Digidexo.com

Hvordan behandle KOLS Symptomer

Hvordan behandle KOLS Symptomer


KOLS, eller kronisk obstruktiv lungesykdom, er en type lungesykdom som kan påvirke din evne til å puste. To forhold er ofte forbundet med KOLS: emfysem og kronisk bronkitt. Mens røyking er en vanlig årsak til dette lungesykdom, kan andre faktorer som for eksempel eksponering for passiv røyk og gasser også øke risikoen for å utvikle KOLS. Det finnes ingen kur for denne tilstanden, men du kan behandle symptomene og forbedre puste.

Bruksanvisning

•  Ta medisiner som anvist av legen din. Forvent din lege å foreskrive ett medikament eller en kombinasjon av legemidler til behandling av symptomer på KOLS. Vanlige medisiner inkluderer reseptbelagte inhalatorer, steroider og antibiotika for å behandle eventuelle underliggende infeksjon.

Unngå røyk og røykfylte rom. Eksponering for røyk kompliserer symptomer på KOLS. Slutte å røyke, spør venner og familie til å slutte å røyke i ditt nærvær og unngå steder som er utsatt for røyk som barer eller klubber.

Reduser slim. Tykt slim i halsen gjør det vanskelig å puste når du arbeider med kronisk obstruktiv lungelidelse. Hold luftveiene klar av slim ved å bruke en luftfukter for å holde luften i hjemmet ditt fuktig og ved å drikke rikelig med væske.

Delta i fysisk aktivitet. Mangel på mosjon senker din energi og utholdenhet. Forbedre styrken av dine pustemuskulaturen ved å delta i aktiviteter som gange eller lett aerobic. Start sakte, og gradvis bygge utholdenhet.

Kontroll halsbrann og reflukssykdom. Baksiden flyt av magesyre i halsen forverrer KOLS. Ta medisiner for å redusere overflødig magesyre, og treffe andre tiltak som for eksempel å spise mindre måltider, å miste vekt og unngå utløse mat.