Digidexo.com

Hvordan identifisere Herpes

Genital herpes er en tilstand forårsaket av infeksjon med et av herpes simplex-virus (HSV); det er generelt forårsaket HSV-2, men det kan også være forårsaket av HSV-1-, kulde-sår virus. Diagnostisering herpes gjøres basert på en kombinasjon av presentasjonen av symptomer samt testing. Når herpes er diagnostisert, er det viktig å huske at selv om tilstanden er uhelbredelig, er det overkommelig.

Hvordan identifisere Herpes

Identifisere Herpes

Se legen din for å bli vurdert for symptomer på herpes. Symptomer inkluderer en prikking eller brennende følelse i det berørte området (kjønnsorganer, rumpe eller lår) etterfulgt av et rødt utslett som produserer blemmer. The Mayo Clinic rapporterer at første utbrudd av genital herpes kan også være ledsaget av hodepine samt smerter, feber og hovne lymfekjertler i lysken.

Send til laboratorietesting. Dette kan inkludere blodprøver og ta en vattpinne fra et aktivt sår, ifølge International Herpes Management Forum (IHMF). Prøver tatt å bli testet i laboratoriet kan bli sjekket for tilstedeværelse av viruset i seg selv gjennom viral dyrkning eller sendes til antigen testing, karakterisert ved at enkelte deler av viruset kan bli identifisert.

Ta andre STD tester som anbefalt av legen din. Den IHMF rapporterer at personer som har genital herpes er også i fare for å ha kontrahert andre kjønnssykdommer, så legen mange anbefaler ytterligere testing. Riktig diagnostisering og behandling av seksuelt overførbare sykdommer kan bidra til å rydde dem, hvis mulig, samt redusere sjansene for komplikasjoner fra disse infeksjonene.

tilbake til et annet kontor besøk, hvis legen din ber om det, slik at en prøve kan tas fra et sår mens den er aktiv. Selv om blodprøver kan vise at herpes kan ha vært til stede, er det nødvendig å ta prøver et sår for å bekrefte at en genital herpes infeksjon er aktiv.

Hint

  • Husk at det er ikke alltid mulig å fortelle bare ved å se om du eller noen andre har genital herpes. Mange som har tilstanden aldri selv utvikle aktive sår, selv om det er fortsatt mulig for disse menneskene til å overføre viruset til andre.
  • Alltid praktisere sikker sex praksis for å beskytte deg selv og din partner (e) fra STD infeksjon. Husk at kondomer skal alltid brukes; det er mulig å overføre HSV-2 gjennom hud som ikke er dekket av kondom.
  • Ikke forsøk å diagnostisere eller behandle genital herpes på egen hånd. Dine symptomer kan være forårsaket av en annen tilstand, og forsøker å behandle tilstanden av deg selv kan forårsake skade eller forsinke healing.