Digidexo.com

Hvordan håndtere tann Pain

Tann smerter kan bli ganske intens til et punkt der det forstyrrer livet, noe som gjør det vanskelig å spise, sove og konsentrere seg. Dessverre, tannpine tendens til å streike på kvelder, helger og ferier, når tannlegekontor er stengt. Heldigvis finnes det metoder som kan brukes til å administrere tannpine smerte før den lidende kan gå til tannlegen.

Bruksanvisning

•  Ta en over-the-counter smertestillende ved første tegn på tann smerter. Sørg for å ta medisinen nøyaktig som anvist. En over-the-counter smertestillende som for eksempel aspirin, Tylenol, Aleve eller ibuprofen vil bidra til å lindre tann smerter, noe som gjør det mer utholdelig.

Påfør tann smerter medisinering for å nummen tannen og tannkjøttet. Tann smertestillende medikamenter som Anbesol finnes vanligvis i gel eller flytende form. Mens effektive i å lindre og håndtere tann smerter, må medisinen bli hyppig brukt.

Påfør en ispose på siden av ansiktet hvis hevelse er til stede. Ofte er tannsmerter forårsaket av et hulrom som er blitt infisert. Hvis dette er tilfelle, kan svellingen være til stede i ansiktet. Bruk av en pakkisen til den side av ansiktet i 20 minutter av hver time vil bidra til å eliminere svelling, og dermed redusere tannsmerter.

Spis myk mat som krever litt tygging å forhindre irriterende den smertefulle tann. Hvis tygging er nødvendig, kan du prøve å tygge på motsatt side av munnen for å unngå å forverre smertene.

unngå meget kaldt eller meget varm mat og drikke, så vil dette sjokk nerve eksponert i tilfelle av et hulrom eller brukket tann. Litt varm mat og drikke vil være den minst smertefulle når en person lider av tannsmerter.

pusser tennene to ganger daglig, til tross for tann smerter. Dette vil bidra til å forhindre dannelsen av nye hulrom, og i tilfelle av en infeksjon, vil dette bidra til å forhindre infeksjon fra forverring.

Løs opp et par spiseskjeer med salt i en kopp varmt vann og swish dette rundt munnen i cirka fem minutter flere ganger per dag. Dette vil bidra til å redusere risikoen for infeksjon, samtidig løsner fanget mat som kan være medvirkende til tannen smerte.

Hold munnen lukket og puste gjennom nesen. Den kjølige luft raser forbi tannen kan sjokk et eksponert nerve i tilfelle av et hulrom eller brukket tann.

9. I tilfelle av en brukket eller sprukket tann, trykker på en varm stykke voks inn i tann defekten. Dette vil bidra til å forhindre luft, væske og smuss fra å komme i direkte kontakt med den følsomme nerve eksponert, og dermed redusere mengden av smerte som er erfarne.

Besøk tannlege så snart som mulig. Vanligvis betyr tann smerte ikke gå bort av seg selv; det har en tendens til å bli verre med tiden hvis den forblir ubehandlet.

Hint

  • Hvis en helg eller ferie nærmer seg, kan du prøve å gå til tannlegen før helgen eller ferien kommer. Tann smerter kan gå fra mild til alvorlig i en relativt kort periode, slik at jo raskere problemet behandles, jo bedre.
  • Ikke prøv å trekke en tann hjemme. Dette er svært smertefullt og ofte situasjonen er bare gjort verre hvis tannpine lidende uhell bryter tann mens du forsøker en utvinning.