Digidexo.com

Hva er årsakene til arteriosklerose?

Arteriell sklerose er en stor helse bekymring som berører alle utviklede land på internasjonal basis. Å vite årsakene til denne sykdommen, hva du skal se etter, og hva du skal gjøre for å endre ens livsstil vil alle spille en rolle i å bestemme muligheten for en person som blir rammet.

Fakta

Arteriell sklerose medisinsk definert som en sykdom som stivner, eller reduserer elastisiteten av en arterie. En arterie er en blodåre som fører blod fra hjertet. Arterier av alle størrelser, hvor som helst i kroppen, kan påvirkes av arteriell sklerose. Arteriell sklerose er forårsaket av en skade fra kontinuerlig stress satt på arterien. Risikofaktorer for sykdommen inkluderer arv, miljø og kosthold.

Typer

Det er to årsaker til arteriell sklerose: risiko og diett. Risikofaktorer omfatter en familiehistorie med arteriell sklerose, høye nivåer av homocystein (en aminosyre) i legemet, høyt kolesterolnivå, bruken av tobakk i en hvilken som helst form (sigaretter, sigarer, tygging), høyt blodtrykk, fedme, diabetes og manglende fysisk aktivitet. Diet faktorer som forårsaker arteriell sklerose inkluderer mangel på frisk frukt og grønnsaker, høy-fett protein, mettet fett og drikker store mengder alkohol.

Betydning

Årsakene til arteriell sklerose er viktig å vite, siden denne lidelse kan føre komplikasjoner inkludert nyresvikt, leggkramper, gangren, hjertesvikt, angina, hjerneslag og pulmonale problemer, blant andre helseproblemer. Enkeltpersoner kan senke sine egne sjanser for å bli rammet av denne sykdommen bare ved å bli klar over dens årsaker og hvordan de påvirker kroppen og endre sin livsstil. Arteriell sklerose er en ledende årsak til død og sykdom blant utviklede land.

Betraktninger

Husk at arteriell sklerose kan finnes over hele kroppen uten noen åpenbare symptomer. I mange tilfeller utvikler sykdommen seg over tid av fysiske påkjenninger som høyt blodtrykk, inflammatoriske påkjenninger som angår immunsystemet eller kjemiske påkjenninger som for eksempel diabetes. Du kan vurdere å ha forebyggende tester gjort som et hjelpemiddel til å oppdage arteriell sklerose.

Time Frame

Utbruddet av arteriell sklerose kan enten være gradvis eller plutselig, avhengig av plasseringen i kroppen av blokkeringen og hvordan blokkerte arterien er. Når det innebærer innsnevring av arteriene, det skjer gradvis i løpet av årene som følge av årsakene negativt påvirker kroppens funksjon. Plakk har sakte blitt å feste seg til arterieveggene til slutt, opplever den enkelte en aneurisme eller blokkering. Andre ganger er det en plutselig blokkert på grunn av splitting åpen av plakk som forårsaker arterien for å blokkere.