kjevebenet. Gode ​​kandidater for tann implantater inkluderer de med nok bein i kjeven sin for å støtte et implantat, de med sunt tannkjøtt og ikke-røykere. Selv tann implantater har en høy suksessrate, er det fortsatt potensielle farene forbundet med prosedyren.

Infeksjon

Som med alle kirurgiske inngrep, kan pasienter som får tann implantater møte faren for infeksjon. Infeksjoner kan utvikle seg i tannkjøttet rundt implantater eller i benet selv. Hvis en infeksjon utvikler seg i den nedre kjeve, kan det også infisere mykt vev i munn og hals. Infeksjon kan også utvikle seg i en pasients sinus hulrom. De fleste infeksjoner, men kan behandles med hell med antibiotika. En pasient som utvikler en infeksjon bør se sin tannlege umiddelbart.

Brekkasje

Av en tann implantat eller metall implantat "root" kan brekke. I noen tilfeller kan en hel tann implantat løsne eller komme helt ut. Tann implantater som bryter står i fare for å skape ytterligere skade. Derfor, skadet tann implantater trenger ofte å bli fjernet. For å unngå tann implantat brudd, bør pasienten avstå fra å spise hard mat som kan skade implantatet. Tannleger anbefaler at pasienter spiser bare myk mat for fem til syv dager etter tannimplantatkirurgi.

Nerve Damage

Selv om det sjeldent, er det en liten fare for at pasienter kan oppleve nerveskader under tannimplantatkirurgi. Risikoen for å pådra seg nerveskader er størst mens tannlegen arbeider på baksiden av den nedre kjevebenet. Skade på en nerve i dette området kan føre til nummenhet, en prikkende følelse eller smerte i kjeven, tannkjøtt, tenner, hake eller lepper. Avhengig av pasienten, kan disse følelsene være midlertidig eller permanent.

Osteointegration

Etter tannimplantatkirurgi, tannimplantat sikringer med det omkringliggende bein i en prosess som kalles osteointegration. Det er imidlertid mulig at et implantat kan mislykkes i å integrere ordentlig med kjevebenet og nabo naturlige tenner. Hvis et implantat ikke integrere riktig, kan det også mislykkes i å fungere riktig, forårsaker noe ubehag for pasienten. Osteointegration svikt kan oppstå hvis en pasient utøver stort trykk på kjevebenet før tann implantatet har lykkes smeltet.

Sinus Damage

Under tannimplantatkirurgi, er det mulig for tannimplantat for å strekke seg inn i en pasients sinus hulrom under boreprosessen. Dette kan potensielt skade sinus hulrom eller føre til en infeksjon. Hvis en pasient er i faresonen for en sinus relaterte komplikasjoner, kan hun gjennomgå en sinus lift før har tannimplantatkirurgi. En sinus lift innebærer å øke høyden på overkjevens bein, noe som gjør det lettere for tannlegen å sette inn tannimplantat.