Digidexo.com

Hårtap hos kvinner over 60

Hårtap hos kvinner over 60


Håravfall er et problem som rammer mange kvinner, spesielt de eldre enn 60. Det kan føre til mange problemer, slik som lav selvfølelse og ulykkelighet. Det finnes en rekke årsaker til hårtap og en rekke behandlinger. Når du har bestemt kilden til hårtap, kan du begynne å gjøre det du kan for å behandle det.

Årsaker

Førti prosent av kvinnene har opplevd hårtap i en alder av 60. Kvinne mønster baldness er forbundet med aldring. Midlertidige former for hårtap kan være forårsaket av sykdom, stress, enkelte medisiner (inkludert ibuprofen) og en større operasjon.

Midlertidig Håravfall behandling

Når årsaken til midlertidig hårtap er blitt oppdaget og behandles, bør håravfall avta over en periode på seks til åtte måneder. Dette er like sant for kvinner eldre enn 60 som det er for kvinner yngre enn 60, som eneste kvinnelige mønster baldness forårsaker hårtap som ikke vil etterhvert bli erstattet av ny hårvekst.

Kvinnelige mønster baldness

Kvinne mønster baldness har noen linker til aldring. Kvinne mønster baldness oppstår når håret fra hele hodet begynner å tynne. Imidlertid er hårfestet på pannen opprettholdes og bare moderat skallethet skjer vanligvis på kronen av hodebunnen. Minoxidil er det eneste stoffet godkjent av US Food and Drug Administration for å bekjempe kvinnelig mønster skallethet, men det fungerer bare på 25 prosent av befolkningen. Hårtap hos kvinner eldre enn 60 kan også være forårsaket av en underaktiv skjoldbruskkjertel.

Hypotyreose

Hårtap hos kvinner eldre enn 60 kan være et symptom på hypotyreose. Hypotyreoidisme oppstår når skjoldbruskkjertelen på forsiden av halsen ikke produserer nok skjoldbruskkjertelhormoner. Disse hormonene er viktige i regulering av metabolismen, og en utilstrekkelig mengde kan forårsake symptomer som hårtap og tap av appetitt. Hypotyreose tendens til å påvirke folk som er eldre enn 50. Det er vanligvis behandlet med orale doser av kunstige thyreoideahormoner.

Hårtransplantasjon

Noen kvinner over 60 år som opplever håravfall bestemmer seg for å behandle problemet ved å ha hår implantater. Dette innebærer å ta hår fra områder hvor håret er fortsatt fortsetter å vokse og implantere dem i områder der håret har tynnet. Denne fremgangsmåten kan føre til at noen arrdannelse og infeksjon av implantatet området. Kosmetisk kirurgi er vanligvis ikke dekkes av helseforsikring, så snakk med forsikringsselskapet, samt å konsultere lege før du tar noen beslutninger.